Amino Ekspertblog

Ekspertblogger på Amino om E-handel og import/eksport

ONLINE SALG I EU: Guiden til at indtage Tyskland med succes!

Skrevet af:
22. august 2010 | 42.658 Visninger | 41 kommentarer
Hvor mange stjerner giver du? :

Amino Ekspertblog

Morten Kristensen fra Customfit

Ekspertblogger på Amino om E-handel og import/eksport

LÆS ISÆR PUNKT 3!

Der har været en lille pause på bloggen pga meget arbejde mm. Men her kommer et nyt indlæg i Europa guiden, hvor der denne gang kommer en masse råd til det Tyske marked. Rigtig mange Aminoer fokusere på Tyskland, som er Europas største konsumer marked.

Der er sikkert en masse ting, som du ikke vidste, og jeg håber du kan bruge rådene, hvis du vil ind på det Tyske marked.

Guiden er skrevet meget objektivt, og der vil være store branche udsving. Derfor SKAL du selv lige undersøge markedet for dit produkt, før du kaster dig blindt ud i det, og tror denne guide hjælper mod alt!

1: Tyskere foretrækker at handle hos Tyske firmaer. Landet er enormt stort, og derfor er de fleste brancher og vare repræsenteret af tyske firmaer. Der er flere grunde til dette, og disse vil blive uddybet senere.
Men nogle af de vigtigste faktorer er sproget, betalingsformer og tillid. Der er nemlig mange tyskere, som endnu ikke har den store tillid til online handel, og derfor foretrækker de at handle lokalt!
Det er derfor værd at overveje, at få et tysk selskab, hvis du vil ind på det tyske marked. Det vil nemlig styrke tilliden til din webshop, og dermed gøre et indtog nemmere!

2: Ligesom ved Sverige så forventer en tysk oversættelse! Tyskere er generelt meget dårlige til Engelsk, og det skræmmer utrolig mange, hvis de ikke forstår en mail 100%. Derfor skal du gøre op med dig selv, om du vil indtage markedet, som en "tysk" spiller eller om du vil være en udenlandsk outsider!
Og forskellen er enorm. For du vil tabe den almene tyske forbruger, hvis du vælger at spille udenlandsk outsider, og det vil du tydeligt kunne aflæse på dit salg.
Derfor kan tysk kundeservice anbefales. Så kan du ikke skrive eller snakke tysk, så overvej evt at outsouce tysk email besvarelser, og undlad tlfservice!

3: Dette er måske et af de VIGTIGSTE PUNKTER, og du bør læse det igennem mange gange. Tyskere generelt BRUGER IKKE kreditkort. Ja du læser rigtigt!!! Der er rigtig mange banker, som slet ikke tilbyder kreditkort, og de store banker, som Deutsche Bank, Commerzbank mm tager høje gebyre for kreditkort. Derfor hjælper det ikke noget, hvis du kun tilbyder kunderne at betale med kreditkort!!!
Og så vil den smarte person sige, at bare man acceptere Meastro card, så går det lige op.... NEJ!
Der findes pt ingen gateways til Tyske Meastro cards. Så selvom Meastrocard kan sammenlignes med dankortet rent udbredelses mæssigt og funktionelt i det tyske samfund, så er der ingen online gateways, som understøtter det og accepterer det! Og det er altså ingen dårlig joke, det er sku sandt.
Herunder følger en oversigt over de mest benyttede betalingsformer:

- Sofortüberweisung
- Efterkrav
- Paypal
- Standard Bankoverførsel
- Kreditkort

Som du sikkert kan se af ovenstående, så kan du ikke sidde i DK og sælge varer i Tyskland. Du kan ganske enkelt ikke konkurrere med de tyske konkurrenter, og du kan ej heller tilbyde en seriøs betalingsform.

4: En Tysker vil IKKE betale overpris på fragten. Tyskland er Europas postordre land nummer et, og man har i mange år benyttet postordre, som en af de mest udbredte indkøbsformer af forbrugsgoder.
Du kan derfor ikke forlange 200-300 kr for fragten! På det tyske marked koster en pakke max 6 euro, og der er altså tale om en PAKKE med tracking, forsikring mm. Og det er det niveau en tysker forventer. Forlanger du 4-6 gange så meget, så taber du kunderne allerede på fragten! Og så er der slet ikke taget højde for efterkrav...
Så lager i DK og eksport til Tyskland er praktisktalt næsten umuligt, med mindre du har et meget unikt produkt!

5: Tyskere er dovne og hader valuta omregning. Derfor er det en nødvendighed, at du oplyser priserne i Euro, hvis du vil sælge på det tyske marked. Kroner er en næsten ukendt valuta i store dele af Tyskland. Det er kun i Nord, at de kender kroner, og ca omregningskursen.

6: Det kan anbefales, at man laver en clon af sin webshop, og lægger den på et .de domæne. På den måde, så kan man opfylde flere af punkterne i denne guide, og skabe en meget større troværdighed og sikkerhed omkring ens webshop. Hvis du har shoppen liggende på et .de domæne, så kan du have tysk som sprog, og Euro som valuta. Dvs du får det til at ligne en tysk webshop. Har du dertil en tysk returadresse, så er du allerede godt på vej ind på det tyske marked! Dog kræver denne måde mere SEO arbejde. Og Google i Tyskland er MEGET konkurrence præget, så det kan altså blive en dyr omgang! I rigtig mange brancher er der mange konkurrenter, og det er derfor svært at komme til tops, og det vil tage tid.

7: Nethandel i Tyskland bære præg af, at der er mange store firmaer indenfor de fleste brancher. Dertil kommer et hav af mindre webshops og EBAY. Tyskland er nemlig verdens anden største Ebay land, og det er efter succes på Ebay, at mange firmaer senere hen har åbnet en webshop. For så kan de slippe for de dyre Ebay gebyre, når kunderne kender firmanavnet, og har tillid til webshoppen.
Hvis du tjekker Ebay, så vil du se, at du kan købe alt fra reserve dele til smykker. Ebay er en kæmpe handelsplads for tyske firmaer, og mange påstår at man skal være repræsenteret på Ebay, hvis man vil have sit navn brandet.
Du skal derfor være forberedt på, at du skal kæmpe på to niveauer. Et er om placeringen på Google, som er meget hård, og dernæst er det en kamp på prisen på Ebay. Hvis du ikke overholder punkt 3 og 4, så glem alt om Ebay, da det er spild af tid og ressourcer.

Tyskland er ikke så langt fremme, hvad angår online handel. Det er primært den yngre generation, som har taget nethandlen til sig, mens den ældre generation stadig elsker postordre firmaer med papirkataloger.
Så vil du fange den ældre målgruppe, så er det værd at overveje papirkataloger, selvom det måske virker gammeldags og upraktisk. Men det er altså den eneste måde, at nå ud til målgruppen.
Husk på at en computer langt fra er en ting, som der står i alle husstande. Faktisk langt fra! Mange børn tjekker facebook, msn, mail, surfer mm på internetcafeer, hvor det koster 1 euro i timen at leje computeren. Det er ikke de nyeste computere generelt, men de virker og er okay hurtige.
Disse forhold gør også online handel en smule mere kompliceret end i f.eks Danmark.

8: Tyskland er Europas største og længste land. Det betyder at der er store kulturelle forskelle på Nord, Syd, Øst og Vest. Især Øst halter meget efter Vest. Selvom det er mange år siden, at DDR blev opløst, så er der stadigvæk en usynlig linie, som deler landet op. Storbyerne i Øst er moderne og lever teknologisk op til Vest, men den almene borger lever i en anden tid. Både økonomisk, materielt, arbejdsmæssigt og mentalt.
Derfor skal du holde fokus på nogle områder, da det er fysisk umuligt, at indtage hele Tyskland i et hug og med samme ide. Forskellene er ganske enkelt for store.

9: Du SKAL have en tysk returadresse, hvis du vil ind på markedet. Tyskland er et postordre land, og kunderne er derfor vantil billig fragt, mange returneringer og nem ombytning... Derfor skal kunderne kunne returnere varerne til en tysk adresse, så det kan gå nemt og smertefrit. Det er faktisk et krav, som mange kunder har, og lægger meget vægt på.

Andet: Der er store forskelle på Danmark og Tyskland især økonomisk. Derfor går tyskere også i mange andre tøjstile/mærker end i DK, og de køber andet isenkram og bolig ting end i DK. Der fokuseres ikke nær så meget på design og mærket, men mere på varens fuktionalitet. Det skyldes især den almene tyskers lave rådighedsbeløb, som de foretrækker at spare op eller bruge på ting, som gavner eller forbedre deres liv.
Men der er stadigvæk et kæmpe marked for lækre designede varer, hvis man griber det hele rigtigt an. Made in Denmark er også i høj kurs, især indenfor fødevarer. 

Som nævnt i punkt 7, så er Tyskland Ebay land. Det gør, at markedet er meget anderledes, og du hele tiden skal overveje dine strategier. Fokus er nemlig på Ebay, og mange søger mod Ebay, når de skal handle online.
Du kan derfor ikke gribe situationen an på samme måde som i DK, hvor Google er i fokus, når der skal handles ind.

Et godt godt råd er, at dele Tyskland op i nogle områder, og fokusere på disse. Du kan ikke indtage hele Tyskland i et hug, med mindre du har en kæmpe tegnebog. Og rigtig mange firmaer har igennem historien brækket halsen i et forsøg på, at indtage markedet i et hug. Du kan via lidt søgning på Google læse om mange historier, om firmaer og personer, som på kort tid har tabt alt!
Planlæg derfor din entre nøje. Start f.eks med Schlesvig-Holstein inkl Hmaburg, hvor der immervæk bor cirka 10 millioner mennesker. Så kan du altid erobre mere af markedet, når du har fået et godt fodfæste, og har lavet dine fejl. Det er bedre at lave fejlene, når investeringen er lille, end at satse at på et bræt i håb om, at indtage hele Tyskland...

Læs også


Kommentarer

Martin Leinstein  den 22-08-2010 kl. 21:23

Hej Morten!

Fedt indlæg - jeg har tidligere drevet Trendfighter, men er dog solgt til min tidligere partner. Men jeg vil da også komme med nogle af mine erfaringer jeg har gjort mig da, vi rykket Trendfighter ind på det Tyske marked.

1: Vi havde dansk adresse, som vi også mente ikke var godt nok, så der tabte vi sikkert 10% af vores kunder.

2: Hvis man ikke har en 100% tysk side, kan man lige så godt glemme at få succes i Tyskland, vi ansatte en dansk person som tog sin udannelse i Tyskland, så han både kunne hjælpe os med det danske og tyske support og det virkede for os.

Med hensyn til oversættelse, så må vi nok indrømme at vi ikke var skarpe nok, vi fik det oversat i første omgang af samme person, men der er så mange måder at skrive på tysk, at det ikke virkede godt nok, så vi ansætte en tidligere tysk regnskabesføre tror jeg det var, en ældre dame, som sad og gik alt vores oversættelse igennem, og til sidst tog hun over alt oversættelse så det kunne forstås i tysk forretnings sprog.

3: Med syntes til betaling, så er det MEGET vigtigt at have tysk betalingskort, men Morten, du mangler en stor spiller på marked som er, Bank Einzug (eOLV) er en forkortelse for Online Lastschrift Verfahren,  og er den absolut mest udbredte Internet betalingsform i Tyskland. Bank Einzug (eOLV) er en konto-til-konto betalingsform,  accepteret af alle tyske banker,  og giver mulighed for at modtage betaling fra de mere end 50 millioner tyskere,  der i dag har en egen bankkonto.

Hvis du ikke har dette, så kan du godt vinke farvel til ca. 50% af alle dine kunder.

5: Vi brugte Magentoshop da vi åbne op i Tyskland, og det virkede for os med de forskellig omregninger.

6: Endnu en gang så brugte vi magento, og dette køre perfekt for os, man kan nemlig dele shoppen op i alle de sprog man ønsker, og køre på samme og en lagerføring.

7: Viste ikke at Ebay var det anden støreste land i tyskland ;) så lærte jeg også noget i dag;)

8: Tror at hvis man har en tysk hjemmeside, så rammer man endelig hele landet meget godt.

9: her støtter jeg dig i dette, jeg mener dog at DHL som vi brugte til at levere i tyskland har en form for retur system, vi brugte det aldrig - og det kunne vi godt mærke.. Så her mistet vi sikkert også 20% af vores kunder.

10: Jeg tror man skal prøve sig lidt frem... og lære af sin egen erfaring alt efter hvilken branche område man befinder sig i.

Men fed guide... og kan helt sikkert hjælpe en masse andre.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Slettet Bruger  den 22-08-2010 kl. 21:28

Fashion-Seller,

Jeg kan nikke genkendende til mange af tingene også hernede i Pasta-land. Hvad er dine egne erfaringer med E-bay?

Henrik

Er kommentaren brugbar? 0 0
Fashion-Seller  den 22-08-2010 kl. 22:04

Martin

Angående punkt 3, så hedder det idag Sofortüberweisung. Det er i princippet det, som i DK vist nok hedder Nordea eller Danske Bank overførsler? (ret mig hvis det er forkert)

Henrik

Ebay er godt, men man skal overveje nøje, hvordan man bruger det. Starter man med f.eks at sælge alle ens tilbudsvarer på Ebay, så er det sindsyg svært pludselig at sælge varer til normalpris. Så Ebay skal bruges på samme måde, og efter samme koncept, som man vil drive sin webshop. Og så skal man holde fast i konceptet, også selvom det kan være svært i starten...

Er kommentaren brugbar? 0 0
Martin Leinstein  den 22-08-2010 kl. 22:19

Morten

Ok, viste ikke det havde skifte navn i dag - Men så hedder det enten Sofortüberweisung eller Bank Einzug (eOLV). Og ja det er helt rigtigt at det er i princippet det som hedder Nordea eller dansk bank overførsler - som er mest brugt.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Fashion-Seller  den 22-08-2010 kl. 22:21

Her er lige et link til det, så folk selv kan læse lidt om det ;D

https://payment-network.com/

Er kommentaren brugbar? 0 0
Martin Leinstein  den 22-08-2010 kl. 22:24

Her er også et link så folk kan få noget ud af det på Dansk ;)

Dibs tilbyder nemlig denne type for kort/bank betaling.

www.dibs.dk/.../bank-einzug-eolv

Er kommentaren brugbar? 0 0
diness  den 22-08-2010 kl. 22:38

Fedt indlæg. Jeg er selv i gang med at etablere mig på det tyske markedet. I den forbindelse arbejder vi på at start en gruppe her på amino for både etablerede og nye spillere.

Gruppen hedder Webshop tyskland, I skal alle være så velkommen.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Martin Thorborg  den 22-08-2010 kl. 23:53

Super godt indlæg og ja, oversættelse, support, betalingsmidler, alt skal være på tysk. Vi tabte 90 % af vores salg i SPAMfighter før vi lavede alting på "Preussisk" :-)

Dbh Martin

Er kommentaren brugbar? 1 0
Fashion-Seller  den 23-08-2010 kl. 18:01

Martin

Super med et link på dansk... Det kan sikkert hjælpe en del!

Thorborg

Ja gør man det ik rigtigt, så sælger man nada ;D

Er kommentaren brugbar? 0 0
Kristoffer Hjerrild  den 23-08-2010 kl. 18:22

Super godt indlæg.

Efter jeg flyttede til Flensburg for et par uger siden har jeg oplevet af hensyn til betaling.

Fx var jeg i Lidl den anden dag og da jeg kom op til kassen ville de ikke tage imod mit Visa.... Så jeg lignede bare en klovn da jeg måtte forlade butikken uden noget :-)

De tager de ikke Visa i ret mange butikker. De fleste fortrækker at bruge kontanter og hvis der bruges kort er det som regel EC Karte(Maestro)

Er kommentaren brugbar? 0 0
Fashion-Seller  den 23-08-2010 kl. 18:28

Kristoffer

Det er KUN store koncerner som f.eks H&M, der tager imod Visa/Mastercard... Du kan ik handle i almene butikker med kreditkort.

Så du må få åbnet en tysk konto og få et Maestrocard, så du kan overleve ;D

Tyskland er på mange punkter oldschool! Det gælder både rent papirarbejdsmæssigt og så pengemæssigt.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Anders Andersen  den 23-08-2010 kl. 23:53

Rigtig god gennemgang. Jeg har to ekstra input:

1) her er den ultimative guide til tysk E-handel: homepages-nw.uni-regensburg.de/.../E-Commerce-Leitfaden.pdf (på tysk og rigtig rigtig lang)

2) Den vigtigste betaling methode er ingen af de nævnte, men faktura betalinger. Virkelig vigtig. 50% af vores salg kommer fra faktura betalinger, selv om vi har alle de andre muligheder.

Vi har som danske E-handlere nogle fordomme om tysk E-handel. Vi tror at tyskland er bagefter, at man ikke kan vokse hurtig i tyskland og at tysker ikke forstår brugervenlighed og design, men det passer ikke.

- Tysk E-handel er større end noget andet sted i Europa,

- De har shops som er startet i 2009 og i dag omsætter for over en milliard DKK - F.eks. Zalando.de

- De har rigtig smukke shops der er bruge venlige - f.eks Sitzclub.de (virkelig bruger venlig)

Held og lykke.

Ps: til jer der skal rigtig igang i tyskland, findes der en grupper her på amino som heder: "webshop_tyskland".

Er kommentaren brugbar? 0 0
Kristoffer Hjerrild  den 23-08-2010 kl. 23:58

Argh.. det mellemstore har også. Fx har REWE og flere af de restauranter jeg har spist ved. Det kan være det er lidt anderledes i Flensburg pga. alle danskerne :)

Jeg modtog mit EC Karte/Maestro i sidste uge så det er løst! :)

Er kommentaren brugbar? 0 0
igang  den 24-08-2010 kl. 00:00

Super indlæg.

Vi planlægger i øjeblikket at tage Danmark med storm, men overvejer om basen skal ligge i Tyskland, så vi lige kan tage dem og det øvrige EU med.

Så det her er helt perfekt!

Er kommentaren brugbar? 0 0
Anders Andersen  den 24-08-2010 kl. 00:04

@igang

Det er billigere at sende en pakke fra Tyskland til Danmark, end fra Danmark til Danmark, men ville nok altid ligge lager tæt på hvor jeg selv bor og arbejder i begyndelsen, så du kan få testet og rettet alle de fejl der kommer

Er kommentaren brugbar? 0 0
Fashion-Seller  den 24-08-2010 kl. 00:12

Anders

Slap af en moppedreng af en analyse... Den tager et par dage at kommer igennem...

Tør man spørge, hvilken branche I sælger varer/services indenfor? For jeg kender ingen indenfor modebranchen mm. som benytter faktura. Og det inkludere nogle af de største Ebay shops og webshops i DE. Så er da lidt nysgerrig ;D

Tysk nethandel er altså langt fra større end flere EU lande. Måske målt på antal millioner brugere, men ik hvis du tager befolkningsstørrelsen med i betragtelsen...

Kristoffer

Flensburg er lidt speciel... Det samme er Berlin, Frankfurt, München samt nogle af de andre store byer, som har mange udenlandske turister.

igang

Som Anders skriver, så er det billigere at sende pakker fra DE til DK end det er at sende pakker internt i DK.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Anders Andersen  den 24-08-2010 kl. 00:39

@Fashion-Seller

Det er Coolstuff.dk/Yomoy.de som jeg arbejder på i Tyskland. Det er der 50% vælger faktura betaling, og det er ikke sikkert at det er det samme i andre brancher, men vores konkurrenter tilbyder det også. www.karstadt.de/.../k har Rechnung og sælger en del mode. Nelly.de (svensk) har også.

@Tysk E-handels størrelse. Online salg 2009 i DE: 33 mia EUR, DK 3,3 Milliard Euro. Det kræver mere at slå igennem på et marked på 33 mia eur, end i danmark, og butikkerne er derfor også ofte mere udviklet i tyskland end i Danmark.

2010 online andel af detailsalg: DE: 7,9% DK: 7%

Det er så en smags sag om vi som dansker kan lig tysk design.

Ps: Per indbygger er vi lang fremme i Norden, men tyskland er blot få procent bag os

presse.kelkoo.dk/europ%25C3%25A6isk-online-handel-vender-udviklingen-i-2010-online-shopping-v%25C3%25A6kster-20-mens-den-overordnede-detailhandel-kun-stiger-med-14.html

Er kommentaren brugbar? 0 0
Fashion-Seller  den 24-08-2010 kl. 00:51

Okay overraskende... Det er et ret højt tal. Hvordan tjekker i kunder, som betaler med faktura? På samme måde, som de gør i Sverige?

33 mia euro vs 3,3 mia euro. Dvs Tysklands handel er 10 gange større end den danske, men befolkningen er 17 gange større... Så målt pr indbygger, så er de stadigvæk et stykke bagefter. Men det går stærkt fremdad, især takket være Ebay mm.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Anders Andersen  den 24-08-2010 kl. 07:51

@ Fashion-Seller.

Ja det er rigtig meget. Vi køre faktura betalinerne igennem Svenske Klarna. I Tyskland findes også Paymorrow, men det var så umuligt at integrer. Min indtryk er dog at langt de fleste tyske webshops selv køre faktura og selv laver kredit prøvning (igennem et kredit firma). Ofte er det sådan at en ny kunde først gang han handler kun kan handle for et max beløb på op til 40€.

Strørrelsen:

64% af danskerne handlere på nettet. I DE er det samme talt 56%, så per indbygger er Danmark foran på den front, men med 56% er tyskland stadig rigtig langt og et af de lange i EU hvor flest handler online (Spanien har kun 23% og samlet spanske E-handel er kun dobbelt så stor som DK), men i virkeligheden er det underordnet at måle per indbygger, da det ikke er det som afgøre markedsstørrelse, men den samlede E-handel, som er 33mia vs 3,3 mia. Et stort marked har højre konkurrence hvilket tvinger de dårlig shops ud, og derfor er de tyske shops ofte bedre end de danske. Hele min point, er at vi som dansk ofte går rundt og tror vi er verdensbedste til E-handel, (fordi en stor andel handlere online), men det betyder bare at indbyggerne er gode til at købe online, ikke at vores shops er bedre end de tyske. Og samtid, når tysk E-handel udgøre en større andel af landets detail handel end i DK, så betyder det vel at tyskerne per indbygger bruger en større andel af deres penge på nettet end danskerne gør.

Det er derfor at jeg mener vi ofte som danske E-handere tror at succes i Tyskland vil være "Pice of Cake" med vores dandomain shop, fordi vi undervurdere tysk E-handel. Og det var det der er min point, og jeg er sikker på at du ligesom os kæmper en kamp for at blive succesfuld i Tyskland, men det langt fra lige så nemt som i Sverige. Og jeg tror fejlen ofte er at vi er ignorante og tror vi som dansker er bedre end de tyske webshop, hvilket er en misforståelse.

Meget få Nordiske webshops er kommet rigtig godt ind på det tyske marked, og rigtig mange har brækket nakken (f.eks. netonnet.se), men jeg tror det er muligt, og vi vokser hverdag i Tyskland nu og er kommet pænt langt, men det har kostet rigtig mange penge.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Fashion-Seller  den 24-08-2010 kl. 13:32

Okay sjovt er aldrig støt på det med faktura endnu... Måske jeg bare handler i alle de forkerte shops. Men det er da rart at vide, at de findes ;D

Tyskland er et laaaaaaaaaaangt, hårdt og sejt træk... Men vi vokser stille og roligt på markedet. Problemet ved DE i forhold til andre DK eller SE er, at det tager en krig at få de gode Google placeringer. Dvs den organiske trafik kommer langsommere, end hvis man vil indtage DK...

Men vi vokser og vokser selvom det ik altid går lige hurtigt ;D

Er kommentaren brugbar? 0 0
Anders Andersen  den 24-08-2010 kl. 13:49

www.ecommerce-leitfaden.de/.../E-Commerce-Leitfaden_Erfolgreich_im_elektronischen_Internet-Handel_Abb4-7_gross_Von_Haendlern_angebotene_Zahlungsverfahren.jpg

Her er en oversigt over hvilke betaling metoder tysk webshop udbyder. 45% af alle tysk shop tilbyder betaling med Faktura

Er kommentaren brugbar? 0 0
Silvan Popovic  den 16-09-2010 kl. 19:38

Er der nogen af jer der har erfaring med hvilken kredit firma at man skal bruge hvis man vil kreditvurdere i Tyskland?

Er kommentaren brugbar? 0 0
Silvan Popovic  den 16-09-2010 kl. 19:45

Er der nogen der har erfaringer med brug af nedenstående betalingsmetoder når man sender fra DK?

Lastscrift

Nachname

Er kommentaren brugbar? 0 0
Fashion-Seller  den 16-09-2010 kl. 20:28

Det kan ik betale sig, at sende pr efterkrav fra DK... Det bliver sindsyg dyrt!

Efterkrav koster jo ik mere end 5-8 euro intern i Tyskland. Alene gebyret fra DK koster langt mere end det...

Er kommentaren brugbar? 0 0
Karsten Madsen  den 18-12-2010 kl. 07:56

Rigtig nyttig artikel og diskussion. Vores virksomhed har planer om at indtage det tyske marked, men vi sælger ikke et fysisk produkt, dvs. Software. Men som jeg kan forstå på det hele, er det stadigvæk nødvendigt med en tysk postaddresse?

Har i desuden viden om hvilke betalingsløsninger b2b plejer at anvende i Tyskland?

Er kommentaren brugbar? 0 0
Fashion-Seller  den 19-12-2010 kl. 01:20

@Karsten

En tysk adresse vil gøre det hele meget nemmere, men ved software eller digitale ydelser, er der ik det samme krav. Men det er stadigvæk en fordel!

De to mest brugte B2B betalingsløsninger er upfront eller på faktura (kan være betaling ved levering eller med xx dages kredit).

Er kommentaren brugbar? 0 0
Hannah Dorthea Nielsen  den 04-01-2011 kl. 14:58

Indlæggene viser, at man ikke skal undervurdere, at man gerne vil tiltales på sit eget sprog, og at man forventer, at tingene virker pæne og ordentlige, når man handler på nettet.

Som oversætter og tolk oplever jeg meget ofte at blive tilknyttet projekter overordentlig sent, faktisk først, når de er ved at kuldsejle. Det ville være dejligt, hvis den sproglige og kommunikative del af arbejdet blev taget mere alvorligt og blev integreret meget mere og meget før i udviklingen.

Oversætteren kan også skabe kontakt til almindelige mennesker i målgruppen og kan indsamle deres kommentarer og indtryk.

Jeg har handlet en del på nettet i forbindelse med indkøb af materialer til renovering af mit hus. Mest fra Tyskland. Køkken, fliser, vvs-artikler. Jeg har haft rigtig gode oplevelser med god telefonservice, fleksibilitet, individuel rådgivning, konduite osv.

Af personlig erfaring tror jeg, det er altafgørende, hvis man skal have succes med handel på nettet, at man kan formidle, at man kender både sine varer og sine kunder - og at der står pålidelige mennesker bag.

Jeg synes, det er svært at forestille sig, hvordan det skal kunne lade sig gøre, uden at man satser kraftigt på det sproglige.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Fashion-Seller  den 07-01-2011 kl. 15:07

@Hannah

Du har helt ret, men for mange skal det åbenbart gå galt, før de vælger at lytte til råd, og investere det det koster i oversættelser...

Vi kommer nok til at se mere og mere af lokale webshops og sites i fremtiden, hvis eneste formål kun er at dække et bestemt område/sprog...

Er kommentaren brugbar? 0 0
Anders Andersen  den 18-01-2011 kl. 18:28

Jeg har skrevet et indlæg om mine erfaring med tysk E-handel her: www.ehandel.se/.../tysk-e-handel-sadan-far-man-15-922-tyske-kunder-og-taber-penge-alligevel hvis det har interesse for nogle af jer.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Fashion-Seller  den 20-01-2011 kl. 13:06

@Anders

Meget interessant indlæg!

Hvordan var effekten med Ebay hos jer?

Er kommentaren brugbar? 0 0
Anders Andersen  den 20-01-2011 kl. 19:21

Hej Morten,

Ebay gav intet for os. Tror jeg har misset noget, men brugte ellers et par dage på at sætte en Ebay shop op. Det er en stor ting i Tyskland, men for os var det unden resultat.

HAr du lyst til at give feedback på Yomoy.de - tre ting du ville ændre i forhold til til det tyske marked? Så kan jeg gøre det på din butik? Anders.andersen(at)yomoy.de

Er kommentaren brugbar? 0 0
Fashion-Seller  den 26-01-2011 kl. 16:24

@ Anders

Okay vi havde stor succes med Ebay, men det koster bare en formue at benytte... For hylan alle de gebyre, som de har hehe

Hvis vi kan vente til midten/slutningen af næste mdr, så er jeg frisk. Vi er nemlig lige ved, at lave en del justeringer... Så når de er lavet, ville det være optimalt!

Er kommentaren brugbar? 0 0
Karsten Andersen  den 03-09-2012 kl. 14:45

Gruppen "webshop_tyskland", som der refereres til - er den oprettet, og hvor finder man den?

Er kommentaren brugbar? 1 1
Fashion-Seller  den 09-09-2012 kl. 15:22

Jeg tror du finder den inde blandt grupperne her på Amino, hvis den altså er oprettet...

Er kommentaren brugbar? 1 0
jp@joergenpedersen.de  den 27-12-2012 kl. 18:00

jeg er en dansker som har boet og arbejdet i Tyskland i mere end 20 aar. For ca. 3 aar siden gjorde jeg mig selvstaendig med teknisk salg hernede.

Nu er jeg ved starte en ny aktivitet med konsulentydelser til danske firmaer indenfor salg, coaching og produktmarketing i Tyskland og har dertil ogsaa begaaet et lille "essay" om hjemmesidekonceptets betydning for markedsføringen, som jeg satte online i efteraaret:

http://tyskhjemmeside.wordpress.com/

Foerst nu opdager jeg denne udmaerkede blog og faar bekraeftet, at alle de hurdler som jeg "har analyseret" mig frem til ogsaa virkelig er blevet oplevet "helt praktisk" af danskere, som har kastet sig ud i markedsfoeringen hernede, idet de direkte benyttede de metoder/erfaringer, som de havde haft succes med i DK.

Mit fokus er temmelig meget paa forklaringskraevende produkter, B2B og hjemmesiden (mere end paa e-commerce specifikt). Maaske kan min lille "fristil" alligevel hjaelpe den ene eller anden til hurtigt at faa et foerste overblik over mulighederne og udfordringerne ved internet-baseret salg og marketing i D sammenlignet med DK.

Mvh

Joergen Pedersen

Er kommentaren brugbar? 1 0
Fashion-Seller  den 03-01-2013 kl. 09:39

@Joergen

Beklager det sene svar, men jeg havde ikke fået en mail om, at der var kommet nyt svar på indlægget.

Det er altid godt med andres erfaringer :)

Er kommentaren brugbar? 1 0
Sue Bergmark  den 22-06-2013 kl. 22:19

Tak for et rigtig brugbart indlæg. Det har sat mange tanker igang da vi har store ønsker om at sælge vores kommende produkt i Tyskland. Min første tanke var om det ikke bedst kan betale sig for sådan nogen som os, der har et par sikkerhedsforanstaltninger til små børn i hjemmet, at sælge disse direkte til grossister i tyskland i stedet for gennem webshop... men vi skal naturligvis have en webshop også... problemet er at mit efternavn er sjældent i DK (også vores domænenavn) men det er ikke ledigt som .de domæne... æv.

Men igen, tusind tak for fed læsning...

Er kommentaren brugbar? 1 0
A. P. Nielsen  den 18-02-2017 kl. 13:36

Rigtig godt indlæg. Vi har også forsøgt os på det tyske marked, men ramte panden mod muren med de dyre forsendelses takster fra DK til DE. Vi havde webshop de første 3 år, men har nu valgt en direkte bankoverførsel og det fungerer faktisk bedre, både med danske og udenlandske betalinger.

Vi ved, at der er et marked for vores produkter i DE, men det er langsommeligt og svært at håndtere, så rådet med at forsøge sig med en mindre og nordlig del af DE først, er et godt tip.

Er kommentaren brugbar? 1 0
Fashion-Seller  den 18-02-2017 kl. 14:29

@A P Nielsen

Du kan næsten ikke sidde i DK og sende til DE, da taksterne hernede er mega lave. Så skal du kunne kompensere dette på prisen, og her er konkurrencen i DE ligeledes rigtig hård.

Har du evt overvejet et pakke hotel i Flensburg området?

Er kommentaren brugbar? 2 0
A. P. Nielsen  den 18-02-2017 kl. 20:17

Nej, jeg har aldrig hørt om et pakke hotel?  Kan du forklare mere?

Er kommentaren brugbar? 1 0
Fashion-Seller  den 18-02-2017 kl. 21:12

@A P Nielsen

Det hedder vist også lagerhotel, dvs du har varerne på lager hos et firma, som står for at pakke og sende dine ordre. Dermed opnår du fordelene med de lavere tyske fragtpriser, hvis pakkerne sendes ud fra en tysk adresse :)

Er kommentaren brugbar? 1 0
 

Tilføj en kommentar

 

 
For at holde spammere ude, fortæl os hvad er: tretten + to =
Husk Mig

Få besked når der kommenteres (Log ind for at få tilsendt mail)
 

Om denne blog


Få besked når Morten skriver


Billige designer solbriller


Se det store udvalg af designer solbriller fra Customfit -  klik her 


Naturlige kosmetik produkter

Cosmos Co forhandler arganolie, grønt ler, kaktus olie, rødt ler, savon beldi mm.

Se udvalget af naturlige kosmetik produkter HER 


Not Allowed

Not Allowed er en service, som varetager dine interesser, hvis din ophavsret er blevet krænket. Betalingen foregår efter No Cure No Pay, dvs du får ingen uforudsete udgifter i forbindelse med vores juridiske rådgivning.


Morten på Twitter

Hvis du vil have besked når Morten og ligesindede bloggere har lavet et nyt indlæg, så klik her:


Seneste kommentarer