Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Morten Kristensen fra Customfit Skræddersyet jakkesæt vs konfektions jakkesæt. Hvad er forskellen?

Skræddersyet jakkesæt vs konfektions jakkesæt. Hvad er forskellen?

8,719 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
27 July 2010

Dette indlæg er skrevet lidt i irritation! Alt alt alt alt alt for mange personer og webshops sælger jakkesæt, som noget de reelt ik er!
For hva er et skræddersyet jakkesæt egentlig? Og hva er forskellen, når man sammenligner med et konfektions jakkesæt?

Vi kan hurtigt blive enige om, at en Fiat, og en Ferrari ik er det samme... Selvom det er samme ejere, så er der ENORM forskel på de to biler. Både hva angår design, kvalitet, små detaljer og pris.
Ovenstående sammenligning kan ligeledes drages, når det gælder Skræddersyet jakkesæt vs Konfektions jakkesæt.

Hvad er et skræddersyet jakkesæt?
Et skræddersyet jakkesæt er et jakkesæt syet efter stolte håndværks traditioner. Førhen i tiden blev alle jakkesæt håndsyet af en skrædder, og det er derfor det fik navnet skræddersyet jakkesæt.
Hele forskellen mellem et skræddersyet jakkesæt og et konfektions jakkesæt ligger i håndværket. Herunder følger en kort oversigt over arbejdsprocessen for skrædderen.

1: Skrædderen opmåler kunden
2: Skrædderen laver en papirtegning over jakkesættet
3: Stoftype og farver vælges
4: Stoffet klippes til af skrædderen
5: Bukserne og blazeren ries sammen, så kunden kan prøve dem
6: Tilpasninger foretages efter kundens ønsker
7: Jakkesættet syes sammen
8: Kunden prøver igen jakkesættet
9: Ydeligere tilpasninger foretages
10: Kunden får sit nye jakkesæt, og går glad hjem

Sådan foregår processen meget groft sat op. Som det tydeligt fremgår, så er det personlig kontakt, som er en væsentlig faktor sammen med håndværket. Et skræddersyet jakkesæt er klippet og syet i hånden, og er derfor helt unikt. For ingen skrædder laver to identiske sæt!
Der ligger mange arbejdstimer i et skræddersyet jakkesæt, og det afspejles både i kvaliteten og prisen. Det siges i modekredse, at man ik kan slide et skræddersyet jakkesæt op. Dog er den mere officielle udlægning, at et skræddersyet jakkesæt mindst holder i 20 år, og ofte meget længere!
Prisen for et skræddersyet jakkesæt, made in Europe, starter typisk fra 15.000 kr og går helt op i flere hundrede tusinde kroner. Alt afhænger af detaljerne, som kunden ønsker, samt stofvalget.Hvad er et konfektions jakkesæt?
Man kan meget groft sige, at et konfektions jakkesæt, er en masse produktion, hvor der er mulighed for tilpasning. Konfektions jakkesæt masse produceres ud fra nogle standard mål. Når så en kunde ønsker et jakkesæt, så opmåles kunden, og jakkesættet tilpasses. Dvs det er standard jakeksæt, hvor man laver individuel tilpasning af krave, hals, arme, front, livvide og bukselængde.
Arbejdsprocessen ser således ud.

1: Fabrikken producere en masse jakkesæt ud fra nogle standard mål, og smider dem på lager
2: Kunden kommer ind i en butik, og bliver opmålt.
3: Stoftype vælges, hvis det er muligt, og farven vælges ligeledes
4: Målene sendes til fabrikken, som tager et standard jakkesæt og tilpasser det.
5: Jakkesættet sendes enten direkte til kunden eller til butikken, hvor kunden så kan afhente det.

Sådan foregår det meget groft sat op. Der er næsten ingen personlig kontakt, og der er ikke tale om et hårdværk i den forstand. Det meste er lavet på maskiner, og det hele er efter standard tegninger.
Produktionstiden er meget kort, og det er faktisk tilpasningerne, som er det mest tidskrævende. Kvaliteten er langt fra et skræddersyet jakkesæt, hvilket prisen også afspejler!
Et konfektions jakkesæt holder typisk 5-7 år. Altså langt under levetiden for et skræddersyet sæt.
Prisen ligger fra 1.500-4.000 kr, og oftest køber man et sæt bestående af jakkesæt, skjorte, slips, slipsenål og evt sko.


Så næste gang du læser en annonce, hvor en webshop, som tilbyder et skræddersyet jakkesæt til f.eks 3.000 kr, så er det bare med at slå til! For det er rigtig billigt, og i henhold til loven om fjernhandel, så er de faktisk forpligtet til at levere det de reklamere med, nemlig et skræddersyet jakkesæt!!!
Som det tydeligt fremgår, så er det to vildt forskellige kalibre af jakkesæt, men mange mennesker blander fortegnelserne sammen. Og det er synd for det unikke håndværk, som en skrædder laver.
For en Fiat og en Ferrari var jo heller ik det samme... Det blev vi enige om helt i starten ;D

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Fashion-Seller skriver Skriv dig op