Foretrækker du papirbøger, lydbøger eller e-bøger? - Anjas uforklarbare blog - Iværksætter Debatten Amino
på Amino

Foretrækker du papirbøger, lydbøger eller e-bøger?

Skrevet  26-09-2009 16:23  af  Anja Lysholm 

Det er næsten ikke til at fatte, men den bog jeg har arbejdet på i to år (eller er det snart 3??), og som jeg har skrevet og talt så meget om at folk må være ved at brække sig - Hvem er du utro? en anderledes bog om kærlighed og utroskab - lander på boghandlernes hylder (hvis de køber den, men det gør de da!) d. 13/10. Næste mandag dumper der 100 eksemplarer ind i min entre og de resterende 1900 af første oplag ud på NBC's lager, og jeg glæder mig så meget at jeg er ved at gå i spåner af rastløshed.

Bogen vil også kunne købes som e-bog, og i dag bruger jeg dagen på at indtale bogen så man også vil kunne få den i mp3-format - hvis jeg ellers kan finde ud af at få den sat til salg et sted. :-) Det er supersjovt! Jeg er vant til at indtale ting for andre (hvilket jeg i øvrigt gør temmelig billigt - se mit website med billigt speak), men det er noget helt andet at indtale noget man selv har skrevet. Man ved præcis hvordan sætningerne skal udtrykkes, og det er fedt! Jeg aner ikke om nogen gider købe den som lydbog, men det koster mig ikke en klejne at indtale den, så folk skal da endelig have muligheden.

Nå, men egentlig vil jeg bare lige høre hvilken form for bøger I foretrækker derude? Når du skal købe bøger, hvad foretrækker du så - papirbøger, lydbøger eller e-bøger? Hvad taler for og imod de forskellige typer? Vælger du forskellige typer afhængigt af bogens emne?


Kommentarer

Anonymous skrev re: Foretrækker du papirbøger, lydbøger eller e-bøger? den 26-09-2009 kl. 16:46

Jeg foretrækker til hver en tid en god, gammel bog i papir og gerne hårdt bind. Sådan en, man kan sidde og hygge med i sofaen, og hvor man bladrer siderne én for én og kan se, hvor langt der er til ende af.

For mig er der meget stor forskel på at læse hhv på skærm og i en bog. Jeg oplevede specielt, da jeg for mange år siden skrev opgaver i gymnasiet på computeren, at jeg sprang ord over og dermed kunne gå glip af vigtig information. Når jeg fik teksten ud på print, var det noget helt andet, og jeg fandt de fleste fejl.

Lydbøger er så heller ikke mig, da jeg ikke kan tage at have sådan noget i ørerne. Jeg tror nok, jeg orienterer mig meget med ørerne og kunne heller aldrig drømme om at høre musik med sådanne nogle små dimser i ørerne ;-D

Hvis jeg tager til en koncert, er det som regel også med ørepropper i ørerne.

Til gengæld synes jeg, det er genialt, det er blevet mere normalt at udgive en bog i flere forskellige medier. Tænk på dem, der så også får adgang dertil, som førhen ikke kunne pga der kun var papirversionen.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Michael Kjeldsen skrev re: Foretrækker du papirbøger, lydbøger eller e-bøger? den 26-09-2009 kl. 17:16

Foretrækker klart en printet bog, med gode tykke sider, og med en grafiker bagved, der har valgt en flot, læsevenlig font.

En bog, der ikke er for stor, så jeg kan have den med mig på farten (kører en del i tog), og med hårdt bind.

Ja, jeg er læsofil :-)

Og helt enig med Sandfær-Andersen, jeg synes også det er kanon, at flere og flere udgives på flere medier - det har ladet vente alt for længe på sig!

Er kommentaren brugbar? 0 0
Michael Berth skrev re: Foretrækker du papirbøger, lydbøger eller e-bøger? den 27-09-2009 kl. 09:59

Jeg foretrækker en god gammeldags trykt bog, med æselører og det hele. De rigtige bøger er de mest stabile, de mest effektivt læste og er de eneste der hiver den gode gamle følelse af at læse.

Men... når det så er sagt, så tager jeg også i dagligdagen også højde for praktiske forhold, og så ændrer realiteten sig. Når jeg pendler, slår græs, vasker op osv. er det bare ikke muligt at stå med en bog, og da hører jeg lydbøger. MANGE lydbøger (2-3 om måneden, eller flere). Jeg er vild med bøger.

Og visse bøger er bare lettere som e-bøger, jeg mangler bare en ordentlig robust afspiller. Bruger p.tmin iPhone, men skærmen er lille.

Rigtig god idé at producere din bog i alle formaterne. Held og lykke!

__________________

Michael Berth

Redaktør - EnNyBog.dk (danske lydbøger til download)

Er kommentaren brugbar? 0 0
Business skrev re: Foretrækker du papirbøger, lydbøger eller e-bøger? den 27-09-2009 kl. 15:27

Hvis det er fagbøger, så er jeg ret vild med lydbøger. Perfekt når man sidder i bilen eller er ude at gå en tur i Frederiksberg have o.lign.

Har fx. lige hørt Paul Mckenna og Michael Breen...power to influence - Kanon som lyd ;o)

Er kommentaren brugbar? 0 0
jesperFG skrev re: Foretrækker du papirbøger, lydbøger eller e-bøger? den 28-09-2009 kl. 08:25

elsker papirbøger, gerne hardcover og hvor der er kælet for layoutet. Med det sagt er mit eget kommende projekt et pdf-magasin, og der er formatet valgt for nemt at kunne distribuere til hele verden og holde udgifterne nede. Lydbøger har jeg aldrig gjort det i, men kender da en del som bruger dem flittigt, bla i bilradioen.

Og så lige et ekstra tillykke med udgivelsen :)

Er kommentaren brugbar? 0 0
Holger skrev re: Foretrækker du papirbøger, lydbøger eller e-bøger? den 28-09-2009 kl. 12:16

Til ferie elsker jeg paper bags. Bøgerne er ofte billige og kan efterlades eller byttes på feriestedet.

Til daglig hører jeg mange lydbøger i bilen til og fra arbejde via CD-Rom.

Der er noget hyggeligt ved at låne på biblioteket der gør, at jeg ikke blot downloaeder bøgerne.

Mvh

Holger

Er kommentaren brugbar? 0 0
Jakodan.dk skrev re: Foretrækker du papirbøger, lydbøger eller e-bøger? den 29-09-2009 kl. 19:42

Papirbøger!! Vil gerne kunne sidde i min sofa og evt. læse det samme flere gange, hvis jeg får brug for det, det er lidt svært med en lydbog. Vil gerne kunne lave æselører og notater..

Og så sidder jeg foran en skærm hele dagen, så min øjne har brug for en "skærm-pause" om aftenen, og så er papirsbøger bedst!

Er kommentaren brugbar? 0 0
Anonymous skrev re: Foretrækker du papirbøger, lydbøger eller e-bøger? den 30-09-2009 kl. 09:26

Orker personligt ikke E-bøger, gider ikke sidde foran en skærm og skulle fordybe mig i en bog - sidder for meget foran skærmen i forvejen (tror sgu heller ikke det er så sundt med al den stråling)

og jeg får meget mere ud af at sidde med en papirbog.

Lydbøger er ok, har ikke brugt dem selv endnu, men kan godt forestille mig at gøre det, når jeg skal på en længere køretur.

Mvh Pernille

Er kommentaren brugbar? 0 0
Ida Dyhr · Gesheft skrev re: Foretrækker du papirbøger, lydbøger eller e-bøger? den 01-10-2009 kl. 21:37

Helt klart papirbøger. Mine bøger er mit refugie, her står jeg foran reolerne og bliver fristet af hvilket univers jeg nu skal begrave mig I. Og jeg er af dem der vil eje mine bøger, for jeg læser gladelig en bog flere gange.

God vind med salget!

Er kommentaren brugbar? 0 0
Casper Blom skrev re: Foretrækker du papirbøger, lydbøger eller e-bøger? den 10-10-2009 kl. 13:01

Jeg vil helt klart sige lydbøger :)

Men nu er jeg også den yngre generation der konstant har min iPhone/iPod med mig overalt.

Men jeg syntes det er genialt.

Jeg har hørt alle Thorborgs podcast, flere gange, og det er klart fordi de er på lyd. Hvis jeg skulle læse dem, så var det slet ikke det samme.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Henrik Blunck skrev re: Foretrækker du papirbøger, lydbøger eller e-bøger? den 05-12-2009 kl. 22:15

Tankevækkende at så mange foretrækker papirbogen. Mange iblandt os troede faktisk mange flere var begyndt at bruge e-bogen (som i de fleste tilfælde KAN printes), men det lader stadig til at boghandlerne kan omsætte lidt på hyggekontoen som argument...

I øvrigt, Anja, så kan du jo sælge lydbogen via PayPal i den forstand at du laver en betalingsknap, og sender folk videre til en zip-fil de kan hente efter betalingen. Du kan sågar kryptere knappen og derved gøre det hele en smule sikrere end mange andre gode steder.

Hygge. :-)

Er kommentaren brugbar? 0 0
 
Besøg vores andre hjemmesider :
lll