Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Charlotte Gad Køhlert Vil talenter arbejde for dig?

Vil talenter arbejde for dig?

2,317 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
12 December 2014

Ønsker du fremgang for din virksomhed? Så kom ind i kampen om talenterne. Din virksomheds succes afhænger af, at I har de rigtige ansat. Men dem skal du gøre dig fortjent til. For talenter vil arbejde for de mest attraktive virksomheder – og de absolut bedste ledere. Så spørgsmålet er: Vil talenter arbejde for dig?

Gik du glip af mit foredrag i Helsingør d. 27. november?

Der var ellers drøn på, da 170 europæiske topledere var samlet. Og emnet på dagsordenen – da jeg gik på scenen – var: Talent Management.

Jakkesættene kom godt op ad stolene. Diverse iDevices blev glemt for en stund. Nogle blev provokeret – mange andre blev inspireret. Og snakken gik efterfølgende til langt ud på aftenen…

Siden er jeg blevet kontaktet af ledere og virksomhedsejere fra 8-10 forskellige lande, der var blevet vildt inspirerede – og som nu vil have mere. Så jeg skal nok ud at rejse lidt i 2015!

Og essensen af mit oplæg… Ja, det skal du da ikke gå glip af.

Så her får du hovedpointerne.

Din virksomheds fremtidige succes afhænger af jeres evne til kompetent talent management. Og jeres fremtidige konkurrenceevne afhænger af, at I tager talent management aldeles alvorligt.

Talent management handler først og fremmest om at erkende, at jeres talenter har en strategisk betydning for jeres organisation - og for organisationens fremtidige succes og resultatskabelse.

Talent management er den HR- og ledelsesdisciplin, der handler om at arbejde strategisk med at tiltrække, udvikle og fastholde de dygtigste talenter i jeres branche. Og om at afvikle de medarbejdere, der ikke (længere?) er talenter.

Et talent er kombinationen af kompetencer, engagement og attitude, der tilsammen gør en medarbejder værdifuld ift. virksomheden strategi, mål og vision. Virksomheden klarer sig bedre, fordi talentet er med om bord. Og hvis talentet rejser, vil virksomheden blive påvirket af det i negativ retning.

Talent management handler også om at erkende, at jeres talenters adfærd rent faktisk er det produkt, som jeres organisation sælger. Og som differentierer jeres organisation og jeres produkter, ydelser eller løsninger fra konkurrenternes.

Mennesker køber mennesker. Køber dine medarbejdere dig?
For det kan godt være, at du er blevet givet lederjobbet – eller har det, fordi du selv ejer virksomheden. Men du lykkes først, når dine medarbejdere reelt accepterer dig som leder. Og anerkender dit lederskab. Og du skaber først ekstraordinære resultater, når talenter søger dig – og vælger dig til som deres leder hver dag.

Mennesker køber mennesker. Køber kunderne jer?
Det har afgørende betydning, hvilken adfærd, der møder jeres kunder i deres kontakt med jeres organisation. Jeres talenter gør hele forskellen i kundernes oplevelse af jer.

Jeres talenter er i høj grad dét, der differentierer jer fra konkurrenterne. For det er jeres talenter, der sikrer jeres innovation, jeres marketinginitiativer, jeres salgsaktiviteter, jeres kundeservice, jeres leverancer etc. Uden talenterne er der ingenting. Uden mennesker er der ingen organisation.

Er du leder, skal du kunne svare på, hvorfor nogen skal lade sig lede af dig. Du skal vide, hvilken værdi, du skaber for dine medarbejdere. Og hvilken forskel netop din ledelse gør. Hvad det netop gør dig til en attraktiv chef? Den historie skal du kunne fortælle – og selvfølgelig skal du også leve det det ud i dagligdagen.

Du og din organisation skal være en attraktiv arbejdsplads. Ellers kan I hverken tiltrække eller fastholde de dygtigste mennesker.

Din organisation skal arbejde strategisk med Employer Branding, som handler om at gøre jer spændende og attraktive som arbejdsplads og som arbejdsgiver.

I skal arbejde med at gøre jeres rammer og vilkår behagelige, jeres arbejdskultur tillokkende og organisationens formål dragende og meningsfuld at bidrage til. Og så skal I arbejde med at gøre virksomhedens brand til noget, som talenter kan være stolte af at være en del af. Endelig skal I gøre fremtidige karriereveje mulige – og jobbene attraktive for den enkelte.

I skal arbejde aktivt med Story Telling om jeres attraktive arbejdsplads på alle relevante sociale medier. Fx i jobannoncer, på jeres website, på LinkedIn, Facebook m.m.

Hvis du og din organisation ikke evner at tiltrække og fastholde de bedste talenter i jeres branche, så gør jeres konkurrenter det. Og så sidder de med konkurrencefordelen. Og senere også med markedsandelene…

Når I rekrutterer, skal I gå grundigt og professionelt til værks, så I sikrer jer selv de bedste forudsætninger for at vælge netop talenterne til. Og de andre fra.

Husk i øvrigt altid at behandle jeres jobkandidater ordentligt. Ellers kan I hurtigt få et dårligt ry – især på de sociale medier, hvor snakken går lystigt og ucensureret – og hvor I ikke kan styre eller stoppe en eventuel shit storm.

Og hvem ved i øvrigt: Måske bliver den afviste kandidat en dag en potentiel kunde…

Talenter præsterer, når du leder dem godt! Længere er den ikke.

God ledelse – og talent management – handler om både at få talenterne til at kunne præstere – og til at ville. Det sidste er det sværeste. Vilje hænger sammen med lyst. Lyst hænger sammen med følelser. Følelser påvirkes af kulturen i organisationen, ledelsesstilen, arbejdsmiljøet, klimaet i teamet m.m.

God ledelse har en direkte impact på talenters lyst og vilje til præstation. Og det har dårlig ledelse også!!!

God ledelse handler om leadership – ikke management. Dvs. god menneskeledelse, hvor der er fokus på bl.a. relationer, emotioner, tillid, respekt og kommunikation. Og hvor der er interesse for det hele menneske – ikke kun det præsterende menneske.

En god menneskeleder har forståelse for psykologi. Og god indsigt i, hvad der skaber drivkraft, energi, innovation og motivation hos andre.

Du har de talenter – eller mangel på samme - i dit team eller din organisation, som du har gjort dig fortjent til. Ansvaret er dit.

Vil du have din organisation fyldt med talent, så skal du selv være en talentfuld leder. Men hvis ikke talentmassen flyder over i din organisation i dag, så er det tid til selvrefleksion. For det hele starter og slutter med dig og dine lederkolleger og jeres lederadfærd.

Hvis du er en god leader – en god menneskeleder – så bliver du honoreret med top motiverede, glade, initiativrige, engagerede, loyale, begejstrede, ansvarlige, selvstændig, selvmotiverede, løsningsorienterede og positive medarbejdere.

Ellers ikke!

Du skal begynde at lede hver enkelt talent langt mere individbaseret. Og arbejde med motivation igennem langt mere individuelle motivationsinitiativer. Ingen af ens – og mennesker drives og engageres af vidt forskellige ting.

Op til 80 % af alle jobskift sker pga. utilfredsstillende ledelse. Fra nærmeste chef eller fra topledelsen. Så hvis du oplever, at jeres talenter forlader organisationen, så stop op og tag det som en vigtig feedback. Ofte, vil du – eller dine lederkolleger – have svigtet på væsentlige punkter.

De bedste medarbejdere – de største talenter – søger de bedste ledere. De vil ikke lade sig nøje med mindre. Så vil du tiltrække og fastholde talent, så skal du og dine lederkolleger være knivskarpe til menneskeledelse.

Du og din organisation skal forstå, at dygtige medarbejdere godt selv ved, at de er dygtige. De ved godt, at de skaber konkurrencemæssige fordele for den organisation, de er i. Og de stiller krav. Til dygtig ledelse og til dygtig håndtering af dem som talenter. Det skal du – og dine lederkolleger – leve op til. Ellers taber I i kampen om talenterne.

Så fyld jeres organisation med solid talentmasse – og fasthold talenterne længe nok. Så vil jeres position i forhold til konkurrenterne være suveræn. Og jeres chance for langvarig succes enestående.

Rigtig god ledelse!

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Charlotte skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere