Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Spring ud af skabet

1.559 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
14 August 2009

Selvudråbt ekspert, e-købmand og iværksætter til fingerspidserne, er vel egentlig meget godt beskrivende for mig.

Jeg er kommet sent ind fra sidelinien, men kan love at der bliver fart over feltet de næste 30dage. Jeg har planlagt flere fede podcast der kommer her på bloggen, så hold fast i hat og briller. Jeg vil med denne blog forsøge at give dig et billed af, hvad det egentlig betyder at være e-købmand til daglig, i praksis og med hænderne dybt begravet i produkter, ambitioner og boblepapir.

Kenneth Boysen: Egentlig er jeg ikke så meget for at fortælle om mig selv, men lad mig gøre det på et par linier. Iværksætteri er relativt nyt for mig, men det har for alvor ramt mig det sidste års tid, hvor min passion for at være falckredder og hjælpe andre, er udskiftet med at være passioneret for at sætter nye projekter i vandet og se dem sprudle eller dø :). Amino har givet mig meget og jeg bliver dag for dag klogere på iværksætter livet og det at tjene penge på nettet.
Jeg er uddannet falckredder og arbejdet som redder indtil jeg under en udrykning for 3 år siden bliver skadet i skulderen. Et år på ryggen, 30 kg. på maven, fik mig til at indse at tingene må ændre sig!, Jeg har rejst mig og mon ikke de mange kilo flyver af, med den fart jeg har på :)
Jeg er oppe imod nogle habile herrer her på bloggen, jeg har hverken 10 års erfaring eller tjent min første million. Faktisk kæmper jeg til dagligt med at tjene penge....sikkert ligesom du også gør. 

Men jeg har en fandens masse passion og overskud til de ting jeg laver og forstår at omsætte det til noget positivt. Jeg vil gerne dele, og hvorfor så ikke gøre det et fantastisk sted som her?

Pt. har jeg startet www.sikkerhedseksperten.dk www.brandudstyr.dk www.brandviden.dk og er på vej med www.sikkerthjem.nu www.stopulykken.dk og arbejder desuden på et størrer software projekt. På amino har jeg med succes fået startet en gruppe for webshop ejere, og endnu bedre, en ERFA gruppe for webshops, hvor vi havde et fantastisk møde i går aftes.

Salg på nettet er dog ikke helt nyt for mig, jeg startede i 2001 www.brandudstyr.dk og har drevet den siden da. Dog uden de store ændringer, udvikling og ambitioner...men der er sket en del siden da :)

Spring ud af skabet:

Inden du tager beslutningen om at blive e-købmand, er der en lang række overvejelser du skal tygge rigtig godt på, inden du tager springet. Alt for mange kaster sig hovedløs ud i det at starte en butik (sikkert fordi det er nemt), men mange bliver hurtig kvalt i manglende succes, konkurrenter eller manglende viden om det de gik ind til.

Købmand eller ej?
Rigtig mange har skrevet og vil fortsat skrive, at man skal være en dygtig købmand, for at være en dygtig e-købmand. Måske er det en fortolkning af ordet købmand, men jeg mener at e-handel adskiller sig en del fra den virkelige verden. Selvfølgelig skal du kunne skabe et overskud, sælge for mere end du køber produktet ind til og samtidig få dækket mere end udgifterne, men det er logik for de fleste, og kan man ikke dette....skal man nok slet ikke være iværksætter. Nej den store forskel ligger i at du ikke behøver den fysiske sælger, som en rigtig købmand hovedsagelig skal være. Han skal kunne sælge overfor kunden, direkte mand-mand og have ordet i sin magt.
Som e-købmand kan du tale baglæns, ligne en flodhest og lugte af gnu, det vil ikke gå ud over dit salg. Du kan have socialfobi og stadig blive en kæmpe succes, du kan tjene kassen, uden aldrig at bevæge sig uden for en dør. Så føler du dig ikke som den store sælger, købmand, netværker....kan du sagten gør det alligevel.

Har du tid?
Rigtig mange webshops startes op i fritiden og bliver en integreret del af hjemmet. Gode mennesker som blandt andet Martin Thorborg skriver gerne om det pres og arbejde der ligger i at starte og drive en shop. Jeg vil gerne give dig et billed af hvordan man driver en shop, samtidig med man har fuldtidsarbejde og familie. Om jeg har fået det til at fungerer, til alles tilfredshed? Ikke 100 % endnu, men det er tæt på.

Min shop handler med sikkerhedsprodukter (fysiske), og har efter 6 måneder, en omsætning på gennemsnitligt 90000 kr. per måned. Det giver dig et billed at min shop og du kan sammenligne med din egen hverdag.

06:00 starter dagen, og arbejdet kalder. Jeg tager i skole og tænder computeren op kl. 08:00, 125 km fra mit hjem. Jeg har de sidste par måneder haft bil, hvilket har skåret mit daglige transport fra 6 til 3 timer. Skønt :)
08:00 - 12:00 bruger jeg cirka 1-2 timer på at besvare opkald og modtage ordre. Jeg har lager på kontoret og en del på lagerhotel, det gør jeg kan sende ½ af mine ordre før jeg selv kommer hjem, og giver mig lige præcis den fleksibilitet der gør jeg kan nå at komme hjem fra skolen og ned til postkontoret.
12:00 - 15:00 Jeg bruger igen 1-2 time på at give tilbud, modtage og videresende ordre, skrive fakturaer og meget mere. For det meste bliver det til 3 timers arbejde mens jeg er i skole....har du et alm. arbejde, er du 3 timer bagud, når du kommer fra arbejde.
15:00 - 17:00 Bruges på at drøne hjem og pakke de cirka 7-10 ordre jeg selv skal sende, som ligger på mit eget lager. Lig mærke til kl. nu er 17:00, jeg har endnu ikke brugt et eneste sekund på udvikling, vedligeholdelse, fornyelse, men kun daglig drift.
17:00 - 20:00 De sidste 6 måneder er gået med opstart, oprettelse og meget mere, men der står også en familie bag de fleste succesfulde forretninger, og har du bare den mindste ambition om at beholde familien og den succesfulde forretning, så skal familien også have opmærksomhed.
20:00 - 24:00 Så skal jeg love for at der skal udvikles, vedligeholdes og knokles med shoppen. Ud af de 4 timer, er man vel effektiv ½ delen af tiden. De mange timer trætter og gør amino til en tidsrøver :)

Weekenden er tiden hvor det fortabte skal indhentes. For du skal forvente at dette er et fuldtidsarbejde, skal du drive en ordentlig shop med god service og høje ambitioner, skal du forvente min. 40 timer per uge. Fordelen er bare at du som e-købmand selv kan placere timerne i døgnet.

Selv har jeg købt mig fra mange opgaver, og må selvfølgelig bare tjene det mindre i sidste ende. Jeg vil ikke anbefale at starte en pro webshop samtidig med studier, arbejde og familie, men det er 100 % sikker at jeg vil gøre det igen og igen og igen, for jeg kan ganske enkelt ikke lade være, jeg elsker det og har selv valgt det!
Jeg er på 5 semester som bygningskonstruktør. Studerer til dagligt med 200 unge fra hele verden...det vil jeg ikke undvære, og studierne tillade at jeg studerer i min egen retning, nemlig brandsikring.  

Har du et produkt?
Når du ved hvilken produkt du vil sælge....så overvej det lige engang til. For når først webshoppen er kørende, vil du mærke konsekvensen mast ned over dig. Du kan sagtens skifte mening senere, men lad mig give dig et par gode råd.

1. Fysisk eller digital:
Det absolut bedste produkt i hele verden, er digitalt. Ingen forsendelses omkostninger, ingen mistet ved postdanmark, ingen pakke tid osv. Nu sælger jeg selv fysiske produkter, men udvikler løbende på et software projekt, intet ondt om de fysiske, de har også fordele, men står du i en tidlig stadie og kan vælge....så vælg det digitale produkt.

2. Små, lette og håndterbare:
Jo mindre jo bedre, jo størrer jo mere besværligt. Fragt betyder en del i dag, det betyder udgifter for kunden, og kan du tilbyde kunden lave priser ved fx. maxi stor brev....er der mer salg at hente. Samtidig er det uundgåeligt at man på et eller andet tidspunkt får ambitioner om udlandet.....igen jo mindre jo bedre. Selv sælger jeg blandt andet store brandslukkere, et helved at sende rundt.

3. Har du følelser med i produktet?
Jeg vil sige det sådan, du skal nøje overveje om du vil tjene kassen eller være principfast. Tiltider kan de 2 ting godt mixses, men ofte må du gå på komprimi med dine holdninger. Som e-købmand handler det om CALL TO ACTION, så snart en bruger besøger din side, skal din digitale arm tage kvælertag samtidig med at din anden hånd tager hans dankort og laver KØB. Det lyder voldtsomt, men er ofte det der skal til for at sælge. Et godt eksempel er den kritik Rosenstand, Thorborg og sikkert og Demib har fået for at sende mange mails. Sådan er det, se det i øjnene eller tjen mindre...det er der også nogle der kan leve med. Jeg selv er først ved at lære :)

Jeg kunne nævne cirka 50 flere punkter, men jeg ville få skrive krampe og du ville falde i søvn. Derfor starter vi med 3 og glæder os til den kommende måned hvor jeg garanter masser af fede indlæg.

Hav en rigtig god weekend!

Med Venlig Hilsen

Kenneth Boysen

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Boysen skriver Skriv dig op