Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Mogens Nørgaard fra Miracle A/S Husk at specificere morgenmad seperat på hotelregningerne...

Husk at specificere morgenmad seperat på hotelregningerne...

3.276 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
13 February 2011

Som vi alle ved kommer der hele tiden nye regler til. Ikke mindst SKAT ser ud til at hygge sig gevaldigt med dette, men det KAN skyldes, at de har relativt let ved at få Stasi-Troels (som han vitterligt kaldes internt i Venstre af bl.a. Thor Pedersen) med på hvad som helst.

En ny regel hver femte time, døgnet rundt, ugen rundt, året rundt - minimum. Det er realiteterne, og det er jo vores pligt som borgere at leve op til alt.

Så her forleden fik vi en sjov besked i biksen, udsendt af min stakkels med-direktør Lasse, der tager sig af alt det kedelige:

---------------------------------
Forøget momsfradrag på hotelovernatninger
Momsfradragsretten for strengt erhvervsmæssige hotelovernatninger er pr. 1. januar 2011 hævet fra 25 % til 50 %.
Det er vigtigt at bemærke, at den forøgede fradragsret på 50 % kun gælder for selve overnatningsydelsen. Fradragsretten for andre tilknyttede ydelser, herunder restaurationsydelser, er uændret.
Det betyder efter SKATs udmeldinger, at fradragsretten på 50 % ikke kan udøves i de tilfælde, hvor der modtages en faktura, hvor morgenmad er inklusiv i værelsesprisen.
Ønsker man at udøve en fradragsret på 50 % på hotelovernatningen, kræver det, at hotellet specificerer regningen på hhv. overnatning og øvrige ydelser.

---------------------------------

Lasse tilføjede for egen regning:

Er det ikke bare fantastisk ! Gad vide hvad det koster i ekstra administration og kontrol.

Så havde vi en munter debat på mailtråden i et stykke tid:

P: Man må bare måbende sige: Hvorfor?

Lasse: Det er helt klart for at begrænse det omfattende misbrug. En morgenmadsbuffet koster typisk 75 kr.  incl. moms Det vil sige momsen udgør 15 kr.  Med de gældende regler for momsfradrag kan man "løfte" 25% af momsen svarende til 3,75 kr. Hvis man i stedet fusker og lader morgenmaden indgår i prisen på værelset kan man "løfte" 7,50 kr. og på den måde uretmæssigt snyder skattevæsenet for 3,75 kr.

T: Jaja, efter 500 milioner overnatninger, snakker vi fusk i milliard -klassen...

Mig: Hmm. Når I nu snakker om morgenmad - hvad der det så helt præcist, der forstås ved dét?

Lasse: Det er meget nemt at definere og dermed afgrænse rent skatteteknisk. Ved morgenmad forstås "mad man indtager om morgen". Det vil sige, hvis du drikke den lille flaske shampoo, der altid følger med en hotelovernatning, om morgen eller for den sags skyld på et hvilket som helst andet tidspunkt i døgnet, så skal det ikke specificeres på regningen. Og vi kan "løfte" 50% af momsen.

ME: Hvad gør vi i de situationer hvor morgenmaden er med i prisen, men hvor hotellet ikke har en pris for morgenmad alene?

Lasse: Der taber vi så de 3,75

MH: Mon ikke vi snart ser en masse hoteller hvor morgenmadsprisen udgør en mindre del af den ellers uændrede morgenmad+overnatningspris end nu? ;)

I: Men lad være med at give SKAT nye ideeer - f. eks. at hvis der er kabel TV skal dette også angives specielt og medarbejderen skal beskattes af dette personalegode. (ligesom der ikke gives boligsikring til ejendommes kablenet).

....

Og sådan gik dagene. Der kommer masser af sådan nogle småting hele tiden.

Danmarks Statistik sender også 80-90 breve om året til os med alle mulige ting vi skal svare på. Typisk er der tre totalt generelle spørgsmål om, hvordan man ligesom forventer, at fremtiden bliver. Så snart man kalder det konjukturer lyder det meget bedre end gætteri, og jeg skal love for, at de har styr på tingene derinde i DS. Hvis man undlader at svare på bare én af henvendelserne, så får man et trusselsbrev, hvori man får citeret fra Loven om Danmarks Statistik og jeg skal give dig skal jeg.

Der kommer folk på besøg fra Arbejdstilsynet for at se (i løbet af nogle få minutter), hvordan det psykiske indeklima er på kontoret (de fleste af gutterne er ude hos kunder, men skidt).

Det er fantastisk. Glæd jer, til I engang selv er så dumme at starte jeres egen biks :-).

God søndag.

Mvh.

Mogens

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Mogens skriver Skriv dig op