Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Det er meningen, at du skal fejle!

2,391 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
16 January 2012

Du skal forgælde dig, indtil banken har fuld kontrol over dig. Dit TV skal bryde sammen, så du køber et nyt. Du skal købe et års fitness-medlemskab og helst aldrig slide på maskinerne. Som privat-consumer er det relativt nemt at genkende, hvordan du-skal-fejle-designet er, men hvordan virker det, når vi ser på dig som leder, sælger, eller når du skal skabe vækst?

Opdraget eller dresseret
Der er mange steder at starte denne breakthrough-conversation! Den største udfordring for de fleste er, at vi er supergodt ”opdraget” til at tænke i de kasser, som i sidste ende er dem, der udgør den største begrænsning for vores egen succes. Tænk bare, hvor kliché og pop-smart langt de fleste af os synes, det er, at tale om succes.

Contracts for Difference

Lad mig give et eksempel: Når du handler med aktier, er der et simpelt værktøj, der gør, at du kan tjene penge, både når aktien falder, og når den stiger (CFD’er). Det betyder helt simpelt, at om en virksomhed har succes eller fiasko, ikke nødvendigvis er afgørende for den, der handler med aktien. Der sidder mennesker og spekulerer i, at virksomheder har fiasko – og tjener rigtig gode penge på det. Når de samme virksomheder har succes, så tjener de penge på det på en anden måde.

Det du ikke ved, vil gøre dig ondt

Jeg vil ikke begynde at gå ind i, om det er retfærdigt eller uretfærdigt, moralsk fordærv eller ej – det er sådan, det er! Der er rigtig mange steder, hvor der sidder mennesker og venter på, at du fejler. Årsagen er simpel og ligetil – der er penge og fordele i det, og det gamle dødssyge ordsprog: ”Det, du ikke ved, har du ikke ondt af” er designet til, at du forbliver uvidende – og derved kan medvirke til andres succes og bestemt ikke din egen.

Tænk tanken
Forestil dig, at ledelsen i din virksomhed (eller du, hvis du er lederen) må gå i banken for at låne penge i krisetider. Samtidig er jeres virksomhed børsnoteret. Måske har nogle af bankens kunder CFD’er i jeres virksomhed. Hvad tror du bankens vurdering bliver afgjort af? Jeg håber ikke, du er så veldresseret og kynisk, at du skyder dette væk som en konspirationsteori, for så er du da først rigtig kommet på krogen.

Set ”in action”
Et sted, jeg selv ser disse mekanismer hver dag ”in action”, er i virksomheder, hvor f.eks. en leder er bange for at miste sit job. Medarbejderne kan generere den rigtige løsning, men den bliver afvist, for den vil måske vise, at lederen ikke er den rigtige til jobbet ... sådan fortolker han det i hvert tilfælde. Intet kunne være længere fra virkeligheden, og der er potentiale for et overbevisende gennembrud ved at lære at forstå og spille denne del af spillet. Lad ikke andre profitte af din fiasko – kun af din succes!

Der er altid muligheder
Er du eller din virksomhed klar til at se på dette tema? Klar til at se verden lidt anderledes og udfordre jer selv positivt?

Hvor mange stjerner giver du? :
Vær den første til af få Christian blogindlæg Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere