Som iværksætte vender man mange gange hver en krone. Forhåbentlig ved man ligepræcis hvor pengene forsvinder hen og hvor de kommer fra. Du har delt det op i små finansielle poster så alt bare glider… Prøv at tænke på hvis du brugte samme energi på at holde styr på hvad du hælder i hovedet.
Jeg møder ofte folk som snakker rigtig meget om hvad de ikke spiser, men du snakker vel heller ikke hvor du ikke tjener gør du (ellers er det på tide med selvrefleksion)?
Mad er ligesom er lidt ligesom en kasseklade, det skal hele tiden balancere. Hvis du ikke ved hvad det skal balancere med er det jo umuligt at vide hvad du skal stoppe i munden for at få det til at gå op.
Start med at udregne dit kaloriebehov: Energi beregning
Nu er øvelsen simpel. Noter ALT hvad du får indenbors i min. 3 dage. Det gælder også kaffen…
Det kan være lidt svært sådan lige at se om man får for mange kalorie, så start med:
- Får jeg nok væske:
1½ væske, herunder mælk, juice , lidt kaffe og primært vand (nej det går altså ikke med halvanden liter kaffe)
- Er min mad nogenlunde velbalanceret:
Det anbefales, at i sund kost bør højst 30 % af energien komme fra fedt. 50-60 % bør komme fra kulhydrat og 10 -20 % fra protein.
Hvis du starter med denne simple analyse af dit madforbrug er du godt på vej til at få styr på det. Husk nu man behøves ikke være synligt overvægtig for at fejlernæret.
Og husk nu der findes ingen turbo genveje til varige ændringer… (der findes dog en hurtig måde til hurtig programmering = Kaffe)
Mere info:
http://www.Altomkost.dk (DK)
http://www.nutritiondata.com/ (US)