Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Karsten Lund fra Optimeria Din hjerne styrer dig - ikke omvendt!

Din hjerne styrer dig - ikke omvendt!

2,932 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
01 March 2010

Hjernen er et utroligt komplekst organ. Så komplekst at den snyder os. Den fortæller os (ja faktisk sig selv) at vi er i fuld kontrol over hvad vi foretager os. Vi kan vælge at tage bilen eller tage cyklen. Vi kan drikke colaen eller vandet.  Hele vores hverdag er en række af valg der bliver taget på baggrund af en logisk tankegang.  Vi har den opfattelse af, at alt hvad vi gør, er på baggrund af et valg.

Det er bare forkert.  Langt størstedelen af de ting du foretager dig i løbet af en dag, er noget du overhovedet ikke har kontrol over. Ja, du kan vælge at tage bilen frem for cyklen. Ja du kan vælge hvor du vil køre hen, hvor hurtigt du vil køre, og hvilken vej du vælger. Her stopper det også.

Du kan ikke vælge at bevæge hverken arme eller ben, alene fordi du vælger at tænke på det. Det motoriske er styret af en del af din hjerne du ikke har kontrol over.  Har du egentligt aldrig tænkt over at du har en vane, der ikke giver megen mening, men at du simpelthen ikke kan lade være med at gøre det. Det kan være du piller næse, bider negle eller sidder på en speciel måde når du tænker over et eller andet.

Jeg har det sådan, at hver gang – og jeg mener hver gang – jeg har lavet et eller andet hvor jeg føler jeg lige pludselig laver et kvantespring i min proces – så skal jeg TISSE.  Det kan være jeg lige har knækket en javascript kode som har stoppet hele min udvikling i flere dage, eller at jeg har fundet det perfekte segment til en split test.  Det sker hver gang, og i starten har jeg slet ikke været opmærksom på det.

Efter at jeg er begyndt at være mere opmærksom på mine egne underlige vaner – med det formål at bevise overfor mig selv at jeg ikke har så meget kontrol som jeg selv gik rundt og troede – er jeg blevet forundret over at min hjerne lyver så meget over for mig.  Jeg mener – vi er jo sammen om det her… hvis ikke ærlighed varer længst – hvor står vi så?

Sagen er den – at den del af min hjerne som jeg bruger til logisk tankegang, og til at vælge eller fravælge noget – er den yngste af mine hjernedele. Det er den del, der adskiller os mest fra andre dyr – og pattedyr i særdeleshed. Det er samtidigt den som vi i vores hverdag har den meste bevidste kontakt med, og derfor også den vi tænker på som værende den vigtigste. Men langt de fleste af vores små beslutninger – laver vi ubevidst.

Når vi besøger for eksempel en hjemmeside, eller en webshop, er vi der på grund af noget. Vi leder efter noget, eller undersøger noget, og derfor har vi et andet formål, end for eksempel hvis man som konsulent, eller ejer skulle vurdere om hjemmesiden, eller shoppen har alle de rigtige elementer, eller design.

Hvis den besøgende allerede kommer så langt i sin logiske tankegang, at det går op for ham eller hende at designet slet ikke passer – ja så er det altså så galt som det kan være. Langt de fleste forlader siden, uden nogensinde rigtigt at vide hvorfor.

Derfor er det så vigtigt – hvis du ellers gerne vil have fuldt udbytte af din trafik – at de ting du foretager dig til at optimere eller forbedre din shop – bliver foretaget struktureret og fuldt ud dokumenteret.  Hvis ikke du tester og måler de ændringer du foretager dig, kan det ske at du ødelægger mere end du hjælper, og fordi du ikke har overblikket, vil du aldrig rigtigt vide hvad det er der går galt. 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Karsten skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere