Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Forebyg røverier som butiksansat

1.005 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
20 September 2010

Arbejder du i en butik? Selvom tanken om et røveri er yderst ubehagelig, er det alligevel godt at gøre sig nogle tanker om ens reaktion, hvis situationen skulle blive aktuel. På den måde kan man nemlig komme udenom at agere farligt for en selv og andre under røveriet. Desuden kan du selv gøre noget for at forbygge et røveri.

Tænk over dine rutiner

Personligt kan du gøre nogle ting, som gør dig mindre udsat for røveri, når du er på arbejde. Her får du 7 gode råd:

   1. Som kassemedarbejder bør du altid sørge for at holde pengekassen lukket, når den ikke er i brug. På den måde undgår du nemlig at friste eventuelle røvere.
   2. Sørg for at være i forretningslokalet, hvis du er alene på arbejde. Det giver dig overblik over, hvad der foregår omkring dig. Din tilstedeværelse gør også, at en potentiel røver for eksempel ikke får lejlighed til at maskere sig i butikken.
   3. Kun du og dine kolleger bør færdes bag disken, så fremmede holdes på afstand.
   4. Kun kundeindgangen bør være åben, mens butikken har åben.
   5. Efter lukketid er det vigtigt ikke at lukke nogen ind.
   6. Alle døre bør være låst, mens kassen tælles op efter endt arbejdsdag. Tæl kassen op et sted, som ikke kan ses udefra.
   7. Sørg for at holde din butiks sikkerhedsforanstaltninger hemmelige.

Hvis du bliver udsat for røveri

Røveri er en ubehagelig og ofte voldsom oplevelse. Ved røveri vil en bevæbnet person typisk overraske dig ved kassen - med eller uden forklædning. Bliver du udsat for røveri, er det vigtigt, at du kan handle fattet. Følg røverens instrukser. Så mindsker du risikoen for, at røveren tyr til vold over for dig eller andre. Hvis du har overskud til det, kan du også forsøge at benytte et sprog, som kan gøre konflikten mindre. Forsøg også at være opmærksom på kendetegn ved røveren og flugten. Efter et røveri skal du slå alarm på 112 så snart, det er muligt. Derefter er der flere opgaver, som du kan iværksætte: at hjælpe rystede kunder og kolleger, at beskytte spor, at få kontakt til vidner og så videre.

Vigtigst af alt bør du tænke på sikkerhed, hvis du bliver udsat for et røveri. Din sikkerhed og dine medmenneskers sikkerhed. Desuden skal du altid tænke på, at du og de er vigtigere end pengene, som røveren slipper afsted med.

Læs mere om røveri- og tyverisikring samt videoovervågning.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Rasmus skriver Skriv dig op