Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Jonathan Bräuner Delfs Googles chatbot hedder Bard - og den er nu landet i Danmark

Googles chatbot hedder Bard - og den er nu landet i Danmark

2,509 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
17 August 2023

Læs om hvad Googles AI kan og hvordan du bruger chatbotten til optimering af din hjemmeside eller webshop.

Bard er landet i Europa d. 13. juli 2023 og du kan dermed bruge Googles AI i Danmark på Dansk for første gang. Du har sikkert hørt om ChatGPT, og Googles Bard er på mange måder meget lig ChatGPT.

Ved første øjekast er den største forskel at Googles AI faktisk svarer med realtime opslag i sin egen database af indekserede hjemmeside. Derved er Bard flere år foran den data ChatGPT svarer indenfor. Desuden er Googles AI tæt koblet til flere andre af Googles systemer som udover Googles søgemaskine også omfatter Google Assistant og Google Translate. 

Bard kan dog ikke snakke med Google Home - og den kan endnu ikke sende en ekstern besked. Desuden kan Bard ikke booke noget i din Google Kalender. Endnu.

Du finder Google Bard på: https://bard.google.com/

Hvad er Brad?
Her forklaret med Bards egne ord:

“Bard er en stor sprogmodel, også kendt som en samtale-AI eller chatbot, der er trænet til at være informativ og omfattende. Den er trænet på en enorm mængde tekstdata og er i stand til at kommunikere og generere menneskelignende tekst som svar på en bred vifte af prompter og spørgsmål. For eksempel kan Bard give resuméer af faktuelle emner eller skabe historier.”

Sådan bruger du Bard til SEO-optimering

Bard kan også bruges til SEO-optimering. Her er nogle måder, som Bard selv foreslår vi kan bruge den til søgemaskineoptimering (SEO):

●      Forbedring af webstedets indhold: Bard kan bruges til at generere indhold, der er optimeret til SEO. Dette indhold kan være alt fra blogindlæg til produktbeskrivelser. Bard kan hjælpe dig med at finde relevante nøgleord og søgefraser, og den kan også hjælpe dig med at skrive tekst, der er både informativ og engagerende.

●      Opbygning af links: Bard kan bruges til at opbygge links til dit websted. Dette kan gøres ved at generere indhold, der er relevant for andre websteder, og derefter kontakte webstedsejerne og bede dem om at linke til dit indhold. Bard kan også bruges til at forberede kommentarer til andre websteders indhold og til at udarbejde indhold som du kan dele på sociale medier.

●      Analyse af konkurrenternes hjemmesider: Bard kan bruges til at analysere dine konkurrenters hjemmesider. Dette kan gøres ved at få Bard til at generere en rapport, der omfatter oplysninger om dine konkurrenters nøgleord, links og indhold. Denne information kan bruges til at identificere områder, hvor du kan forbedre din egen SEO.

AI’en får selv lov til at slutte af: Ved at følge disse tips kan du bruge Bard til at forbedre din hjemmesides SEO og få flere besøgende.

Se hele min korrespondance med Bard her - og se de enkelte svar - og det jeg har sorteret fra, for at nå til nogle brugbare svar: https://g.co/bard/share/94dfc8dc2af9

Holder det vand? Og kan Bard så hjælpe med min SEO?
Jeg fik herefter selv lyst til at afprøve flere af de nævnte ting. For virker de i praksis? Og bryder Bard selv med Googles egne retninglinjer? Fx nævnes linkbuilding?!

Der var 3 punkter som Bard mente den kunne hjælpe med:

-       Indhold, links og analyse af konkurrenter.

Det er bestemt nogle relevante områder i arbejdet med SEO.

Kan Bard hjælpe med indhold?

Du kan bruge Bard til at generere indholdsidéer fx til artikler, blogindlæg og kategoritekster.

Her er eksempler:

Desuden kan du bede Bard om at komme med forslag til titler og beskrivelser for konkrete sider på din hjemmeside. Dog skal du selv tjekke dem efter, jeg havde problemer med at få brugbare titler for produktsider og undersider, da Bard blandede emner fra andre undersider ind i titlerne. Men for forsiden fungerede det fint og for nogle produktkategorier fungerede det også.

Eksempel:

Kan Bard hjælpe med Linkbuilding?
Bard kan ikke direkte linkbuilde, men du kan få indhold ud som hjælper dig med at skabe links. Fx ved at udgive mere indhold på din egen hjemmeside, som andre vil linke til.

Se forslag her:

Kan Bard lave en rapport over konkurrenter for ens hjemmeside?

Bard foreslog selv at komme med en analyse af konkurrenternes hjemmesider. Det lyder næsten for godt til at være sandt. Så jeg prøvede det af.

Først hvilke konkurrenter har vi? (testsiden er genbrugsshoppen frkrose.dk)

Spændende. Den ramte egentlig okay på flere af de foreslåede konkurrenter.
Udover et enkelt offline genbrugsmarked, som også blev inkluderet. Og manglende forståelse omkring sammenhængen mellem Den Blå Avis og DBA. ;-)

Vi tager udgangpunkt i en konkurrent og ser hvordan Bard kan lave en "analyse":

Det må siges at være en meget overordnet analyse. Men dog alligevel relevant. Og har du ikke adgang til større værktøjer, eller ønsker du blot noget inspiration til din hjemmeside, så prøv at give Bard et forsøg.

Jeg havde naivt håbet på en analyse af konkurrentens indgående links. Derfor forsøgte jeg også et par gange at spørge ind til den del. Men uden meget held:

Overholder Bard Google retningslinjer for SEO?

Man kan hurtigt tænke om Bard er på afveje ift. Googles almindelige dagsorden. For der forslås både linkbuilding og indhold som tiltrækker links.

Hvis vi spørger Bard selv, så er svaret at den følger Googles retningslinjer.
Men vi bør selvfølgelig selv vurdere hvad vi implementerer og hvilke råd vi endeligt følger.

Du kan læse mere om Googles retningslinjer for brug af AI-genereret indhold her: https://developers.google.com/search/blog/2023/02/google-search-and-ai-content

Pointen fra Google er kort sagt: Så længe indholdet er godt - og af høj kvalitet, så er de faktisk ligeglade med hvordan du har lavet det.

AI kan være med til at du skriver bedre indhold. Men bruger du AI blindt, og kopier indhold over uden at tjekke fakta, eller gennemgå for sproglige og gramatiske fejl, så har du ikke indhold af høj kvalitet.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Jonathan skriver Skriv dig op