Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Mogens Nørgaard fra Miracle A/S De 11 (jule)stjerner over Skive og omegn...

De 11 (jule)stjerner over Skive og omegn...

3,164 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
25 December 2010

 

 

Nogle gange bliver man træt, og andre gange bliver man RIGTIGT træt af det evindelige spild og det medfølgende ordgejl, der finder steder og bruges i det offentlige system i et (stort set vellykket) forsøg på at bruge endnu flere penge end dem vi skal smide til dem.

I mit forrige indlæg berørte jeg komplet unødvendige nybygninger i BFO (Ballerup FritidsOrdning).

Den MÅ ikke hedde SFO ligesom i alle de andre kommuner.

Det er UHYRE vigtigt for bl.a. kommunaldirektøren, at der skelnes SKARPT mellem SFO'erne i det ganske land og det helt unikke BFO.

Kommunaldirektøren er ham, I ved, der var i Kina 10-20 gange sidste år for bl.a. at få inspiration fra det kinesiske skolevæsen.

Meget vigtigt at kalde det BFO.

Der er brugt mange møder og kræfter på netop det aspekt.

But I digress: Der bruges 20 millioner plus på at lave ombygninger og fede kontorer og lækre (interne) mødelokaler i bygninger, der intet fejler i lille Måløv alene.

Jeg er nødt til at se på det hver dag.

Antallet af ansatte (omkring 30) ændres ikke.

Antallet af børn går lidt ned.

Meanwhile, taler de åbenlyst (både i BFO'en og i Kommunalbestyrelsen og naturligvis i den fantastiske lokalavis) og meget alvorligt om "nedskæringer" og hårde tider i kommunen.

Ballerup havde også en udmærket parkeringsplads foran Rådhuset. Indtil de lavede den om, så den fik ENDNU flere brosten (max omkostning) og nogle jordhøje.

Prisen var vist ca 20 millioner.

De har også betalt 16 millioner for en 5 x 5 x 5 meter brun jernting foran rådhuset, der forestiller en kæmpepenis, der trænger ind i en livmoder. No shit.

Til gengæld - for ligesom at kompensere for alle disse fantastiske omkostninger - har man besluttet sig for, at hele rådhuset skal renoveres.

Jeg mødte for et par år siden den flyttemand, der havde fået entreprisen (god ven med vores borgmester, iøvrigt). Han var ekstatisk.

Og hans flyttemandsfirma var lige blevet udnævnt (ved en ceremoni, hvor borgmesteren talte i et stykke tid og overrakte priser) til en af de lokale vækstkometer.

Etage for etage flytter man hele skidtet ud på skoler og andre ting, mens man laver kontorene om til storrum.

Det skal så i al rimelighed nævnes, at de ansatte er stærke modstandere af storrum. Og al forskning viser jo også, at det er præcist storrum, der stresser medarbejdere, der gerne vil lave noget. Det ved ALLE. Faktum. Så nu gør vi sgu' noget ved det herude.

Iøvrigt fejlede kontorerne intet. Rådhuset var i tip-top stand.

Prisen har jeg ikke fået oplyst.

Til gengæld er jeg oprigtigt glad for, at de for et par år siden lavede en atriumgård til de ansatte formedelst 20 millioner kroner på Ballerup rådhus.

Så de kunne sidde og nyde deres frokost.

I love it. Det er supervigtigt, at netop offentligt ansatte har optimale kår (og lidt til) og AL den videreuddannelse og hygge og intern koordinering man kunne ønske og forestille sig.

Jo. Ja. Jeg VED godt, at det kan medføre nogle beklagelige reduktioner i antallet af folk, der reelt har noget som helst med kunderne at gøre (hjemmeplejen og dét der snask).

Men det er fan'me da vigtigt, at der også ligesom SKER noget for de offentligt ansatte.

At de ikke bare sidder der og sidder, mens vi andre drøner rundt i krisen.

Fuld skrue på investeringer og ombygninger og den slags.

Vi kan jo ikke komme ud af krisen ved bare at sidde på de samme stole i de samme kontorer.

Vi må have nye stole og nye kontorer, så vi kan tænke ud af boksen, ikke?

Og HER slår den jyske by Skive til for alvor.

De har fået netop dén idé, der skal få Skive placeret på landkortet som det næste vækstcentrum i Nordeuropa.

Mine damer og herrer: Må jeg have lov at præsentere de 11 stjerner i ligeså mange rundkørsler, der skal få Skiverne (det må de vel hedde?) til at rykke op i Verdenseliten:

(Er I klar? Kan I holde spændingen ud?)....

http://www.skives11stjerner.dk/sw86425.asp

Læg mærke til ordvalget. Tillad jer selv - i denne søde juletid - at svælge i ordene på hjemmesiden.

-------------------------------

"I fremtidens globaliserede verden skal Skive leve af at få ideer. Derfor skal vi hele tiden blive bedre til at se det kendte fra nye vinkler. Til at sætte kendte faktorer sammen på nye måder. Til at få øje på det, vi plejer at overse. Det skal Skives 11 nye rundkørsler minde os om og inspirere os til. Skives 11 stjerner kan forstås som vores fælles idégeneratorer. De står som monumentale vartegn i egnens trafikknudepunkter, der hvor 10.000 af os passerer dagligt, og opfordrer os til at tænke over virkeligheden på nye måder. Til at overveje om noget kunne ses helt anderledes. På arbejdet, i familien, blandt vennerne, i vores eget sind."

-------------------------------

Åh ja. I vores eget sind. Monumentale vartegn. Tænke over virkeligheden på nye måder. Se det kendte fra nye vinkler. Sætte kendte faktorer sammen på nye måder.

Jeg kan oplyse, at jeg har talt med op til flere (dvs. to) gutter, der kører rundt i rundkørslerne til daglig, og de har til dato ikke fået én ny idé til Skives fremtid.

Til gengæld kan de ikke se en skid for de dersens monstrøse pjatteting, der har kostet KASSEN at få designet og lavet.

Glem ej heller de rigtigt mange mandtimer, der er gået med interne møder, møder med underlige konsulenter og smarter designere, plidderpladder og sniksnak.

Kammerater! Jeg kan nu se, at vi er på rette vej. Vi gør de helt rigtige ting for at få kæmpet os ud af krisen.

Lad de 11 stjerner i Skive lede os på vej.

Farvel.

Mogens

PS: Lad mig slutte med dette fantastiske citat: "Det offentlige skal styrkes, ikke slankes." - fra denne gode artikel: http://jp.dk/indland/indland_politik/article2287515.ece

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Mogens skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere