Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Eva Gøttrup, Businessudvikler 4 ting du skal tage stilling til når du laver video

4 ting du skal tage stilling til når du laver video

3,726 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
12 December 2011

Det her indlæg handler ikke om det jeg er ekspert i, men om at lave video. Jeg har udviklet et online workshop-produkt hvori der indgår en video. Indholdet, formuleringerne og det grafiske: Det er jeg ret skarp på. Men det videotekniske, der er jeg lidt mere på udebane.

Men som jeg selv anbefaler, når man udvikler produkter, fik jeg en lille testgruppe til at give mig feedback på produktet før jeg sendte det på markedet. Der hvor jeg fik flest kommentarer om mulighed for forbedring, var ikke overraskende på det videotekniske. Til gengæld synes jeg kommentarerne var af så god værdi at de godt kan bruges af alle andre der tænker i at bruge videomediet i deres kommunikation, hvad enten det er med gratis videoer eller som produkter.

Tag stilling til omgivelserne
Min video er optaget foran en stor skoletavle vi har hængende derhjemme. Den bliver jævnligt brugt til idéudvikling, og jeg bruger den også i videoen. Derfor syntes jeg selv, at det gav mening når produktet nu handler om at være kreativ med sin forretningsudvikling. Ikke desto mindre var der nogle der syntes det så uprofessionelt ud. Man kan se nogle pynteting på en kommode. Det er altså tydeligvis ikke optaget på studie med en rolig baggrund.

Jeg synes det er et valg man må tage. Alt har en signalværdi. Nogle optager deres videoer kørende i en bil eller på en løbetur, og nogle sidder i deres stue. Der er også nogle der sætter en skærm eller et gardin op i et studie for at omgivelserne netop ikke skal tage fokus.

Hvor vigtig er lyden?
Mit kamera er en ældre model uden mikrofonindgang. Jeg havde besluttet at jeg frem for at købe nyt udstyr ville tilkøbe en bluetooth device som havde en ekstern mikrofon. Det var dog et uheldigt valg fordi enheden jævnligt stod af og desuden var følsom overfor klik og klonk-lyde der ikke burde være på filmen. Derfor endte jeg med at bruge kameraets egen mikrofon. Det er selvfølgelig ikke optimalt, og jeg vil da også anbefale alle andre at få et kamera med en ekstern mikrofon man kan klemme på tøjet. Noget helt andet er at det er en god idé at sørge for at der er mange tæpper, gardiner og andre bløde ting i det rum man optager i, da det dæmper rumklang og andre uheldige lyde.

Kameraets indstilling
Tænk over hvordan kameraet er indstillet. Jeg kom til at tilte kameraet i nogle af optagelserne der er tæt på. Måske er man nødt til at sætte stativet op på en kasse for at få det helt op i vandret. Især hvis man er høj. Ellers får man lavet "frøperspektiv". Det fungerer bedst at tale lige ud til sit publikum.

Brug en teleprompter
Brug en teleprompter. Frigør noget overskud og energi fra at huske manuskriptet ved at bruge en teleprompter. Man kan downloade et freeware-program, der kan det. Det findes også indlagt i mac.

Jeg er som sagt ikke ekspert på området. Det er tilgengæld Michael Johnson som også er ekspertblogger her på amino: http://www.amino.dk/blogs/mikaeljohnsen/default.aspx

Du kan se et klip fra min video på mit forrige indlæg: Hvem er din ideelle kunde

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Eva skriver Skriv dig op