Hjælp, jeg sidder mellem to stole - Anjas uforklarbare blog - Iværksætter Debatten Amino
på Amino

Hjælp, jeg sidder mellem to stole

Skrevet  22-08-2010 20:34  af  Anja Lysholm 

Jeg synes jeg skøjter lidt rundt for tiden. Ikke sådan at forstå at jeg savner mål og mening, men mere sådan at jeg har flere spor kørende, og jeg er ved at være lidt forvirret. Og hvis jeg selv er det, kan dem jeg henvender mig til, så overhovedet finde ud af hvad jeg er for en? Hvordan finder jeg en overordnet linje for det hele?

Jeg har som bekendt Forlaget Uforklarbar hvor jeg foreløbig har udgivet to bøger af efterlivsudforsker Bruce Moen og så min egen om utroskab. Det er sådan set "hatten" der har det hele samlet under sig. Men jeg er ikke rigtig forlægger. Bogbranchen interesserer mig ikke synderligt, og jeg har overhovedet ingen ambitioner om at skabe det nye Gyldendal (eller mindre). Jeg oversætter bare nogle bøger jeg synes er fantastiske og vigtige, og så udgiver jeg dem.

Så under denne her hat der hedder Uforklarbar, er der altså to spor. Det ene er "utroskab" som jeg blogger og holder foredrag om, og som er "mit helt eget". Det andet er "livet efter døden" som jeg beskæftiger mig med som formidler af en andens materiale, men som i lige så høj grad er min passion. 

Imellem de to spor står så jeg, Anja Lysholm. Og spørgsmålet hvordan jeg som person (hvis det er sådan det skal være?) kan brande mig når jeg sidder mellem to stole? Jeg henvender mig jo lige i øjeblikket umiddelbart til to forskellige målgrupper/interesseområder, men hvem siger at de emner er de sidste jeg kommer til at beskæftige mig med i mit liv? Det er ikke fordi jeg overhovedet bilder mig ind at jeg har noget der ligner et brand, men jeg bilder mig ind at det er vigtigt at tænke over det inden jeg måske en dag har et som ikke var det jeg ville have.

Helt konkret tænker jeg lige nu over mit nyhedsbrev. Jeg har ikke ret mange tilmeldte (og det KAN jo skyldes manglen på retning), og man har hele tiden kunnet tilmelde sig fra både utroskab.org, efterlivet.dk og anjalysholm.dk. Men det betyder faktisk at jeg ikke får skrevet det nyhedsbrev overhovedet! Hvor hver gang jeg har lyst til det, tænker jeg "åh, jamen, nu vil jeg skrive noget om efterlivet - interesserer dem der vil høre om utoskab, sig nu også for det??" - og omvendt. Så jeg havde faktisk tænkt mig nu at splitte nyhedsbrevet op i to, men hvad så med hende Anja Lysholm og hendes fremtidige aktiviteter? Skal jeg så have 3 nyhedsbreve? Eller skal jeg bare være ligeglad og "udnytte" at den fulde pulje af modtagere har sagt ja til at modtage nyt om revl og krat? I så fald bliver det svært at "skrive til målgruppen", for hvem er den så?

Alle mine overvejelser er blevet forstærket af at jeg lige har hørt et podcast med Lykke Rix (jeg ville have lagt et link til det, men nu kan jeg simpelthen ikke se hvor jeg har downloadet det fra), hvor hun kommer med "5 spørgsmål du skal kunne besvare for at få succes som selvstændig". De handler bl.a. om at definere sin målgruppe og se på hvilket problem man løser for den målgruppe - og det hele munder ud i svaret på "Hvilket problem løser jeg for hvem med hvilke særlige kompetencer?". Et svar man kan  bruge når man møder spørgsmålet "Og hvad laver du så?". Og det synes jeg faktisk er skidesvært når jeg har to vidtforskellige spor. Der er selvfølgelig ikke andet for end at jeg må se på hvert spor for sig, men jeg gad alligevel godt at finde en fælles linje der kunne få det hele til at gå op i en højere enhed. 

Jeg håber mit indlæg giver mening for jer derude, og jeg håber I sidder med nogle gode input der kan give mig lidt mere klarhed over hvilken retning det egentlig er jeg skal bevæge mig i. For lige nu har jeg bare sat mig i en bil og er kørt ud i det blå, og det er også rigtig dejligt, men jeg skulle nødig ende med at fare vild. ;-) 

Kommentér løs! Yes


Kommentarer

Pia skrev re: Hjælp, jeg sidder mellem to stole den 29-08-2010 kl. 14:40

Hej Anja

Hmm, jeg ved hvad du mener. Jeg har også gang i mit eget skriveri, oversættelse, er begyndt at fotografere og så vil jeg egentlig også gerne lave en hjemmeside om hvad der sker af lokalkultur i mit område, set i børnehøjde, og når man nu skriver, er jeg da også fristet af alle dem på Amino, som søger hjælp til at få lavet nogle bedre tekster til deres hjemmesider og kunne også godt tænke mig at lave hjemmesider (mangler så lige et CVR-nr. og at lære Wordpress, men det er en mindre detalje ;-)

Jeg synes din hat skal være Anja Lysholm og så har du (indtil videre ;-) to spor, Efterlivet og Utroskab. Jeg synes jo, at alt du skriver er spændende ;-) men jeg tror også det er en god ide at differentiere og markere sig på hvert interesseområde, så du netop ikke bliver i tvivl om hvad du skal skrive til hvem, for så vil dine nyhedsbreve inden for hvert felt blive mere målrettede og fokuserede. Ja, så skal du skrive nogle flere breve, men mon ikke også det går.

Håber det gav mening og du kan bruge det, selvom jeg jo ikke er rigtig iværksætter (endnu) og ikke ved så meget om den slags.

kh Pia

Er kommentaren brugbar? 0 0
Kristine/Hjertets Renhed skrev re: Hjælp, jeg sidder mellem to stole den 29-08-2010 kl. 14:59

Hmm. Det er en svær en. Jeg synes at du skal brande dig og dit forlag som udgangspunktet for at udtrykke dine  dine passioner. Det kan jo også være (det sker jo) at man finder npgle nye passioner undervejs, og dem skal der jo også være plads til.

Og så skrive nyhedsbreve ud fra de emner du arbejder med, så man som læser kan vælge det til som interesserer en. Du kan jo skrive flere korte nyhedsbreve, istedet for få lange.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Christian iMARKETING skrev re: Hjælp, jeg sidder mellem to stole den 29-08-2010 kl. 16:31

Hej Anja

Jeg så dit link på debatten.

I min verden er den lige til højrebenet:

Hvert emneområde skal du køre fuldstændig uafhængig af de andre. Kun hvor der er et næsten sammenfald kan du krydspromovere dine sites.

Jeg har selv MANGE forskellige websites, danske og internationale. Når jeg beskæftiger med eet emne så sker det fokuseret og med folks (ikke mine egne)interesser i centrum.

Og glem dig selv.

Det er ikke dig det handler om.

Det handler om, at du kan hjælpe folk med det, du kan bidrage med.

Venlig hilsen,

Christian

Er kommentaren brugbar? 0 0
Anja Lysholm skrev re: Hjælp, jeg sidder mellem to stole den 29-08-2010 kl. 17:27

Tak for jeres kommentarer. Det hjælper at få det vendt med andre. :-) Oven på jeres kommentarer tænker jeg nu:

Anja Lysholm er forfatter af en bog om utroskab - de to kan jeg ikke skille ad. Bogen er meget "mig", og som foredragsholder om emnet, bliver det også "Anjas holdning til emnet" man forholder sig til.

Efterlivshalløjet er en andens materiale, og selv om jeg er formidleren af det i Danmark, kan jeg lettere skille det ud fra personen Anja.

Så i forhold til nyhedsbreve, så vil det være naturligt at have et Anja-som-forfatter/utroskab-nyhedsbrev og så et andet efterlivsnyhedsbrev til dem der interesserer sig for det og for Bruce Moens materiale.

Lyder det som en fornuftig disposition?

Er kommentaren brugbar? 0 0
Christian iMARKETING skrev re: Hjælp, jeg sidder mellem to stole den 29-08-2010 kl. 19:13

Hej Anja

Det lyder helt fornuftigt i mine ører.

Men fordi du er "personligt til stede" det ene sted, så afholder det da dig på ingen måde i at være personligt til stede andre steder.

Jeg forventer da, at mine projekter får glæde af min personlige skrivestil, uanset hvad jeg skriver om.

Det drejer sig blot om ikke at blande de forskellige interesser sammen ;-)

Er kommentaren brugbar? 0 0
Anette FRiis skrev re: Hjælp, jeg sidder mellem to stole den 29-08-2010 kl. 21:04

Som mennesker står vi ofte i dilemmaer og det spændende for mig er når vi erkender at dilemmaet ikke kan/skal løses, men at det måske i højere grad handler om at lære at håndtere det. Jeg tænkte at din blok måske kunne henvende sig til den nysgerrige - den søgende. Eller handle om "Real life" og "den spirituelle verden".

Måske handler utroskab også om at der er mere mellem himmel og jord - følelser og fornemmelser som vi kan vælge at handle på eller lade være. Når man er utro tænker jeg også at man som menneske er søgende- rastløs og mangler ballance i sig selv.

Måske kan du bruge mine filosofike overvejelser

Anette

Er kommentaren brugbar? 0 0
Anja Lysholm skrev re: Hjælp, jeg sidder mellem to stole den 30-08-2010 kl. 09:25

Det kan du tro jeg kan, Anette - tak for dem. :-)

Er kommentaren brugbar? 0 0
 
Besøg vores andre hjemmesider :
lll