Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Dell Hvordan kan du forbedre datasikkerheden på din bærbare computer når du arbejder på farten?

Hvordan kan du forbedre datasikkerheden på din bærbare computer når du arbejder på farten?

3,490 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
28 October 2011

Arbejde med notebooks på farten er standard i mange virksomheder i dag, men jo mere mobile data bliver, desto større er risikoen for at man mister data. Det kan f.eks. være ved tyveri eller ydre påvirkninger af harddisken, såsom hårde stød, vibrationer eller hvis man taber computeren på gulvet.

For at besvare spørgsmålet vil vi anbefale en kontaktløs SmartCard-læser, som i kombination med en traditionel SmartCard- og fingeraftrykslæser gør det meget vanskeligt at få uautoriseret adgang til data.

Password-beskyttelse er ikke tilstrækkeligt. Mange mennesker tror ​​at fordi de har et password, kan ingen få fat i deres data. Men en data-tyv kan nemt bare flytte harddisken til en anden computer og læse alle filer der fra. Af den grund vil vi anbefale at kryptere harddisken.

Harddiske med datakryptering giver højere datasikkerhed. Data kan tilgås via et password, eller alternativt kan en hardware-baseret sikkerhedsløsning gemme adgangskoder, biometriske data, skabeloner og sikkerhedskoder i firmware og derved beskytte den bærbare computer mod angreb. Det betyder at data ikke er gemt på harddisken, som det normalt er tilfældet, men inden for et ”afskærmet rum” der er isoleret fra operativsystemet.

For at forhindre at man mister data, skal den bærbare også være designet til at være robust. Computere der er udsat for store påvirkninger, såsom vibrationer, er i fare. Du bør undersøge hvilke materialer rammen er lavet af, og hvilken type hængsler der er brugt. F.eks. er en hård magnesiumlegering en mere holdbar løsning. Solid State Drives (flash-datalagring) får også stadig større betydning på dette område. De er ikke kun hurtigere og mere støjsvage end traditionelle harddiske, de er også betydeligt mere robuste (op til tre gange mere).

Et grundlæggende krav til forebyggelse af datatab i tilfælde af en systemfejl eller nedbrud på en harddisk er selvfølgelig en backup- og recovery-løsning implementeret på tværs af virksomheden, og regelmæssig sikker opbevaring af de data der er gemt på mobile enheder. I mange organisationer kender alle behovet for backup, men få laver backup med jævne mellemrum. Desuden skal alle mobile enheder have installeret up-to-date antivirus- og sikkerhedssoftware.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Dell-SMB skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere