Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Jonathan Bräuner Delfs Derfor tog jeg min virksomhed fra hobby til fuld tid - 7 måneder tidligere end planlagt

Derfor tog jeg min virksomhed fra hobby til fuld tid - 7 måneder tidligere end planlagt

2,763 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
24 February 2022

Følg min rejse fra hobbyvirksomhed til fuldtidsselvstændig. Hør hvorfor jeg ikke fulgte min egen plan og bliv inspireret til selv at skabe de rette muligheder og sætte turbo på din drøm.

Vi skal tilbage til december 2019. Corona havde endnu ikke indtaget scenen og alle muligheder lå åbne. Mellem julefrokoster og familiebesøg rumsterede tankerne og skabertrangen:

Har jeg det arbejdsliv, jeg drømmer om? Skaber jeg noget nyt og hjælper jeg nogen?

Efter mange år med hobbyvirksomhed ved siden af lønmodtagerjobbet, var det tid til at gøre alvor af drømmen og gå 100% som selvstændig. 

Men alt med måde. Jeg lagde en plan om at realisere drømmen på 12 måneder. Og så bragede corona ind over landet og satte alting i stå.

Grib muligheden - eller skab den selv

Forandringer er ofte sjovest, når vi selv vælger dem. Men en uventet begrænsning kan også vendes til noget positivt. For mig blev 2020 det år, hvor jeg satte turbo på drømmen om en federe hverdag. 

Under nedlukningen blev hjemmekontoret for alvor prøvet af og alting kom op til større overvejelse. Jeg satte især pris på den nye fleksibilitet mellem arbejds- og familieliv, som hjemmearbejdspladsen gav mulighed for. Jeg tog en hurtig beslutning og fik lavet en nedtrapningsplan med min arbejdsgiver. Få måneder efter var jeg fuldtidsselvstændig - 7 måneder før tid. Shit, det gik stærkt.

Sæt turbo på drømmen

Nu er jeg etableret som selvstændig e-handelskonsulent og medejer af væksthuset E-hub i Odder, hvor flere webshops deler kontor- og lagerfaciliteter. Jeg hjælper andre med at lykkes med det, de brænder for og jeg henter mine børn, når de misser skolebussen. Jeg er helt sikker på, at min disruptede plan er endt bedre end den oprindelige. 

Deltidsløsningen var rigtig god for mig i mere end 4 år, men i sidste ende lå min motivation i friheden ved at skabe noget fedt uden at gå på kompromis med familieværdierne. Når du kender dit mål, er det lettere at gå målrettet efter det.

Vil du med på rejsen?

Sidder du med en drøm om at gøre en idé til virkelighed? Har du en sidegesjæft eller hobbyvirksomhed, som skal gøres til levevej? Så er det bare med at komme i gang. 

Har du mulighed for at trappe langsomt ud af dit dayjob, så er det mere risikofrit at teste noget af. Omvendt er det nemmere at få sat skub i tingene, hvis du kan give det max fokus - og er økonomisk afhængig af, at det skal lykkes. 

Husk at du ikke kommer i mål alene. Det er der ingen, der gør. Sørg for at have opbakning fra dine nærmeste og få hjælp til det, du ikke selv kan.

Giv den gas! Jeg håber du får realiseret din drøm. 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Jonathan skriver Skriv dig op