på Amino

"It Takes Money to Make Money"

Skrevet  12-06-2017 13:32  af  Rued 

Den gode gamle læresætning.. Men hvad betyder den for dig som iværksætter?

Jeg har Webly - et videobureau, der laver animationsvideo - og her er vi kommet til et lykkeligt punkt, hvor vi skal have 2. og 3. fuldtidsansatte på plads.

MEN!

Det er ret så omkostningstungt at ansætte nye medarbejdere - det er ikke kun lønnen i sig selv, der koster virksomheden penge. 

Og spørgsmålet i denne forbindelse bliver så; Kunne jeg nøjes med bare at være mig selv - og så beholde hele overskuddet ene og alene?

Ja, det kunne jeg godt, men på langt sigt er det ikke den bedste beslutning ift., hvad jeg gerne vil opnå med min virksomhed. 

På kort sigt, ville jeg have flere penge til mig selv, hvis jeg ikke ansatte flere folk. Jeg kunne køre Webly som en ganske profitabel freelance-virksomhed / enkeltmandsvirksomhed. 

Men hvis jeg gerne vil gøre mit produkt bedre, have en større kontaktflade og bygge en god og solid virksomhed op, så kræver det en klar investering fra min side. 

Så de penge, jeg kunne have siddet og talt derhjemme i stuen, de investeres nu i at fuldtidsaflønne 2 dygtige medarbejdere, som jeg er sikker på, vil hæve omsætning og indtjening i Webly, når de først kommer igang. 

Mange små, nye iværksættervirksomheder er så omkostningsbevidste, at det sløver deres vækst markant. Det KOSTER penge at TJENE penge, og det skal forstås på den måde, at man er nødt til at satse lidt og investere overskuddet i stedet for at sidde på det. 

Derfor er denne uges iværksætterråd: Invester i din virksomhed - og i dine medarbejdere, hvis du har nogen. Køb det stykke software, giv dem den middag, bestil den kaffemaskine osv. Det kommer til at betale sig x10 i fremtiden. 

Håber, det inspirerer til nogle tanker omkring din virksomhed - tak fordi, du læste med - og hav en god dag!

Rued


Kommentarer

Sanne Jensen skrev re: "It Takes Money to Make Money" den 04-08-2017 kl. 17:01

Hej Rued : )

Jeg er nysgerrig på, om du har fået ansat dine to medarbejdere? Jeg hørte den anden dag, at de første fem man ansætter i en virksomhed, vil danne fundamentet for de 50 næste ansatte. Pointen her, er at man nærmest ikke kommer til at lave vigtigere ansættelser i sit firma, end de første man laver.

Så har du fået dem ansat? og hvad siger din mavefornemmelse dig?, og ansatte du på baggrund af kompetencer, erfaring eller noget helt tredje?

God weekend!

Er kommentaren brugbar? 2 0
 
Besøg vores samarbejdspartnere :