Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Mogens Nørgaard fra Miracle A/S Nogle gange er det enormt nemt at skrive et blogindlæg...

Nogle gange er det enormt nemt at skrive et blogindlæg...

2.536 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
30 December 2010

 

... og andre gange er det totalt let, fordi andre har skrevet det.

I har sikkert set Thorborgs nytårsbrev til alle jer, der beboer Aminationen, men jeg er ligeglad. Det er fremragende, lynende skarpt, og fortjener at blive gengivet (og så har jeg liiige nogle kommentarer til sidst):

=====================================================================

Kære

Så er endnu et år gået og det har været hårdt for de fleste.
Mange mener at det nu går fremad og jeg håber de får ret.

Men når alt kommer til alt, så er det en meget usikker verden vi lever i og meget af den fremgang vi ser i danske virksomheder, er kommet på baggrund af besparelser og effektiviseringer og ikke fordi verdensmarkedet er i stabil bedring, eller forbrugerne har fået flere penge.

Når vi kigger på vores egen lille andedam, så er der stadigvæk mange mørke skyer.
Vores politikere er så godt som alle tøsedrenge og piger, der ikke tør tage fat på de virkelige problemer. De starter morgenen med at deres spindoktorer informerer dem om ligegyldige småting der interesserer pøbelen, checker meningsmålingerne og bruger så resten af dagen på at kræve parabolantenner væk fra Vollsmose og andre ligegyldigheder.

Hvis politikerne havde nosser, tog de fat på:

* Efterlønnen, der kvæler Danmark langsomt
* Iværksætterskatten, som mere eller mindre har stoppet investeringer i små virksomheder
* Hvad vi gør når olien om få år slipper op og vi skal til at importere energi
* Hvad vi gør med folkeskolen, der ikke engang formår at lære børn den lille tabel
* Hvad vi gør med universiteterne og dansk forskning, der konstant bliver skåret ned
* Hvad vi gør for at få flere ressourcestærke indvandrere til landet
* Hvad vi stiller op mod de arbejdsomme og innovative asiater, mens vi selv kæmper for mere ferie og højere løn
* Hvad vi stiller op med de mere end 50 % af befolkningen, der er forsørget af staten (Læs dig og mig)
Og jeg kunne blive ved i en halv times tid..

Men den slags udfordringer er svære og kræver talent at løse. Dertil er der ingen stemmer i at fortælle folk at man ikke kun skal feste, men også gøre sig fortjent til det...

På den mellemlange bane bliver problemerne løst ved at nappe lidt af pensionerne, momse byggegrunde, ferierejser m.m. Sætte borgerne til at overvåge hinanden, så alle skatter bliver betalt og ingen indvandrere rejser på ferie for "vores" penge og så granske de riges overførsler af moneter til udlandet osv.

Alt det er jo som sådan fint nok, men at sikre at alle betaler det de skal for at klippe hinanden, giver jo ingen ekstra eksport, innovation eller andet der sikrer landets velfærd på den lange bane og det er sgu det vi har brug for!

Men hvad pokker gør du og jeg ved at landet ledes af en flok Djøffer, som aldrig i deres liv har lavet et ærligt stykke arbejde og derfor er fuldstændigt blottet for realitetssans?
Vi kan stemme på oppositionen, men hov, det er jo som at vælge mellem eneæggede tvillinger og hvad ændrer det lige???

Jeg ville ønske jeg havde svaret, for jeg elsker Danmark og den tryghed vi formår at give folk. Når man selv bor i udlandet (og ja jeg betaler masser af skat i Danmark), kan man se hvor meget det betyder for folks lykke og velbefindende, at vide at man er i trygge hænder hvis noget går galt. Men når al energi går på at diskutere hvem der skal have hvilken del af kagen og dem der bestemmer, aldrig har prøvet at bage, så går det galt!

Hvad gør du så?

Hvis du er iværksætter som jeg, så er det at gå ind i politik nok ikke sagen.
Vi taler lidt og så laver vi resultater!
Det med at sidde og ævle hele dagen, for så ikke at gøre noget ved det, holder vi ikke til.
Se bare på de erhvervsfolk der har prøvet at gøre noget ved tingene. De er blevet kvalt i "ævle kævle" i sådan en grad, at de er løbet skrigende væk...

Men hvad så?

For det første er jeg faktisk optimist, selvom det lige her måske ikke kan ses :-)
Men jeg håber det hele løser sig på en eller anden måde, som jeg ikke er i stand til at forestille mig.
Jeg er trods alt ikke særlig kvik og har ingen politisk viden..

Mit råd til dig, er at du koncentrerer dig om at bygge en god og sund virksomhed op, som kan bidrage til at få Danmark op af sumpen. Det vil være godt for landet og det vil være godt for dig og din familie.
Hvis du samtidig kan gøre virksomheden uafhængig af geografisk placering, så har du dig en god redningsbåd, hvis det flertal som ikke bidrager til festen, vælger at det er dig de skal have til middag, hvis kassen en dag er tom...

Jeg ønsker det bedste for dig, din familie og Dannevang.

De bedste hilsner og med ønsket om et rigtig godt nytår.

Martin Thorborg og resten af Amino Teamet

=====================================================================

Man fristes jo til at sige "Amen" efter sådan et fantastisk budskab.

Og så nåede Martin ikke engang at se den glædelige nyhed om, at "skattelettelserne" til næste år er aflyst, så over 100.000 flere kommer til at betale topskat næste år.

Når man laver progressiv beskatning ("de bredeste skuldre", og alt det bavl), så skal man huske at justere "triggerpoints"/trappetrin løbende, fordi folks løn stiger grundet den almindelige lønudvikling. Det har man aldrig rigtigt gjort i Danmark, så flere og flere ikke-rige rykker op og rammer grænsen for topskat.

Almindelige lærere og tømrere rammer nu loftet.

Det var jo ikke meningen med en progressiv beskatning, men vi skal jo have finansieret ca. tre millioner mennskers hverdag, så der er ingen ej udenom.

Som Martin er inde på: Stadigt flere penge skal kradses ind med stadigt mere pinlige og småtskårne metoder: Angiv din nabo, lad os stå på lur i lufthavnen, lad os checke alle danskeres konti i hele verden, lad os alt muligt i den hellige "retfærdigheds" navn...

Justeringen af skatteloftet opad (som burde være en helt normal og ordentlig ting at gøre løbende for at skåne de smalle skuldre) blev så i Line Barfods Facebook-indlæg til, at nu forgyldte regeringen igen baroner og andre millionærer.

Det er dér vi er rent debatmæssigt i øjeblikket.

Derfor vil jeg stå fast på, at jeg ikke kan se forskel på Paradise Bordel-deltagerne og vore ministre og øvrige politikere i øjeblikket.

Det bliver sværere og sværere for mig at skelne, både hvad angår den åndelige dybde af deres udtalelser og deres "nøjj - se, der er en blå ballon - det må vi gøre noget ved"-attitude til tilværelsen :-).

Nørgaards første erektionslov (alt stiger) kombineret med min første akvatiske grundlov (alt flyder) holder stadig vand (!). I 2007 brugte vi 100 milliarder på de syge huse. I 2010 er det steget til 125 milliarder. Dertil kommer 40 milliarder (plus de standard-budget-overskridelser, der kommer senere og som mindst vil være 30-50%) til de to nye motherfucker-sygehuse.

Disse tal vil jo umiddelbart få normalt tænkende mennesker til at sige "Holy shit - det var godt nok mange penge og en ORDENTLIG stigning!", men nej. Der tales om nedskæringer fra politikere og interessegrupper.

Og hvad endte det med, at medierne gad at skrive om og befolkningen gad at interessere sig for og harmes over?

At man havde betalt "overpris" til de private sygehuse. Var det nogle få hundrede millioner det drejede sig om i alt? Max? I forhold til 125 milliarder plus det løse? Oh yes.

Hvis man ellers gad at sætte sig ind i sagerne (det er forholdsvist nemt i Danmark - man skal bare læse alt, hvad udenlandske medier skriver om dansk politik for at få et langt bedre overblik og flere facts), så var betalingen til de private sygehuse 95% af det, som det koster at operere på de offentlige sygehuse.

Og jo, der ER beregnet rigeligt ind i form af overhead i den offentlige pris.

De 95% var en OVERpris? Hvad Fanden er de 100% på de offentlige sygehuse så? Über-pris? Superduper-pris?

Lars Løkke snakker nu om "reformer" i efterlønnen.

Men der kan IKKE laves reformer i et land, hvor det største problem vi har, præcist finansierer hovedparten af vælgerne.

Vi har sgu' ikke haft nogen som helst reformer af noget som helst i MANGE år.

Politireformen, domstolsreformen, kommunalreformen og statsamt/statsforvaltnings-reformen har alle fire følgende karakteristika:

- FÆRRE selvstændige, "juridiske" enheder, men

- FLERE ansatte EFTER reformen (fordi konsolidering af organisationer betyder flere lag som betyder mere kø som betyder mindre ansvarsfølelse og dermed behov for flere i alle lagene), og

- dermed FLERE fysiske lokationer (fordi der nu skal skaffes plads til flere ansatte, og i forvejen var der rigeligt med ansatte alle stederne). Dog vil der komme et stort pres efterfølgende for at lave nogle motherfucker-store, nye lokationer med ENDNU finere forhold for de ansatte - disse nye lokationer koster typisk meget mere end alle de individuelle lokationer de afløser.

- STØRRE udgifter (det er vel nærmest logisk jvf. de to forrige punkter)

- DÅRLIGERE service (mere bureaukrati, mere centralisering, mindre mulighed for at tale med nogen, der overhovedet kan eller gider snakke med én)

Næh, der er vist gået inflation i begrebet "reform".

Så vent ikke det store fra Løkke eller andre, når det drejer sig om efterlønnen.

Og glæd jer til valget, hvor den ene blok vil tale om at "styrke den offentlige sektor" (det betyder: Flere penge til den) og den anden blok vil tale om at "effektivisere den offentlige sektor" (det betyder: Flere penge til den).

Jeg agter heller ikke at stemme denne gang. Det har jeg ikke gjort de sidste tre-fire gange der har været folketingsvalg. Jeg gider ikke.

Men det er faktisk bare mig, der er en dårlig taber.

Jeg håber og beder til, at I andre ikke giver op, og bare sidder passive som jeg og venter på Det Helt Store Dip (DHSD) ned i pensionskasserne i løbet af den næste regeringsperiode og en masse nye, underlige kontrolting fra SKAT og fantastiske nye beskatningsidéer a la en fedtskat og endnu flere og højere "grønne" afgifter.

Som Thorborg siger, så er yderligere kontroller af og afgifter på den hjemmelige andedams aktiviteter ikke ligefrem noget, der giver vækst og peger fremad.

I et stort, multinationalt IT-firma jeg kender godt (Oracle), har sælgerne i de senere år ikke brugt deres tid på at prøve at (overbe-)vise kunderne om nye og fantastiske teknologier (som de vitterligt har), men har i stedet sendt regneark ud for at finde ud af, om kunderne betaler nok i licenspenge for deres eksisterende anvendelse af softwaren.

Det har virket. De har fået flere penge ind (bl.a. fordi deres licensregler er så indviklede, at hverken Oracles egne sælgere eller deres direktør kan finde ud af dem, og så kan kunderne sgu' heller ikke).

Til gengæld er der ikke sket så meget nyt, kan man sige.

Der bliver faktisk ikke solgt en skid nyt.

Af to grunde: Sælgerne er ikke ude hos kunderne i dét ærinde, og kunderne bliver ærligt talt lidt mopsede over, at de også får dummebøder og andet godt, fordi de ikke har haft fuldt styr på nogle uforståelige regler.

Så de gider heller ikke lave deres nye løsninger baseret på Oracle. De vil have alternativer, vil de.

Så laaangsomt tørrer Oracles base af kunder ud. Der kommer penge i kassen. Direktøren når de mål, der er sat op for ham (som de jo altid gør, uanset om det koster forretningen livet).

Alle lamper lyser grønt internt, mens kunderne og konkurrenterne er i fuld gang med at fjerne sand under kæmpens fødder.

Det er sgu' det selvsamme, der sker med vores fædreland, venner.

Så jeg må desværre give Thorborg fuldstændig ret: Hav en plan klar for udflytning, selvom Danmark er en fedt land på mange måder.

Det mente jeg ikke for et par år siden. Men nu gør jeg.

Mvh.

Mogens

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Mogens skriver Skriv dig op