Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Jonathan Bräuner Delfs Mange gode ting er startet i en garage

Mange gode ting er startet i en garage

1,092 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
23 November 2023

Som iværksætter starter man altid et sted. 

Sandsynligvis hjemme ved køkkenbordet eller i sofaen. 
(Sofaen kan faktisk være overraskende produktiv, lidt afhængig af hvad du laver.)

Sådan gjorde jeg selv. Om aftenen ved siden af mit fuldtids-lønmodtagerjob. 

Hver kontortype har sin tid - og sine fordele

Da jeg gik fuld tid som selvstændig, fik jeg lavet et ordentligt hjemmekontor.
Men det blev aldrig helt optimalt. Det hjalp dog at få en dør, der kunne lukkes, så jeg kunne holde fokus, selvom andre i huset var hjemme - eller når hunden gøede og robotstøvsugeren kørte sit program. 

Senere kan man være privilegeret at låne et kontor - eller på anden måde komme ud af huset. Nogle får lov til at arbejde fra en tidligere arbejdsgivers kontor, eller låner et bord hos en anden iværksætter.

Nogle smutter på biblioteket eller bruger en café. 

Og når der er begyndt at komme lidt penge i kassen, kan man leje en deltidsplads, flyverplads, flexplads. Kært barn har mange navne. 

Får man råd, kan man få sin egen faste plads i et kontorfællesskab. 
Det kan virke super fint. Der er andre, der også arbejder og sidder fokuseret med opgaver. Samtidig er der nogle at drikke kaffe, spise frokost og drikke fredagsøl med. 

Alt efter hvad man søger, kan det sociale arbejdsliv være dækket her. Og når den første (deltids-)medarbejder bliver ansat, kan det være en fin overgang at være i et kontorfællesskab.

Egne lokaler styrker identiteten for teamet 

Min oplevelse er, at det også kan være meget tiltrængt at rykke sit eget team i egne lokaler.

Når der er penge til det - eller det øgede fokus kan bidrage med mere salg, omsætning eller bundlinje, så kan det være en milepæl at få sit eget sted.

Mennesker (og virksomheder) er forskellige, så det kan være super at få noget der matcher ens stil og behov. Det giver noget ekstra til virksomheden, og det styrker identiteten for teamet: Det her er vores sted. Det matcher med vores farver og vores arbejde.

Sådan et sted fik vi for nylig. Efter et par år på alle tænkelige kontortyper, som er nævnt her. Jeg har været både hjemme, ude og hjemme igen. Senest i en kobling: 2 dage hjemme og 3 på en kontorplads.

Men den seneste uge i vores nye kontor har jeg faktisk haft mulighed for at have en fuld arbejdsuge uden brug af hjemmekontoret. Det er enormt fedt.

Og så kan man altid tage en hjemmearbejdsdag på børnenes sygedage eller lignende. Men wow en forskel der er på de forskellige kontortyper. Alle har givet noget forskelligt til min spæde iværksætterrejse på fuld tid fra sommeren 2020. 

PS: Vores stil på kontoret er lidt rå. Vi kører “garage-tema” for at bevare fornemmelsen af iværksætterånd. Se foto nederst. Mange gode ting startede i en garage, en kælder eller om aftenen fra et vilkårligt hjørne i hjemmet. 

Alting starter et sted.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Jonathan skriver Skriv dig op