Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Amino Blogs Blog om nyt på Amino Fra journalist til iværksætter for millioner

Fra journalist til iværksætter for millioner

2.279 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
07 August 2019

Tre gode venner og en flaske nytårschampagne fødte idéen til den digitale sparegris. Det blev starten på et iværksættereventyr, som nu ekspanderer udenfor Danmarks grænser. En HD-uddannelse fra CBS har bidraget til, at den gode forretningsidé fik vinger.

Den klassiske sparegris med tryne og krølle på halen er i vores digitale pengeverden en uddøende art. Forældre og bedsteforældre har sjældent mønter til at putte i bøssen. Og grisen mangler, når vi skal lære vores kære poder om penge og gode pengevaner.

Ud af det sprang idéen til Ernit - en app tilknyttet en konto i et pengeinstitut, hvor gavmilde sjæle kan overføre penge og barnet via gamification elementer kan motiveres til at spare op og få fornemmelsen af hvad penge er.

I den digitale pengeverden er målet for pengeinstitutter og udbydere af betalingskort, at transaktionerne flyder så gnidningsfrit som muligt. Det forstår vi sådan set godt, men det er et problem i forhold til at give vores børn forståelse for penge og fremme evnen til at spare op og udskyde behov, forklarer Søren Nielsen, en af idémagerne bag Ernit.

Søren Nielsen er uddannet journalist og HD i Organisation og Ledelse fra Copenhagen Business School (CBS), mens de to medstiftere af Ernit, Mads Tagel og Thomas Bjerring er henholdsvis arkitekt og markedsføringsøkonom. De fik idéen en nytårsaften for seks år siden og har siden givet den både krop og vinger, så Ernit i dag er en sprællevende succes. Så levende, at pengeinstitutter i både ind- og udland ønsker at komme med på vognen -  også selvom Ernit jo stritter imod deres egne mål om usynlige penge i et evigt gnidningsløst flow!

Efter en god start i Danmark med Spar Nord som tæt samarbejdspartner, er vi nu klar til at rulle konceptet ud i foreløbigt to markeder udenfor Danmarks, fortæller Søren Nielsen.

Senere er målet det øvrige Europa, når nye EU regulativer fra september 2019 gør det lettere at koble sig på de europæiske pengeinstitutters it-systemer.

Vigtigt at forstå sin business

Den klassiske iværksætter starter ofte med en god idé, men har sjældent den forretningsmæssig baggrund for at få idéen realiseret. Her var trioen bag Ernit bedre stillet, da Søren Nielsen kom med en HD-uddannelse fra CBS i bagagen. Han var oprindeligt sportsjournalist, men begyndte at interessere sig for økonomien i sportens verden. Derfor gennemførte han – samtidig med, at han passede sit job som journalist – et fireårigt HD forløb på CBS. Først et toårigt grundforløb, som derefter blev suppleret med to års speciale i organisation og ledelse samt sidefag i finansiering.

For at kunne forstå regnskaber og stille de rigtige spørgsmål, havde jeg brug for en forretningsmæssig forståelse på et højere niveau.  Den fik jeg gennem HD, fortæller Søren Nielsen, der efterhånden blev rendyrket erhvervsjournalist.                                                                                                                      

Da Søren sammen med sine to partnere startede Ernit, var de derfor klædt bedre på end de fleste iværksættere, så de kunne opstille realistiske og fokuserede business planer. Samt tackle udfordringen med at få en række nye og forskelligartede medarbejdere til at spille sammen.  

Ikke mindst i forhold til vores investorer har det været afgørende, at vi kom til at forstå alle sider af vores forretning, så vi kunne præsentere Ernit professionelt og få en meningsfyldt og troværdig dialog, fastslår Søren Nielsen.

At det er lykkedes meget godt, bekræfter de omkring 10 mio. kr., som eksterne investorer har bidraget med for at få Ernit i luften.

Pippi Langstrømpe og stædighed

For andre med iværksættertrang kan Søren Nielsen bidrage med flere gode råd.

Det vigtigste er nok, at man er lidt af en Pippi Langstrømpe, der har en urokkelig tro på, at alt kan lade sig gøre. Når man så finder ud af, at det måske ikke er helt så let endda, er det vigtigt at være stædig og vedholdende for at løse udfordringerne, siger han.

Han peger også på, at det er væsentligt at lave aftaler med familie og eventuelle partnere om deadlines osv. Så øger man chancerne for, at iværksætterlivet ikke bliver for usikkert for en selv og ens omgivelser.

Søren Nielsen og hans partnere har indtil nu overvundet masser af hurdles, men der er stadig op- og nedture, men det er en del af processen.

Når man har været igennem adskillige rutsjebaneture med sin idé, finder man ud af, at det er sådan det er. Og det er nok også nødvendigt for at komme fremad, slutter han.

Ernit har base i Copenhagen FinTech, som er et væksthus på Christianshavn med omkring i alt 45 startusps indenfor ’Financial Technologies’, der opererer og udvikler idéer i spændingsfeltet mellem IT og finans.

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når martinebirlund skriver Skriv dig op