Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Foredrag med Mening Er du den informative leder eller den lukkede bog?

Er du den informative leder eller den lukkede bog?

1.339 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
26 August 2014

Stemningen ændre sig, den glade chef bliver mere og mere indadvendt og fraværende. Kigger ned i gulvet, undgår øjenkontakten. Usikkerheden og ”den usynlige dyne” lægger sig tungere og tungere ned over medarbejderne. Snakken om den manglende tilgang af kunder og klienter, muligheden for fyringer og mulig lukning, bliver den daglige spekulation og fast samtaleemne.

Denne ”trækken sig væk” metode, skaber mere usikkerhed end godt er. Den får den enkelte medarbejder til at trække sig væk fra sin position, nærmest som at betragte sin stilling og sine arbejdsopgaver som fra en helikopter. Tanker ligger mere hos lederen og virksomheden, end i de egentlige opgaver.

En god chef sørger for, at denne situation ikke opstår – uanset hvor dårlig situationen ser ud. At være ærlig omkring bekymringer for virksomheden, lukker op for dialogen med medarbejderne gør dels, at medarbejderne føler sig værdsat og dels at de vil kunne komme med gode og nyttige input til eventuel forandring. Det kunne jo tænkes, at lederen overser nogle muligheder for forandringer og forbedringer, som den menige medarbejder ser.

Uanset hvad – så vinder lederen/virksomheden på åbenhed og forhindre sladder og utrygheden i at sprede sig som ringe i virksomheden.

Luk op for informationerne – både de gode og de dårlige … det giver arbejdsro og sparring!

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Anne-Dorthe skriver Skriv dig op