Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Fra lønslave til selvstændig Glem Flash, Top 10 liste over lækre JQuery effekter

Glem Flash, Top 10 liste over lækre JQuery effekter

2,812 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
13 May 2010

Hej med jer

I dette blogindlæg vil jeg give en kort gennemgang af de ting, der er muligt med gratis teknologier idag, istedet for Flash. 

I øjeblikket er der en slags krig igang mellem Adobe og Apple, fordi Apple ikke tillader deres nyeste dimser, IPhone og IPad, at afspille Flash. Det er Adobe naturligvis sure over, fordi dette hurtigt kan betyde, at webudviklere vil se på alternative teknologier, istedet for Adobes Flash. Apple? De griner hele vejen til banken. (Sagt af sur Macbook Pro ejer, der er irriteret over, at den er blevet langsom på det seneste).

Hvad er Flash?

En proprietær teknologi, beregnet til at lave dynamiske og interaktive hjemmesider. Gør det muligt at præsentere videoer og animationer på en hjemmeside.

Hvad er Flash ikke?

En teknologi der laver hjemmesider, der kan ses på IPhone og IPad. Er ikke nem at programmere til.

Hvad er alternativet?

Gratis teknologier, såsom MooTools og JQuery vinder mere og mere indpas som alternativer til Flash. JQuery ligner en vinder i øjeblikket, og jeg har lavet en top10 liste over ting, som man kan lave med JQuery. I mit eget CMS, har jeg fornylig implementeret en animationsteknologi, der tillader at animere al slags indhold, billeder, tekst og dynamiske moduler. Jeg er ved at lave en hjemmeside til en kunde der anvender det,  se her. Bevæg musen henover billederne i bunden for at se effekten.

Fordel ved gratis teknologier?

Der ligger et utal af færdige scripts, som du kan downloade og implementere i din hjemmeside. I tilfældet JQuery, er det ualmindeligt hurtigt at implementere de ting, du finder i nedenstående liste. Desuden er supporten fra et Community der arbejder med gratis teknologier utrolig god, folk arbejder af interesse, og fordi de synes det er sjovt.

TOP10 list over Lækre Ting Med Jquery:

1.  JQuery Tools, en stor, nærmest komplet samling af JQuery scripts, blandt andet faneblade, avancerede gallerier med mere.

2. Nivo slideshow, meget tæt på hvad man kan med Flash.

3. S3 Slider, ultrafedt slideshow der også inkluderer tekster. Næste gang jeg skal lave en bil-hjemmeside skal jeg bruge dette :-)

4. Animeret header baggrund.

5. Flip side effekt, se øverste højre hjørne.

6. Gallerific, det perfekte billedgalleri, så smukt at jeg næsten tuder. Er iøvrigt udvidet til Gallerific Plus, så det har indbygget Lightbox funktionalitet.

7. Easyslider, et slideshow, der kan animere både tekst og billeder.

8. Klassikeren Lightbox. Den skal næsten med. Se iøvrigt her for en fantasifuld implementation.

9. Endnu en klassiker, LavaLamp menuen. Jeg har dog aldrig forstået navnet.

10. Animationer med ting der bevæger sig, er også muligt med JQuery. Se bare her og her.

11. Argh det blev til 11 ting på en top10 liste. Is that even legal? Jeg er lige faldet over dette script, der viser billeder på en rigtig lækker Apple måde. JCoverflip.

Ting med JQuery der koster penge.

Det er selvfølgelig også muligt at finde ting med JQuery, der koster penge. Jeg vil ikke reklamere, blot vise et enkelt eksempel:

Slidedeck, et slags slideshow der viser information på en ny måde. Der findes dog gratis scripts, der kan lave dette, de kræver blot lidt tilretning.

Ok jeg løber igen. Håber jeg snart kan finde et nyt emne til en top10 liste. Det er da ganske sjovt :-)

Hav en super dag.

Venlig hilsen Jesper Nissen

 

 

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Vær den første til af få Jesper blogindlæg Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere