Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Eva Gøttrup, Businessudvikler Er kreativitet din overspringshandling?

Er kreativitet din overspringshandling?

3,814 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
30 June 2011

Jeg sparrer med en kvinde i mit netværk. Hun er i gang med en proces, hvor hun skal finde den helt rigtige forretningsidé, der skal opfylde både hendes ønske om at gøre noget hun virkelig brænder for, gøre noget, der har betydning for andre, og som hun samtidig kan tjene gode penge på. Idéer har hun masser af. For tre måneder siden diskutterede vi en idé, som hun var så langt med, at hun havde sat en hun kendte i gang med en hjemmeside.
Så snakkede jeg med hende et par uger efter. Vi skulle mødes omkring udviklingen af hendes produkter til hjemmesiden.
Men mødet fik en helt anden retning. Nu havde hun fået den mest geniale idé. Og det var det. Forretningsgrundlaget havde hun undersøgt, og der var virkelig et potentiale for hendes idé. Hun havde sin faglighed i orden i forhold til indholdet, og havde en god kontakt til målgruppen.
Nu fik hun igen sat gang i design af hjemmeside, fik kontakt med nogle fyre et sted i den tredie verden, der kunne udvikle projektet teknisk.
Så gik der igen nogle uger, så ringede hun til mig. Hun havde fået en ny idé. Hun kunne ikke overskue alt det hun stod overfor med udvikling, og hele det vidensfelt hun skulle til at sætte sig ind i, som handlede om webteknik, og at drive forretning, ikke om hendes faglige faglighed.

Nu skulle det handle om noget helt tredie. Hun havde allerede udviklet det meste af et produkt, hun ville tilbyde, som hun vidste rigtig meget om.
Nu skulle hun igen igang med at sætte nogen i gang med det grafiske.
Jeg sagde til hende, at hun skulle undersøge sit marked, få feedback på produktet, og finde ud af, om hendes målgruppe rent faktisk ville købe hendes produkt.
Der gik tre timer efter at vi havde ringet af, så ringede hun igen. Nu med en ny idé. Ikke en helt ny idé, men en idé til et mersalgsprodukt, hun også kunne sælge. Det ville være så hyggeligt at lave.
Jeg bad hende om at pakke sin idé ned i en kasse, så vil jeg gerne tale med hende om den, når hun har sit forretningsgrundlag på plads. Tidligst om tre måneder.

Hvor mange idéer til nye projekter har du fået, lige på det tidspunkt, hvor du mødte en forhindring på det projekt du egentlig var i gang med?
Kender du det der, med at hovedet er en popcornmaskine fuld af gode idéer. Du er helt tændt på en idé, og er sikker på, at nu er den der. Du har simpelthen fundet din forretningsidé for livet. Du får idéen formuleret. Du finder et navn. Du får sat nogen i gang med at lave en hjemmeside. Logo. Flyers. Visitkort. Du bruger oceaner af tid, og måske bruger du også en masse penge, på at købe dig til det, du ikke selv kan.
Så kommer din første rigtige forhindring. Det kører ikke helt så nemt i virkeligheden, som det gjorde i de vågne nætter, hvor du lå og gennemtænkte din forretningsplan. Høj af energi. Hvad gør du?
Er du en af dem der lige på det her tidspunkt får en ny og endnu mere genial idé?
Kan du se billedet for dig? Popcornmaskinen kører på overtid, og du bliver både træt og ruineret før du kommer i mål med bare et af dine drømmeprojekter.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Eva skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere