Amino Ekspertblog

Når jeg bliver diktator ...

Note til selv: Gem pengene under madrassen og arbejd sort.

15. november 2011 | 5.237 Visninger | 32 kommentarer
Hvor mange stjerner giver du? :

Amino Ekspertblog

Mogens Nørgaard fra Miracle A/S

Når jeg bliver diktator ...

Vi får det lidt hårdt i Dannevang i de kommende år - personligt tror jeg, det kommer til at vare i 6-10 år, men lad os håbe jeg tager læsterligt fejl.

Efterhånden som superdupervelfærdssocialistkommuniststaten bryder sammen under sin egen vægt vil vi se nogle af de samme ting, som vi kendte dem fra Østeuropa:

- Eliten sørger for sig selv.

- Dem, der er offentligt ansatte (én million and counting) tager mere og mere til sig selv i form af lønstigninger, hvor de ikke burde have haft nogen, højere og federe pensioner end deres private brødre og søster, længere ferier og flere fridage, osv.

- Dem på overførsel (to millioner) kommer i karambolage med bl.a. de offentligt ansatte om pengene, når krybben ikke længere flyder over med penge.

- Flere og flere regressive skatterafgifter opfindes i desperation for at skaffe stadigt flere penge til de tre millioner på støtten i stedet for at skære i udgifterne. SkatterAfgifterne vil blive mere og mere fjollede (a la fedtafgiften) og gradvist gøre forskellene i Danmark større og større.

- Den stigende forskel og biden hinanden omkring krybben medfører stigende social uro.

- Alle partier vil blive mere og mere skingre i deres tone alt imens de lukker øjnene for de reelle problemer (og dermed gør skellet til befolkningen endnu større) og lover staidigt mere brød og skuespil og udjævning af uligheder, etc.

I den slags dødsspiraler er det hver mand for sig. Solidaritet som vi kender det vil forsvinde, fordi vi er vænnet til, at Staten tager sig af alt - og ellers er der garanteret en minister, der lover at Staten tager sig af det.

I den forbindelse er det værd at kigge på, hvad man kan gøre for at sikre sin alderdom. Mit argument i denne blog vil være, at det eneste logiske nu er at gemme pengene under madrassen - og prøve af al magt at tjene sorte penge.

Jeg prøver lige at gennemgå de muligheder for opsparing/beskyttelse af ens penge, som jeg lige kan komme i tanke om:

Bankerne oplyser alt til SkatStasi, og kan i øvrigt frit sætte nye gebyrer på vores penge dér. Og renterne minder mest af alt om islamisk bankvæsen, dvs. sub-zero nettorente.

Pensionsselskaberne oplyser alt til SkatStasi, og kan i øvrigt (qua en dom fra forleden) frit opfinde nye gebyrer uden at få det godkendt hos aktionærer eller kunder. Derudover kan hverken pensionsselskaberne eller MF'erne/regeringerne lade de store beløb være i fred. Der kommer nye særskatter på de penge hele tiden, og det seneste "dyb" fandt sted i 2010, hvor Dansk Fjolleparti var inde på, om man ikke skulle tage et ORDENTLIGT dyb (nu man var i gang) i stedet for de sølle 60-80 milliarder man lige snuppede for at dække underskuddet på en diskret måde. For disse to parter er penge en hyldevare, og den fristelse kan ingen modstå i længden. Fat det, alle mine gode Amino-venner: Jeres pensioner bliver beslaglagt over de næste 10-20 år. 

Aktier kan det IKKE mere betale sig at eje i Danmark. Et eksempel fra pressen: En ældre dames mand døde og efterlod sig en aktieportefølje, der på papiret var fire millioner kroner værd (de havde brugt hele livet på at få den skrabet sammen). Et år senere var aktierne tre millioner værd på papiret og lå stadig uberørte og uhandlede i depotet hos VP - og damen fik en regning fra SkatStasi på 400.000 kroner. Det er fordi man bliver beskattet af den imaginære værdistigning efter lagerprincippet nu om dage: Hvis aktierne stiger i værdi bliver værdistigningen beskattet på topskatten, mens et værdifald kan trækkes fra i bundskatten. Som Venstre-skatteministeren sagde: Ellers kan folk jo helt selv bestemme, hvor meget de vil betale i skat, så det bliver ikke lavet om.

Boliger: Det er muligt idag at købe ejerbolig til lavpris, og priserne vil blive ved med at falde over de næste to år. Til gengæld vil det blive stadigt hårdere beskattet at tjene på egen bolig, fordi socialister er så Helvedes meget imod, at folk selv ejer noget som helst - og fordi de har arvet 68'ernes had mod folk i villakvarterer, fordi de ikke er radikaliserede nok. 

Så jeg kan ikke komme med anden konklusion end at man skal hive sine penge ud NU (fordi de bliver stadigt mindre værd/hårdere beskattet i de kommende mange år) og gemme dem et sikkert sted.

Så har man penge og kan købe i en krise. Det er altid godt.

Og hvis man kan skaffe flere penge ved at arbejde sort skal man gøre dét.

Og hvis man kan slippe for at give penge til andre mod at gøre dem en modtjeneste skal man gøre det.

Så er der liiiige det med netbank og betaling af regninger, men her kan man vel overtale en god ven til at hjælpe sig med dét - en god ven, der stadig tror på det fornuftige i at have penge i bannken, i pensionskassen, i aktier og/eller i fast bolig. 

Nå, men lad mig høre, om der findes andre løsninger på dette (som jeg ser det) dilemma?

Mvh Mogens

Læs også


Kommentarer

Thomas V. S. Gyldborg  den 15-11-2011 kl. 11:38

Er det ikke sikrere at købe guld og/eller diamanter for pengene fremfor at holde dem i rede kontanter. Du får jo et problem når vi bliver tvunget med i euroen.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Jesper Jensen  den 15-11-2011 kl. 11:39

Et enkelt problem. Det er ikke altid muligt for den enkelte, at få udbetalt sin pension;>)

Er kommentaren brugbar? 0 0
Mogens Langballe Nørgaard  den 15-11-2011 kl. 11:50

Jesper Jensen: Shit! Det troede jeg man altid havde ret til?!

Thomas G: Jo, hvis det ikke lige var således, at guldprisen er røget gennem taget (på et højhus) i de seneste par år, så det nu OGSÅ er en stærkt risikabel investering. Men du har ret - hvis der skal laves en pengeombytning bliver man fanget med sine sorte penge. Men der burde være masser af advarsler først, så man kan nå at købe noget for pengene, der kan sælges igen efter ombytningen :-).

Mvh Mogens

Er kommentaren brugbar? 0 0
Thomas V. S. Gyldborg  den 15-11-2011 kl. 12:38

Mogens N: Hvis der er en arbejdsgiverpension kan de have hånd og halsret over den selvom det er dine penge. Jeg havde fået flyttet min pension til min bank, men min tidligere arbejdsgivere bestemte stadig om de kunne hæves.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Brian Dahl  den 15-11-2011 kl. 12:57

Interessant forudsigelse. Jeg frygter desværre at du får ret, men jeg vil printe indlægget ud, og hænge det på køleskabet i den bolig, jeg forhåbentlig har nået at købe til den tid i syd Thailand. Der vil jeg så sidde på sikker afstand og undres.

Jeg er nu ikke helt sikker på det med at hæve en arbejdsgiver pension. Det er i hvertfald lykkes mig, både at nedlægge en enkelt konto, samt flytte resten (i begge tilfælde konti der ikke længere blev indbetalt til). Udfordringen kan dog være, hvordan man takler en aktiv pensionsordning, altså hvor der løbende indbetales via en arbejdsgiver ordning. Jeg tror desværre næppe de vil være villige til at udbetale den kontant ;-)

Er kommentaren brugbar? 0 0
jesperlh  den 15-11-2011 kl. 13:10

Jeg tænker mere at det nu mere end nogensinde handler om ikke at eje en skid (altså udover sort kapital naturligvis) thi som der står skrevet i de rødes bibel "hvor som eje, alt skal miste, hvo som alt har mistet, skal alt få" eller noget i den stil.

Min pointe er at hvis du vil være fattig og proletar (sådan en der ikke ejer noget og drikker billig øl), så har tiderne aldrig været mere gunstige, ALLE vil gøre noget for netop lige dig, nuvel, når kassen er tom får du ikke længere, det er der de sorte penge kommer ind i billedet... i sandhed et visdomsord fra vor führer og diktator!

(kan det at snyde i skat mon juridisk og etisk betragtes som civil ulydighed, når nu staten forvalter min skat så ringe som en IC4-togs-bestilling?)

Er kommentaren brugbar? 0 0
TiTiT  den 17-11-2011 kl. 17:37

Det med at hæve sin pension er indtil nu ikke lykkedes mig. Jeg startede som selvstændig for 5 år siden og har et par gange siden forsøgt at få flyttet/udbetalt min arbejdsmarkedspension hos PFA, da jeg som selvstændig jo ikke er en del af arbejdsmarkedet længere. Men min tidligere arbejdsgiver og PFA trækker mig bare rundt fra Herodes til Pilatus i et sikkert håb om at jeg bliver træt.

Men hvis Brian Dahl har nogen gode ideer til hvordan man vrider armen om på sådan et pensionsselskab, så er jeg og andre lutter øren.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Martin Thorborg  den 22-11-2011 kl. 15:14

Så fik jeg lige tid til at læse dit indlæg Mogens.

Vi er helt på bølgelængde og jeg er overbevist om du har ret.

Jeg har af samme grund ingen pension, da de penge helt 100% sikkert bliver konfiskeret med mærkelige gebyrer og nye skatter.

Og nej, jeg aner ikke hvad man skal gøre heller...

De bedste hilsner

Martin

Er kommentaren brugbar? 0 0
Poul Madsen  den 22-11-2011 kl. 15:33

Det er sku'tte ligefrem en "pep-talk", du leverer, snarere en dommedags-profeti. En artikel, der tager rollen som "offer", og det undrer mig, for iværksættere er jo netop personer, der ønsker AT GØRE NOGET; handle for at ændre på tingene, ikke? Så jeg går ud fra, at du skriver artiklen for at provokere.

Jeg synes, at Amino er et glimrende forum til at samle tropperne om en fælles sag - få politikerne i tale. Amino er jo sprængfyldt med energiske poder. At vi stemmer over en meget bred kam - lige fra EL til DF (stort set) - betyder mindre, for vi er enige om at ville handle. Det kunne være godt at samles til fælles lobbyisme mod administrationen. Formynderi kan være godt, men overformynderi som i DK er skidt for udviklingen.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Flemming Eiberg  den 22-11-2011 kl. 15:42

Hej Mogens,

Jeg har endnu ikke helt opgivet kampen for at få mine landsmænd til at forstå, at Velfærdsstaten er gået ind i sin endelige dødsspiral. Jeg har dog for længest hævet min kapitalpension, og pakket mine kufferter, så de står klar, når det hele ramler.

Jeg håber så blot, at Sverige ikke i mellemtiden har lukket deres grænser for økonomiske flygtninge fra Danmark.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Kristian Lemme  den 22-11-2011 kl. 15:53

Det er virkelig godt skrevet.

Jeg syntes det er skræmmende som man kan forestille sig det.

Jeg bliver endnu mere glad for min tømrer uddannelse som dagene går;)

Er kommentaren brugbar? 0 0
IT-Konsulenten  den 22-11-2011 kl. 16:04

@Poul Madsen: At vi stemmer over en meget bred kam - lige fra EL til DF (stort set) - betyder mindre

Næh, så har du vist ikke rigtigt læst hvad vores kære Diktator skriver....

Er kommentaren brugbar? 0 0
Jimi Hove  den 22-11-2011 kl. 21:51

Ro på kroppen, kære Diktator :)

Nu ser vi en mere rød regering end nogensinde, og trods alt kan de også anerkende hvad der må gøres. De har i hvert fald lige løjet deres egne vælgere groft op i hovedet, og valgt en blå økonomisk politik.

Dette er langt fra nok, men det er et skridt i den rigtige retning, og det skal også noteres i din note til dig selv.

Danmark går sikkert bankerot, og hvad så ? Så laver vi en afbetalingsordning. Mange andre lande vil også gå bankerot, priserne vil falde, nye penge strømmer til de nye friske markeder, folk lærer lidt om at yde før end de kan nyde + en masse anden lærdom.

Det helt fint at være negativ, og det er jeg også selv, til tider. Men ikke at se muligheder, og basere sit livssyn på hvad der, måske, sker af negative ting... sådan har du næppe bygget din forretning op ?

Jeg er klar til krise, jeg er klar til muligheder, jeg er klar til nye markeder  og jeg er klar til nye penge fra dem der sidder og holder på dem, lige nu.

Lidt kedeligt med al den paranoia ( og ingen lyse sider), husk at du er en inspiration for folk.

Men tak indlægget alligevel

Er kommentaren brugbar? 0 0
Folmand  den 22-11-2011 kl. 22:09

SÅ vidt jeg har forstået så er "købt guld" i disse dage også bare en imaginær værdi - det er i princippet ikke andet end et værdipapir, før du står med det faktiske guld i hånden.

Mit forslag ville være at gøre sig selv gældfri, hurtigst muligt og så købe jord. Ren sort jord. Eventuelt bygge en god bunker midt inde i det hele, fylde den med dåsemad og haglpatroner, og så ellers sætte sig til at vente på at den marxistiske atomvinter er drevet over.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Mogens Langballe Nørgaard  den 23-11-2011 kl. 09:38

@Jimi:

Tak for indlægget, og jeg kan sagtens se, hvad du mener. Jeg synes ikke, der er mange lyspunkter for tiden, og det resulterer i nogle negative og ironiske betragtninger fra min side.

Egentlig har vi hverken bygget vores biks op på dumoptimisme eller sortsyn - vi har bare prøvet at sige sandheden. At være ærlige og kærlige, som vi tit småjoker lidt overfor hinanden (Lasse og mig).

Jeg synes det mest irriterende er, at mens alle udmærket kan se, at den er rivende gal, så vil ingen rigtigt SIGE det, så vi kan erkende det, se bæstet i øjnene og gøre noget ved det. Det er som en dårligt kørende ægteskab, hvor ingen af parterne siger det, som de jo begge udmærket kan se og mærke. Den dag det usigelige, men åbenlyse, så endelig bliver sagt er som regel en dag med tristhed og gråd, vrede og anger, frustration og frygt... men det er også den første dag i en ny begyndelse, og det er det vi har brug for i Dannevang, tror jeg.

Jeg er med andre ord meget irriteret over, at både Rødt Parti og Blåt Parti snakker om offentlige projekter og offentlige partnerskaber og flere i arbejde med at lægge store sten ud i Vesterhavet - fordi vælgerne bare ikke vil høre sandheden, mener de.

Derfor :-).

Mvh Mogens

PS: Ja, for Helvede det giver nye muligheder, når vi ryger Statsbankerot-vejen - men jeg tænker ikke så meget på, hvor fedt det bliver for mig selv, men mere på, hvor sindssygt hårdt det bliver for en masse mennesker omkring mig.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Mogens Langballe Nørgaard  den 23-11-2011 kl. 09:41

@Folmand: En ret god bunker nede ved Møgeltønder blev sat til salg for 250.000 for nyligt, inkl. grund på 2300 kvm. Jeg kom desværre for sent til at byde på den. Men fortvivl ikke. Bunkeren REGAN VEST i Rold Skov bliver udbudt om ikke så længe, og DEN sparker røv.

Jeg havde tænkt mig at købe den og så (med lidt ekstern hjælp fra Berlusconi, der vist ikke har så meget at lave for tiden) arrangere Unga-Bunker-parties og Bunkerpul.

Mvh Mogens

Er kommentaren brugbar? 0 0
Jimi Hove  den 23-11-2011 kl. 09:48

Det er fair nok, og tak for svaret :)

Men jeg tror også godt du ved at der er NOGEN der sidder på en meget stor pose penge, som har STORE interesser i at bunden ryger ud af markederne. Kapitalisme når det er grimmest, men også de vilkår der er, når et marked er alt for overophedet.

Der vil strømme penge ud i markederne igen, når de rette mennesker mener de får nok værdi for deres penge.

Men ja den bestikkelse der har foregået, hvor befolkningen modtager store beløb fra staten for at stemme på et parti, den er totalt udspillet. Og der er heldigvis ved at komme fokus på det, både fra din side af, men også fra Liberal Alliance `s side.

Desværre tror jeg bare man mister en masse støtte til projektet , ved at gå for meget amok / sortsyn. Der går desværre en lille smule DF i den.

Men ja på et tidspunkt har man bare fået nok, og skal lige flippe ud. Jeg håber bare at dem der VED noget, tager en dyb vejrtrækning, hurtigst muligt, og kan overbevise resten af befolkningen om at det ikke kan fortsætte på den her måde

Er kommentaren brugbar? 0 0
Folmand  den 23-11-2011 kl. 09:50

Har kigget lidt på REGAN VEST. Er bange for min økonomi ikke kan bære at købe det hele alene - men kunne snildt købe nogen aktier - og brugsret til 4 personer :-)

da.wikipedia.org/.../Regan_Vest

Er kommentaren brugbar? 0 0
jesperlh  den 23-11-2011 kl. 09:57

Nu bor jeg allerede i Rold Skov, tæt ved Madum Sø, og her kunne godt mangle noget Berlusconi, til gengæld er det et fint område at dyrke sin egen hamp i, og kombineret med lidt sorte penge, krybskytteri og onani, kan man egentlig sagtens få tiden til at gå fornuftigt.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Mogens Langballe Nørgaard  den 23-11-2011 kl. 10:00

@JesperLH: Se, DET er fan'me iværksætteri, tradition & fornyelse i ét og meget andet godt. Det kunne sætte gang i væksten (ahem) deroppe. Jeg er med!

Mvh Mogens

Er kommentaren brugbar? 0 0
jesperlh  den 23-11-2011 kl. 10:11

Ja, man kan komme langt med onani, som man siger...

Mere alvorligt, så kan jeg ikke forstå at det gode gamle IT-system Amanda og ligende projekter og senest IC4-cirkusset, ikke vækker nogen op... hvorfor er der ingen der siger "Hey, måske gør vi et eller andet HELT forkert i vort lille lækre land mod nord?"

IC4 og ligende BURDE anskueliggøre at vores system er i uorden, og skal helbredes (bruger gerne håndspålæggelse til den slags, ligesom til onanien), men i stedet bliver disse groteske offentlige pengeskandaler en kampplads om hvis skyld det er, det er sgu vores ALLESAMMENS skyld, fordi ingen længere tør tage ansvar for noget som helst.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Folmand  den 23-11-2011 kl. 10:52

I bund og grund skyldes det vel det faktum, at vi danskere tror at vi som land er helt unikke, og på ingen måde kan tage ved lære af andre landes erfaringer.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Gebauer  den 23-11-2011 kl. 10:59

Det lyder skræmmende, men jeg har længe været overbevist om at det er den retning vi går.

Hvis ikke velfærdsstaten knækker nakken på sig selv, så skal vores lands dovne, dumme og forkælede befolkning sgu nok gøre det, da de med tiden ikke længere vil kunne hamle op med de utroligt dygtige og arbejdssomme kinesere, som ender med at blive så rige at de snupper alle ressourcerne. Men jeg tror vesten er blevet for fed og for vant til at være på toppen. Nu vender bøtten, og det er en lektie vi har godt af at lære.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Kim Kampp  den 29-11-2011 kl. 10:54

Endnu en "sikker" forudsigelse fra Diktatoren, hvad skal man gøre. - Mit bud er først og fremmest, at man skal indstille sig mentalt på, at det er en anden verden vi lever i og, at ændringer og forstyrrelser på globale som lokal marked er en del af dagligdagen på godt og ondt.

Specielt når vi lader os lede af magtsyge politikker uden integritet og lederskab. Nuvel, det bliver nok svært at ændre, men en ting man kan gøre rent finansielt er at tænke på, at når man har indestående i banker, pensioner, værdipapir o.l. er, at ens penge ikke er rigtige penge de er blevet digitale og kun sikret ud fra en forpligtigelse fra disse institutioner om at betale dem, hvis de kan og i sidste ende eksistrer eller ikke er blevet ædt op af skatter, gebyr m.m..

Hvis man har noget på kistebunden, kan man overveje banker der ingen udlånspolitik har, Disse banker beskæftiger sig kun med indlån, finansielle investeringer og gebyr (kræver dog en større slat penge før det er interessant).

Inden man når så langt skal man tænke sig godt og grundigt om hvilken valuta, man har tænkt sig at have sine penge i. Rigtig mange investere på livet løs og mister det hele på den forringelse der sker på valutaen. Der er eksempelvis stor forskel på risikoen for en Euro og dollar fra Singapore eller Schweizer franc.

Sidst men ikke mindst, hvis det hele vælter her i Dannevang / Eurozonen, vil et par ekstra pas fra nogle andre lande ikke skade :-)

Er kommentaren brugbar? 0 0
Mogens Nørgaard   den 05-12-2011 kl. 10:18

Årh, for Helvede da også. Lige så snart jeg skriver noget her på Amino tager magthaverne fat på at spænde ben for mig:

mobil.ing.dk/.../139562

Er kommentaren brugbar? 0 0
jesperlh  den 05-12-2011 kl. 10:22

Ja... afgift på at bruge penge... og fra 1.januar har Möger lagt afgift på sæd, den såkaldte spermskat, så jo, du kan faktisk ikke længere foretage dig noget uden at du skal af med skat, gebyr eller afgift... lur mig om de ikke finder en måde at beskatte BÅDE dig OG de iværksættere du måtte hjælpe i din geekfarm, eller hvad det nu hedder

Er kommentaren brugbar? 0 0
R U N E  den 05-12-2011 kl. 10:33

Du glemmer bare den seneste nye sindssyge ide. Om få år er der ikke noget der hedder kontanter i DK. Det nyeste tiltag for at få et totalt overvågningssamfund er et kontantløst samfund. Allerede nu pønser de på at indføre gebyr for at betale kontant.

Der er kun 1 mulighed. Forlad det lorteland der kaldes danmark. Husk at malke det godt og grundigt inden du rejser!

Er kommentaren brugbar? 0 0
C. Andersen  den 13-12-2011 kl. 01:18

Hvor er det dog underholdende at læse alle disse indlæg :-)))

Er kommentaren brugbar? 0 0
Cookie - John Hannover  den 13-12-2011 kl. 01:28

velskrevet - men jo ret kraftigt til den sorte side. jeg vil stadigt ikke anbefale at man dropper opsparing til pension .- uanset man vil gøre det i frie midler i madrassen eller via banken eller andet. Jeg tror ikke det bliver konfiskeret - Der kan blive tale om nedsatte grænser for indbetaling - men samlet set bliver de ikke konfiskeret inden for 20 år :)

Man kan bare bruge frie midler hvis man ikke er i topskat - ellers skal man tage det man kan som fradrag i topskatten trods alt

vh

Er kommentaren brugbar? 0 0
Azddin  den 13-12-2011 kl. 01:30

god griner RUNE!

Er kommentaren brugbar? 0 0
C. Andersen  den 13-12-2011 kl. 01:38

Der springer mange bomber for tiden om det politiske spil og metoderne til at fastholde magt og forføre demokratiet må man sige. Der tegner sig et billede af et virkelig råddent politisk spil og derfor må vi sige 2012 blir nok der hvor lorten eksploderer. The shit did hit the fan!

politiken.dk/.../hemmeligholdt-lydfil-havner-paa-nettet-tirsdag-middag

Imorgen springer en bombe mere, hvor er det altså bare nogle spændende tider vi går i møde :-)

Er kommentaren brugbar? 0 0
hFX  den 15-12-2011 kl. 09:27

Ja, så kom der lige denne artikel som understøtter Mogens og hans ide om at hæve pengene og lægge dem i madrassen: politiken.dk/.../snart-kan-det-koste-dig-at-saette-penge-i-banken - det ser ud til at vi snart vil blive straffet hårdt for at have penge stående i banken. Om ikke andet, kommer de jo så nok ud i forbrug istedet-ihvretfald nogle af dem. Og det er nok ikke helt skidt :-)

Er kommentaren brugbar? 0 0
 

Navigation


Få besked når Mogens skriver


Diktatoren

Besøg diktatorens fabrik - klik her


Mogens på Twitter

Hvis du vil have besked når Mogens og ligesindede bloggere har lavet et nyt indlæg, så klik her: