Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Eva Gøttrup, Businessudvikler Du er da ikke adrenalin-junkie, vel?

Du er da ikke adrenalin-junkie, vel?

3,100 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
10 October 2011

Elsker du følelsen af, at tingene virkelig går stærkt? At du jonglerer med en masse opgaver, at du lige netop når det hele, og går hjem fra kontoret (eller ud af dit arbejdsværelse) høj på et adrenalin-kick? Det kan være super energigivende og oplivende at være i stand til at håndtere kriser, og man kan blive så afhængig af den tilstand, at man selv skaber den. Kender du det med først rigtigt at kunne komme i gang med en opgave, når det er ved at presse sig på?

Du føler dig betydningsfuld og værdsat. Det at have travlt giver en følelse af sikkerhed. Det er populært og behageligt. Men hvis du er styret af pres, vil du sikkert også have det sådan, at du først kommer i gang med dine opgaver, når du bare ikke kan vente længere, når de begynder at haste. Tilstanden, hvor du lige redder verden, giver en kunstig fornemmelse af selvværd og styrke, og trækker dig væk fra at mærke dig selv.

Problemet med at være afhængig af pres er, at man kan komme til at glemme det, der egentlig er vigtigt - i farten, så at sige.

Hvad er vigtigst for dig? Hvad er vigtigst for dig, at gøre for din forretning? Får du arbejdet på de vigtige tiltag, du ved du skal gøre for din forretning, eller går langt det meste af tiden med at arbejde i din forretning? Hvor meget tid bruger du på at rette fejl, som kunne være undgået med bedre planlægning eller med bedre evaluering af det forrige projekt? Hvor meget tid bruger du på at løse konflikter, som kunne være undgået med en bedre forventningsafstemning?

Jeg holdt et foredrag på et af de store reklamebureauer om emnet lige før sommerferien. Reklamebranchen er en hel branche ramt af presafhængighed. Jeg har været der selv, og det er jo sin sag at gøre op med en kultur, som helst vil redde verden i sidste øjeblik.

Men der er også rigtig mange af mine selvstændige kunder, der har det sådan. Når der ikke er nogen chef, skal man jo motivere sig selv.

Hvordan har du det?

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Eva skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere