Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs BeLocal - Lokal markedsføring Brug dit netværk til at sælge mere

Brug dit netværk til at sælge mere

898 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
24 January 2013

Jeg ser en del håndværkere, der søger mere arbejde for tiden (hvem gør ikke dét), men jeg synes at alt for få håndværkere udnytter den værdi deres nuværende netværk har.

Hvis du er maler, så kender du garanteret masser af elektrikere, VVS'ere, tømrere, smede, kloakfolk osv... Og så har du ét af verdens stærkeste markedsføringsmidler: netværket (og mund-til-mund metoden!)

Find dit netværk

For at komme igang med dette skal du starte med at danne netværket. Kontakt dine nærmeste håndværker-kollegaer og overvej om der skal flere fra samme branche med i netværket.
Foreslå at mødes ved dig til en kop kaffe eller en fyraftens øl.

Tag en god snak og lær hinanden at kende. Fortæl hvad i hver især laver, og hvad I kan bidrage med. Herefter udveksler I visitkort med hinanden - 10-20 stykker til hver (dvs. at du ender op med 20 visitkort fra tømreren, 20 visitkort fra elektrikeren o.s.v.)

Anbefal hinanden

Nu kommer arbejdet med at anbefale hinanden, og det kan du let gøre, når du er ude hos én af dine egne kunder.

Når du f.eks. er ude og give et tilbud eller lave en aftale om en ordre, kan du (når du er færdig med din egen del) lige sige: "Forresten, hvis I får behov for en elektriker eller tømrer, så kan jeg anbefale disse to" - og så giver du dem et visitkort fra tømreren og elektrikeren.
Det kan godt være, at kunden ikke har brug for dette lige nu, men måske først om ½-1 år. Det kan også være, at kunden kender nogle andre (f.eks. naboen) som lige pludselig står og mangler én af disse.
Bare rolig... hvis naboen mangler en håndværker med DIN profession, så vil du selvfølgelig blive nævnt... hvis du ellers har gjort dit arbejde godt Smile

Hvorfor virker det?

Spørgsmålet er ikke om det virker - men hvorfor det virker.

Det virker rigtig godt, fordi kunden får en anbefaling fra en anden håndværker som de stoler på. De ved godt, at DU aldrig ville anbefale en håndværker, som ikke gør sit arbejde godt, for så er det rent faktisk DIT omdømme der også lider et knæk.
Det virker også stærkere end hvis den lokale frisør f.eks. anbefaler en håndværker - igen fordi hun ikke er i "branchen". Jeg tror heller ikke at dine kunder helt ville tro dig, hvis du anbefalede én der var god til at lakere negle, vel? Stick out tongue

KOM IGANG MED DET NETVÆRK!! For det virker!

God fornøjelse

Martin 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Martin skriver Skriv dig op