Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Eva Gøttrup, Businessudvikler Har du clearet din økonomi med din kæreste?

Har du clearet din økonomi med din kæreste?

4,091 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
09 February 2011

Det ville være rigtig dejligt, hvis det der med pengene bare kom af sig selv. I min praksis møder jeg ofte klienter - der mest er kreative og selvstændige - der helst ville være helt fri for at tænke på pengene. Mange af dem kunne i princippet leve på en sten, eller ville i hvert tilfælde gå langt, for at følge deres hjerte, hvad angår deres kreativitet og deres forretning. Men hvis de bor sammen med en kæreste bliver det straks meget mere kompliceret. Kæresten har det måske ikke helt på samme måde. Måske har han behov for stor tryghed (nu siger jeg han, fordi de historier jeg lige har oppe handler om kvinder, men det kunne jo ligeså godt være omvendt), måske har han ikke specielt meget lyst til at undvære de gadgets eller den sommerferie, som de havde råd til før hun sprang ud som selvstændig og valgte at leve sin passion ud.

Nogen går og drømmer om at møde en rig mand, som gider tage hovedansvaret for det økonomiske, mens de fleste ret gerne vil beholde ham de allerede har, men bare ikke rigtigt har fået ham involveret i, at den der passion måske ikke lige kaster millioner ind på kontoen de første par år. Er der hus og børn, bliver problemet bestemt ikke mindre.

Angsten for hvad kæresten tænker om den her usikre økonomi er ofte større, end hans bekymring er i virkeligheden, eller også er han bare helt vildt bekymret, fordi han slet ikke aner, hvad der sker, om der er fremdrift i forretningen, hvad han kan forvente.

Der er rigtig mange følelser bundet op på penge, og vi har ofte helt forskellige tærskler for, hvornår det går ok, og hvornår der er økonomisk krise. Skal der stå 100.000 på kontoen, før det føles trygt nok, eller skal de klippe dankortet fordi bunden forlængst er gået ud af kassekreditten før du begynder at overveje at gøre noget ved det?  Det er en rigtig god idé at få talt ordentligt ud om det med den økonomi. Når man er tændt på sin passion, vil man jo ofte gå gennem ild og vand for at få den til at lykkes, men det kan være rart for kæresten at vide, hvad det vil betyde for jeres fælles økonomi. Skal han financiere noget for dig? Enten helt konkret betale for nogle af de investeringer, du har brug for at lave? Eller skal han acceptere, at du bare ikke bidrager med den samme indkomst, som du gjorde tidligere? Skal han dække husholdningspengene? Betale jeres ferier? Eller skal han finde sig i, at I skal spise havregrød og pasta med ketchup de næste par år?

Måske synes han i virkeligheden at det er fantastisk at se dig blomstre og udvikle dig, og har det fint med, at det koster på kontoen lige nu, måske vil han bare gerne have en aftale om, hvor mange af jeres fælles penge, der skal satses.
Uden den snak kan du komme til at bruge helt vildt meget energi på at forestille dig, hvad din kæreste tænker om det med økonomien. Måske kan I også bruge helt vildt meget dårlig energi på at skændes om hinandens økonomiske dispositioner. Måske har det betydning for, om du tør tage det fulde spring ud i det du brænder allermest for, fordi det kan lyde kontroversielt, eller ligger langt fra det liv, som I lever nu.

Faren er, at du vælger at satse på noget, som lyder mere sikkert, men hvor du ikke helt har hjertet med. Det vil så desværre også gøre, at du giver køb på noget af det brændstof, som din passion fylder dig med. 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Eva skriver Skriv dig op