Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Birgitte Baadegaard fra Q2Q Mangel på kvindelige iværksættere til iværksætterprisen - kom på banen!

Mangel på kvindelige iværksættere til iværksætterprisen - kom på banen!

1,034 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
29 September 2013

I nyhedsbrevet IVÆKST NYT for uge 39 lyder en klar opfordring, som jeg hermed straks vil give videre: Indstillingsfasen for IVÆKSTprisen 2013 er halvvejs igennem - og det vælter ind med indstillinger.
Der er dog en lille detalje: Selvom Danmark er spækket med handlekraftige kvinder, udgør de i skrivende stund kun 2 % af indstillingerne.

Hvorfor sådan en ynkelig lille procent? Kan I forklare det?

Jeg har nogle bud - de kommer her:

1) vi kvinder er for beskedne til at indstille os selv... eller opfordre andre til at gøre detWink.

På samme måde som når det drejer sig om lederstillinger, er vi ikke glade for selv at opsøge muligheden. Langt inde ønsker vi jobbet/prisen/anerkendelsen - men vil gerne have det eksterne skulderklap ved, at ANDRE opfordrer os/indstiller os - så vi ikke selv 'beder om det'. Hvorfor? Fordi sejren er mindre, når 'man' har gjort opmærksom på sig selv? Fordi 'man' ikke kan bede om 'sådan noget'...? Tro mig, når en af os står med prisen eller det længe ønskede lederjob, så er beskedenheden droppet og kun følelsen af YES fylder! ...

2) vi kvinder tvivler på, om vi og vores produkter/koncepter er specielle og unikke nok til at være en pris værdig. Vi tænker derfor slet ikke i de baner, at vores virksomhed og ideer bogstavelig talt kan være 'guld værd'. Både prisen i sig selv - og den uvurderlige branding og markedsføringschance, der efterfølgende ligger i at få prisen.

3) vi kvinder har slet ikke den slags ting i vores hoved, så vi opdager knap, at prisindstillingen er i gang/eksisterer. Indstillingen og prisen ryger ud af hovedet som 'ikke-vigtig-nok' - fordi der er 1000 andre ting at tage sig af ud over arbejdet. To-do-listen i hovedet er i forvejen lang - hvorfor så lægge sådan en oveni, når chancen alligevel er så lille/ikke-eksisterende?

Lad mig høre jeres bud - kan I genkende noget af det, jeg siger?

For mit eget vedkommende må jeg krybe til korset og sige, at jeg ikke engang har sat mig ind i kriterierne for at blive en værdig kandidat. Hvad går man efter? Et højaktuelt fysisk produkt? Koncepter, som følger tiden og udvikler samfundet? Salg og omsætning? Jeg overvejer ikke engang, om Q2Q kan passe ind - jeg tager for givet, at det gør Q2Q (jeg) ikke: Q2Q (jeg) er for lille, Q2Q (jeg) er for smal - og jeg har givetvis ret. Men indtil nu har jeg ikke brugt tid på at sætte sig ind i det og få bekræftet, AT min holdning er korrekt. 

I stedet bruger jeg tid på at skrive et animeret indlæg her på min blog med en klar opfordring: Kære kvindelige iværksættere! Sæt jer ind i prisens kriterier! Den er lige der, så tæt på - og der følger en klar opfordring fra komiteen om, at I, kvinder med egen forretning, bliver indstillet/lader jer indstille.

Måske er det dig og det, du byder ind med, som har lige præcis dét, der gør, at DU vinder? Hvem ved? Ingen... og slet ikke, hvis du ikke prøver Held og lykke - og på med vanten! 


Du kan læse mere om IVÆRK prisen lige her

 

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Vær den første til af få Birgitte blogindlæg Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere