Amino Ekspertblog

Ekspertblogger på Amino om markedsføring af mobile apps

Kom i gang med din mobil site i dag – Og bliv belønnet af Google

Skrevet af:
3. oktober 2011 | 4.212 Visninger | 5 kommentarer
Hvor mange stjerner giver du? :

Amino Ekspertblog

Babar Baig fra babarbaig.dk

Ekspertblogger på Amino om markedsføring af mobile apps

En nylig undersøgelse (ifølge Google) viser, at 61% af de brugere som har haft problemer med at åbne en webside fra mobilen, påvirkes i en negativ retning og vil højst sandsynligt resultere i, at brugeren ikke vender tilbage til den pågældende webside.

I takt med, at flere og flere ser websider (og ikke mindst nyhedsbreve) fra mobilen, er det blevet alt afgørende at have en mobilvenlig side. Hvis man f.eks sender nyhedsbreve, så kan man se, hvor mange der åbner nyhedsbrevet fra mobilen. Eller hvor mange der ser en side fra mobilen. Sidstnævnte kan man se i Google Analytics :  besøgende –> mobile –> mobile enheder –> vælg evt. destinations side for at se, hvilke sider der bliver set via mobilen – det er nemlig ikke de samme sider som bliver set via mobilen som når man browser fra desktop. Dette kan man også bruge til at fastlægge indholdet til sin mobilside. (alternativt kan man også bruge advanced segments)

Fra web analytics til App analytics

Hvis man allerede har en mobilside eller app, så husk Google analytics eller anden tracking (Flurry er et godt alternativ til app analytics http://www.flurry.com/product/analytics/index.html)  – det hjælper med at se, hvordan brugerne navigerer på siden/i appén og dermed danne grundlag for videre optimering. Hvis der er stemning for det, kan jeg gå i dybden med app analytics i et separat indlæg.

Hvis man ikke selv har ressourcer eller råd til at skræddersy en mobilside kan man starte med at bruge Google´s gratis tjeneste til at lave en mobilvenlig side http://www.google.com/sites/help/intl/en/mobile-landing-pages/mlpb.html Jeg har leget lidt med løsningen som er supersimpel – men dog noget begrænset. Hvis man blot vil teste mobile marketing af, så kan man lige hurtig lave en mobilside. Hvis man er seriøs omkring sin webshop eller side vil jeg helt klart anbefale, at man selv laver sin mobilside.

Google belønner mobil-optimeret sider i form af billigere Adwords

Har man en mobil-optimeret side kan man nu via Adwords få mere trafik til billigere penge. Rationalet er, at den bedste oplevelse på mobilen finder sted, når siden er mobil-optimeret. Hvis man f.eks kører Adwords og har sat en kampagne til at målrette mobilbrugere til en side som er mobil-optimeret, så vil man kunne tiltrække flere besøg til en mindre pris i forhold til sider som ikke er optimeret – For at se en reel effekt vil jeg anbefale, at man adskiller ens webkampagner fra mobilkampagner i Adwords.

Husk redirects

Hvis man allerede har en mobilside, skal man huske at lave redirects dvs. alle som tilgår en hjemmeside (via mobil) bliver automatisk redirectet til mobilsiden – her skal man huske at skabe en mulighed for at se den oprindelige html-side.  F.eks. hvis man indtaster www.eksempel.dk fra mobilen skal siden automatisk redirectes til m.eksempel.dk med en mulighed for, at brugeren kan vælge at tilgå www.eksempel.dk 

Man bør også overveje om Ipad-trafikken skal redirectes til mobilsiden. Det kan man kun afgøre ved at prøve sig frem og teste om brugerne konverterer bedre. 

Jeg får en del spørgsmål vedr. om man skal satse på en mobilside eller app – hvis der er stemning for det kan jeg prøve at skrive separat omkring dette emne. Medmindre det allerede er blevet beskrevet? Kan nemlig ikke umiddelbart finde noget i Amino arkivet

Læs også


Kommentarer

Peter W. Laursen   den 03-10-2011 kl. 21:00

Meget spændende læsning - også taget i betragtning af at bestilling og betaling via mobilen stiger voldsomt.

Læste for nyligt i Børsen at 13% af al nethandel sker via smartphones - Tror det er de færeste der siger nej til 13% frivilligt.

Peter

Er kommentaren brugbar? 0 0
igang   den 03-10-2011 kl. 21:09

Jeg vil gerne høre lidt mere om mobilside vs. app. Vi har godt nok besluttet os for at lave en mobilside, som forhåbentlig snart står klar, men jeg er klar til at blive overbevist om det modsatte :o)

Tak for et par super indlæg indtil videre. Der er vist ikke meget tvivl om, at det er en god idé at lytte med her.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Philip Mahler   den 03-10-2011 kl. 21:12

Mange af de 61% stammer højst sandsynlig fra manglen af flash på iPhones/iPads/iPod Touch og kan gøre tallet lidt oppustet (dog relevant).

Dette bliver forhåbentlig løst bedre qua Adobes HTTP Live Streaming opgradering i Flash Media Server 4.5.

Men det er klart at vi bruger vores telefoner og tablets mere og mere.

(blogs i Wordpress kan jo bruge WPtouch plugin'et)

Er kommentaren brugbar? 0 0
Babar Baig   den 04-10-2011 kl. 10:13

@Peter - tak ja, det går meget stærkt, så det gælder om at følge med

@igang - Tak. OK - Jeg skal nok skrive om det. Det kan aldrig være en dårlig idé at lave en mobil site (især hvis man ikke har en i forvejen) - Der er jo ingen der siger at det skal være enten eller.

@Philip - tak for input.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Hasan Mubarak   den 04-10-2011 kl. 11:23

Sammen med optimering af sider til telefonen, tror jeg indhold vil også være nødvendigt at op til fornyet overvejelse. Det skal være kort, mindre grafik og mere relevant for emnet. Generelt opmærksomhed span af læsere på mobil er relativt mindre end de bruger en stationær.

Er kommentaren brugbar? 0 0
 

Tilføj en kommentar

 

 
For at holde spammere ude, fortæl os hvad er: ni + syv =
Husk Mig

Få besked når der kommenteres (Log ind for at få tilsendt mail)
 

Om denne blog


Få besked når Babar skriver


Om mig

Jeg har arbejdet med Mobile Apps siden 2005, hvor jeg var med til at stifte en af de første web baseret App Stores. Jeg hjælper virksomheder med udarbejdelse af mobilstrategi og rådgiver omkring, hvordan man udnytter potentialet med mobil-mediet. Jeg har stor erfaring med at markedsføre Apps og har senest været marketing direktør for Mobile Voip-udbyderen Vopium, hvor jeg har været ansvarlig for online, mobile og App Store marketing. Jeg er desuden medstifter af WriteReader, som er en ny videnskabelig lærings-App til iPad, der lærer børn at læse gennem meningsfulde skriveaktiviteter.

Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål eller brug for rådgivning.

Min hjemmeside: babarbaig.dk


Babar på Twitter

Hvis du vil have besked når Babar og ligesindede bloggere har lavet et nyt indlæg, så klik her:


Seneste kommentarer