Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Kenneth Boysen fra Sikkerhedseksperten Start med et produkt eller dø af stress

Start med et produkt eller dø af stress

2.006 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
30 July 2010

Og jeg mener det fandme seriøst!, med mindre du er erfaren e-købmand, så gør du dig selv en KÆMPE tjeneste ved at starte med bare ET produkt. Selvfølgelig kan du have det enkelte produkt i forskellige varianter, farver og størrelser med mere, men hold hold hold, indtil du har fået de første erfaringer.

Mange bolde i luften

Skulle jeg i dag starte en ny webshop, eller starte forfra, så ville jeg starte med et produkt. Jeg vil derfor give dig dette råd, og håber du tager i mod det med kyshånd....ellers ender du som jeg, med at give samme råd videre :).

Produkterne udgør blot en af de bolde du skal jonglere med når du bliver e-købmand, og jo flere du starte med, jo nemmere er det at fejle.
Så kan det sagtens være at du  hurtigt kan tage mere ind, men det kommer med erfaringen, en erfaring der hurtigt kan blive dyrt købt.

Punkter som produkt beskrivelser, SEO, adwords, billeder, markedsføring, konvertering med mere, er bare få af de ting du skal blive dygtig til på det enkelte produkt. Start med et produkt, blive verdens mester og udvid.

Mine egne erfaring

Jamen planen var egentlig at starte med at sælge røgalarmer i en webshop. Det er overskueligt, det er nemt, lageret, varesortiment og rådgivning er til at gå til. Jeg vil også have mulighed for at fokusere på netop det område jeg arbejder med, og vil have langt mere viden og ekspertise end nogen anden.

Resultatet blev hurtigt over 500 produkter i 3 store kategorier, tyverisikring, førstehjælp og brandmateriel. Mere eller mindre pga mulighederne, chancer og knap så meget pga styring fra min side. Jeg har en fjeder i bagdelen der automatisk springer ud når der viser sig en ny mulighed. Den fjeder har jeg nu bundet sammen, til jeg har erobret styringen også må jeg hen af vejen løsne grebet, til jeg selv kan styre det.

Jeg vil gerne give dig et eksempel: Forestil dig at skulle skrive en artikel/pressemeddelelse til et fagblad, dine muligheder er store, for du sidder med 500 produkter, og du kan henvende dig til 500 blade. Hvis du kun sidder med et produkt, ved du PRÆCIS hvem du henvender dig til, og du kan ramme målgruppen. Samtidig vil din viden/ekspertise være langt højere end med de 500 produkter, dette vil give din artikel langt mere kvalitet og fokus og dermed også en større chance for at blive trykt. Dette var bare et eksempel!

Konsekvenserne af ikke at være fokuseret vil ofte være af økonomiske karakter, dette skriver jeg om snart, men du kan selv forestille dig hvordan et lager på fx. 250.000 kr., kan miste værdi, når man ikke har tid til at give hvert enkelt produkt "kærlighed". Ja, endda ikke have tid til at ligge alle produkterne online til at blive solgt.

Jeg er 100 % overbevist om at jeg ville kunne skabe mere eller det samme med et enkelt produkt, end med 500 produkter og 3 kategori områder.

Driften undervurderes

Rigtig mange ved ikke hvor stort et arbejde der ligger i at drive og starte en webshop. Jeg omsatte for 858.000 kr. fra marts til december 2009, og det tager megen tid, i sær når man som jeg har gjort mange ting som fx. forsendelse selv. Men det er ofte måden at starte på, at udføre alle opgaverne selv og derigennem dygtiggøre og udvikle sig. Det er en god måde at gøre det på, men pas på du ikke kvæler dig selv med for mange opgaver.

Jeg har taget konsekvensen og fjernet rigtig mange varer fra min shop. Jeg vil hellere have 5 førstehjælpstasker jeg kender, end 35 forskellige, hvor jeg ikke kan huske indholdet. Udover det har jeg gjort følgende for igen at kunne fokusere:

- opsige mit lejemål, hvor der var plads til kurser, lager og forsendelse
- Kører mit lager på lagerhotel
- Lejet et kontor ude i den gamle by Ribe, til 1000 kr. inkl ALT.
- Lavet masser af samarbejder fx. indenfor SEO, hvor andre står for overblikket.
- Taget en partner ind i virksomheden, der kommer til at stå for store dele af produkt sortimentet (jeg skal arbejde med markedsføring)

Så det handler om at fokusere og gøre det med tålmodighed. Så skal successen nok komme!.

Håber du kan bruge mit råd, som du kan læse, taler jeg fra egne (bitre :)) erfaringer.

Mvh Kenneth Boysen, passioneret e-købmand

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Boysen skriver Skriv dig op