Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs CHRISTIANS VERDEN Drop nu de underbukser!

Drop nu de underbukser!

4,065 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
27 March 2018

Til dagligt arbejder jeg med en lang række startups. De fleste af disse er drevet af studerende. De unge mennesker som står bag hver enkel startup, arbejder alle på en idé. Stor som lille – god som dårlig.

Ud fra mit arbejde med disse studenter-iværksættere, såvel som mit arbejde med ikke-studerende, har jeg kunne erfare at rigtig mange af dem samler på underbukser. Ja du læste rigtig – underbukser. Indrømmet, det er ikke i bogstavelig forstand, så lad mig forklare hvad jeg mener.

Mange af de teams jeg arbejder med, besidder nogle gode og kompetente evner, samtidig med de arbejder med, hvad jeg mener er en god idé. Derfor er der altså et potentiale for at udrette noget STORT. Selvom mindre også kan gøre det.

Jeg ser desværre ofte for lidt progression hos mange af disse teams. Dette skyldes ud fra hvad jeg kan observere, manglende eksekvering. Ofte investerer det enkelte team en stor arbejdsindsats i deres projekt, men tiden og ressourcerne bliver desværre anvendt forkert. Min fornemmeste opgave er at tiltale denne problemstilling for de teams jeg arbejder med, så de forhåbentlig kan rykke sig endnu hurtigere fremad med deres startup.

Fornyligt fandt jeg en sjov formulering af samme problemstilling. I bogen “Level Up Your Life: How to Unlock Adventure and Happiness by Becoming the Hero of Your Own Story” af Steve Kamb, tegner Steve et billede, der illustrere ovenstående på genial vis. Bogen kan jeg iøvrigt anbefale. 

Han refererer til et ældre afsnit af komedieserien South Park, hvori der stiftes bekendtskab med en flok “Underpants Gnomes”. Hver nat stjæler disse gnomer underbukser, fra intetanende sovende mennesker. Det fremgår ikke helt hvad de skal bruge disse underbukser til, men de stjæler dem altså hver nat.

De bliver dog på et tidspunkt konfronteret med, hvorfor de stjæler disse underbukser? Det leder til at de giver et indblik i deres “masterplan”, som kan ses på billedet nedenfor.

Deres plan er inddelt i 3 faser.

  1. Collect underpants
  2. ?
  3. Profit

De bliver spurgt ind til fase 2, men kan de ikke forklare denne fase nærmere. De indsamler altså en masse underbukser, med det mål at skabe profit i fase 3, men vejen dertil kender de altså ikke.

Fase 1 bliver af Steve Kamb beskrevet som fasen hvor der indsamles en masse viden og vi arbejder på at dygtiggøre os indenfor et specifikt område. Fordi vi fokusere alt vores tid i denne fase (indsamle underbukser), kommer vi aldrig til selve eksekveringen (fase 2). Det er i denne fase vi skal teste vores idé og den viden vi har, ved at turde involvere omverdenen, herunder vores kunder og modtage deres feedback.

Uden denne eksekvering (fase 2), vil vi aldrig nå til fase 3.

Derfor er mit råd til dig.

Hvis du bruger alt din tid på at indsamle underbukser, så sørg for hurtigst muligt at komme videre til fase 2. For kun ved at teste din idé og din viden kan du komme videre med dit projekt (fase 3) og forhåbentligt opnå store ting!

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Christian skriver Skriv dig op