Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Nyt fra ASE Undgå at betale procenttillæg af restskat

Undgå at betale procenttillæg af restskat

3.095 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
14 February 2012

Der løber renter på restskatten hver eneste dag, så hvis muligt er det bare om at få den betalt!

I hver udgave af ASE NYT får vi hjælpsomme eksperter både i og uden for ASE til at besvare spørgsmål fra selvstændige. Selvom du ikke er medlem af ASE skal du ikke snydes for et tip.

Vi har denne gang bl.a. fået hjælp af Søren Aagaard fra ADVODAN, som svarer på hvordan man undgår at betale renter, hvis man har betalt for lidt i skat.

Se spørgsmål og svar her.

SPØRGSMÅL
Jeg har hævet større løn i mit selskab i årets løb (2011) end forskudsangivet – hvad gør jeg nu?

SVAR:
Når du allerede nu ved, at du har betalt for lidt i skat, så kan du med fordel betale den resterende skat nu. Dermed undgår du et ekstra procent tillæg oven i din restskat.

Normalt er fristen for frivillig indbetaling af restskat den sidste bankdag i året (2011), så det, du kan gøre nu, er, at betale din restskat inden den 1. juli 2012. Betaler du inden den 1. juli 2012, skal du ”kun” betale renter – og ikke procenttillæg – af restskatten. Rentebeløbet afhænger af, hvornår du vælger at betale restskatten, fordi renterne pålægges for hver dag, der går, indtil du betaler (“dag-til-dag rente”).

Hvis du ikke betaler din restskat for 2011 senest 1. juli 2012, opkræver SKAT din restskat – og så skal du også betale et procenttillæg, der er højere end dag-til-dag renten.
Hvis restskatten for 2011 ikke overstiger 18.300 kroner, bliver den automatisk indregnet i forskudsopgørelsen for 2013, hvis du ikke betaler den som ovenfor beskrevet. Restskat herudover opkræves i september, oktober og november måned 2012. I begge tilfælde lægges der procenttillæg
oveni beløbet.

Med venlig hilsen
Søren Aagaard, ADVODAN 

Der er flere gode råd og inspiration at hente i ASE NYT. Se hele magasinet på ASEs hjemmeside her

Venlig hilsen

Thomas Telving
Redaktør, pressechef i ASE
thomas.telving@ase.dk
Mobil: 24 79 03 22
www.ase.dk

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Ase skriver Skriv dig op