Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Concrete5 CMS i Danmark Det er længe siden.. Og concrete5 CMS er vokset - meget!

Det er længe siden.. Og concrete5 CMS er vokset - meget!

246 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
02 August 2020

Concrete5 nu og i fremtiden...

Concrete5 CMS kom frem som Open Source i 2008 (og jeg blev en del af det i 2009). Den gang var jeg meget begejstret over hvor nemt og hurtigt det var at frembringe en hjemmeside. Der er sket meget siden.

I dag er concrete5 fuldt ud flersproget (vi har lavet hjemmesider med 16 sprog). Og det virker og er ganske nemt at håndterer. Du skal bare vælge et sidetræ (sprogtræ) og fortælle concrete5 at lave et nyt. Den kopierer så alle sider til et nyt sprogtræ og du skal bare oversætte teksten. Alle links og genveje bliver automatisk ændret til det nye sprog.

Concrete5 har fra starten været målrettet nem oprettelse og redigering af sider. Sådan er det selvfølgelig stadig, omend meget mere intuitiv i dag. For at oprette en ny side, klikker du på en knap og vælger en sidetype, giver siden et navn, fortæller hvor den skal ligge i sidetræet og du kan begynde at indsætte dit indhold direkte på siden. Og ja, her mener jeg virkelig direkte på siden. Du klikker på et indholdsområde, vælger en inholdstype (block) og hvis det er en tekst block, så skriver du bare din tekst direkte på siden. Det samme gælder hvis du skal rette noget indhold på en side. Her finder du bare siden, sætter siden i redigeringstilstand og retter hvad der skal rettes direkte på siden. Ikke noget med at gå til et side administrations system, nej du retter på siden direkte.

Concrete5 har et omfattende add-on system hvor "Blog", "Webshop" og "Forum" bare er en lille del af dem. For at installer en ny add-on (package), kopierer du bare mappen med din nye add-on ind i "Packages" mappen og klikker på installer inde i concrete5. Nemt og lige til.

Concrete5 og fremtiden:

Som fortalt ovenfor kan concrete5 allerede lave hjemmesider på flere sprog. Men det er ikke nok. Den næste "major" version (9.0) af concrete5 vil gøre det muligt at have flere domæner i en installation. Det betyder at du kan have alle dine concrete5 websites inde i en installation. Og disse domæner lever inde i concrete5 helt uafhængig af hinanden.

Hvordan kommer du i gang med concrete5?

Du kan gå ind på https://www.concrete5.dk/download hvor du kan downloade seneste version ganske gratis (concrete5 er jo open source). Du installerer så bare din kopi af concrete5 på din webserver og du er i gang. Du vil muligvis gerne have et andet tema da standard installationen er lidt spartansk. Men du kan finde mange temaer på concrete5 markedspladsen https://www.concrete5.org/marketplace/themes. her finder du et bredt udvalg af forskellige temaer hvor nogle er ganske gratis og andre koster små penge. Så det er bare at komme igang.

Hvis du ønsker hjælp, så kan du kontakte Concrete5 Danmark på vores business hjemmeside https://www.concrete5.biz/produkter. Men vores hjælp og ekspertise er desværre ikke gratis. Du kan selvfølgelig stille et spørgsmål pr. mail og jeg skal med glæde forsøge at svare på det uden betaling. Men hvis vi skal hjælpe med opsætning og installation, så bliver du faktureret.

Vi er i gang med at oprette et forum på concrete5.dk, men vi er ikke helt klar endnu (mere om dette senere).

Jeg håber du fik lidt ud af at læse dette blog indlæg og det vil glæde os hvis du laver din næste hjemmeside i concrete5.

De bedste hilsner
Concrete5 Danmark

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Michael skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere