Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Om boller og andre vedhæng

2.448 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
23 September 2013

Lad mig slå fast: jeg taler ikke om de boller, der kommer ud af ovnen. Heller ikke om kunsten at lave børn. Næ – jeg taler om mænds boller. Dem, der hænger mellem benene.

Før du bliver for chokeret over mit bramfri emne, så lad mig straks forsikre om, at der er et højere formål med min direkte overskrift og indledning.

Det viser sig nemlig, at mænd med små testikler er bedre fædre, og at de i højere grad ønsker aktivt at tage sig af deres afkom. Det viser en ny amerikansk undersøgelse, som har fundet frem til, at der findes to forskellige måder at sikre en arts overlevelse på: Vælger man(d) at sprede sin sæd og få mange børn uden at føle et stort behov for at tage sig af dem, eller vælger man(d) at nøjes med nogle få unger og bruge tid på at pleje dem? Et eksistentielt valg – som nu altså hænger sammen med testikelstørrelsen.

Før du begynder at få sjove tanker om mænd med små boller, som f.eks. ’hø,hø - så er der bedre plads til at sidde på skødet’ eller ’ja, de må jo passe de få, de kan finde ud af at lave...’ så lad mig straks gå videre:

De to strategier kaldes henholdsvis R- og K strategien. Et eksempel på R strategien finder man hos fisk eller mus, mens K strategien findes hos dyr i stabile miljøer med en rimelig overlevelseschance – bl.a. hos menneskerne (i hvert fald nogen af os).

Artiklen fik mig til at tænke videre – i rekrutteringsbaner og i den aktuelle debat om mangfoldighed på arbejdspladsen og i teams, uanset hvor i organisationen: En logisk konsekvens af testikel-opdagelsen vil være, at vi ikke længere ’blot’ tænker i køn, etnicitet og alder. Vi bør også tænke i biologisk arvemasse.

For eksempel må vi – for menneskeracens langsigtede overlevelses skyld - sikre os mænd med både små og store boller i ledergrupper og bestyrelser, da deres urinstinkt (nej, ikke urin-stinkt, da dette tema ikke er om mænd, som letter ben op ad diverse) med garanti vil udmønte sig forskelligt på arbejdsmarkedet og dermed kan komplementere hinanden.

Nogle få aktuelle eksempler, som vi konkret kan måle på, når en mand bliver far:

1)      Tænker han i verdensmiljø eller globalt salg?

2)      Tænker han i øget medarbejdertilfredshed og trivsel eller i omsætning og vækst?

3)      Ønsker han barselsorlov eller en fortsat fuldt belagt arbejdskalender?

Alt sammen tydelige tegn på ubevidste ’bolle-reflekser’ - dvs. om fars urinstinkt arbejder efter princippet: ’Herregud, jeg har lavet så mange af de der unger – nogen af dem skal nok overleve’ eller ’vi må passe på verden og miljøet, så min lille øjesten får de bedste vilkår de næste 100 år.’

Apropos barsel til far: Her i Danmark ønsker mænd sig længere barsel, fortæller en spritny Gallup undersøgelse. Kun 14 % mænd siger direkte NEJ, 36 % siger JA – og 55 % siger JA, hvis de sikres fuld løn i perioden. Kan det heraf udledes, at mellem 1/3 og godt ½ af alle mænd i Danmark har relativt små boller? Og når barsel til far nu er blevet skrottet af regeringen, er det så fordi man har glemt at indkalkulere i beregningerne, at den såkaldte vælgergruppe ’Blå Bjarne’, som man er bange for at miste, faktisk kan indeholde en del mænd med små boller – som gerne vil have barsel men ikke udtrykker det klart?

Og kvinderne – vi må ikke glemme deres rolle. Urinstinkterne fortæller mænd, at kvinder med gode bryster og brede hofter er fødedygtige. Mænd associerer kvindelig skønhed med tegn på sundhed og høj frugtbarhed og vil derfor have frodige kvinder med kurver og former. Kvinder ønsker sig den anden vej rundt mænd med brede skuldre og et markeret kæbeparti (nej, bollestørrelsen indgår iflg. undersøgelserne ikke i kvinders præferencer). Disse betragtninger må naturligvis også inkluderes i diversitetsregi – herunder ledelse.

Opskriften på fremtidens udfordring om øget diversitet og en mere holistisk vinkel i erhvervslivet:
Vi kobler målrettet mænd med små testikler sammen med kvinder med kvindelige former, lader dem parre sig – og vupti! Inden for et par årtier har vi en genetisk masse bestående af mænd og kvinder, som både vil være fysisk sunde samt menneskeligt og holistisk orienterede.

Der vil nok blive en del kamp om hvem, der får adgang til de frodige kvinder, da mændene med et større klokkeværk - og et deraf følgende større behov for at sprede deres sæd - uden tvivl vil gøre en aktiv indsats for (også) at komme til – og derudover skal vi have gennemtænkt, hvad vi gør med en helt anden udfordring:

En stor del af verden – herunder et modvilligt Danmark – ønsker flere kvinder i ledelser og bestyrelser. Hvis vi skal have en chance for at nå i mål med det, må det nødvendigvis blive magre og afpillede kvinder, vi vælger til de funktioner. Ligesom vi bør vælge hulbrystede mænd med smalle ansigter og pelikanhager. Ellers ender bestyrelses- og ledelsesmøder med at blive en række seancer, hvor skrivebordene bruges til helt andre formål, end de oprindeligt var tiltænkt. Det går naturligvis ikke. Vi skal – trods alt – fortsat tænke i forretning, innovation, udvikling og sidst men ikke mindst: vækst (bredere defineret end Befolkning).

Der er kort sagt spændende fremtidsscenarier i vente med uanede muligheder for både mænd og kvinder, hvis vi forstår at agere kreativt og anderledes – herunder udnytte vores instinkter på en ny måde.

Og nyt og anderledes er netop det, vi har behov for nu, hvor Danmarks vækst står i stampe – bl.a. på grund af et fastlåst erhvervsliv og en regering med en harekillings attitude… for eksempel i forhold til barsel til fædre.

Eller…?

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Birgitte skriver Skriv dig op