Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Eva Gøttrup, Businessudvikler Hvad tænker du om kreativitet?

Hvad tænker du om kreativitet?

2,134 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
18 October 2010

Vi tror på mange ting, og det er det vi tænker, der skaber det vi er i stand til at gøre og at opnå.
 
Hvis jeg f.eks er af den overbevisning at folk er egoistiske, arrogante og ude efter mig, vil jeg være i forsvarsposition, og ikke være villig til at dele mine idéer med andre, fordi jeg tror de vil blive kritiseret. Måske vil jeg ovenikøbet have den samme effekt på dem jeg omgiver mig med. På den måde skabes en stemning, hvor ingen tør være kreative, fordi vi alle er bange for at blive kritiseret.

Hvis det på den anden side er min overbevisning, at mennesker grundlæggende er omsorgsfulde og åbne, uanset om det altid er tilfældet, vil jeg være meget mere villig til selv at åbne op overfor dem. Jeg vil også støtte dem. På den måde vil jeg både selv kunne være mere kreativ og tilskynde andre til at være mere kreative.

Hvis mine tanker om mig selv er, at kreativitet er noget nogle andre er, men ikke mig, vil jeg ikke være i stand til at tænke mange kreative tanker, uanset om andre opfordrer og støtter mig i at gøre det.

Hvis jeg derimod tror på, at alle har muligheden i sig for at være kreative, nogen på den ene måde, andre på den anden, og at jeg kan være kreativ på min måde, så vil jeg få lyst til at komme med kreative idéer, når situationerne giver mulighed for det.

Prøv at lægge mærke til, om du ofte selv eller andre siger nej, når nogen kommer med en idé.
Hvis du er i et miljø og selv tænker begrænsende om din og andres kreativitet, så er det altså det meget begrænsede perspektiv du vil have på verden.

Med en mere positiv indstilling er der meget større chancer for at en idé, kan føre noget andet med sig, hvis man anerkender den, som en del af en process, fremfor at sige, nej, det holder ikke, for det skal være sådan og sådan.

I et miljø, hvor man understøtter samarbejde, og understøtter holdninger som "Det er godt at få idéer", "alle kan gøre deres til at ændre tingene til det bedre", "alles input er velkomne", vil man understøtte innovativ og kreativ tænkning.

Jeg ved godt hvor jeg vil være.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Eva skriver Skriv dig op