Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Ken Schultz fra Partner-ads Husk at være forbruger når du er affiliate partner

Husk at være forbruger når du er affiliate partner

3,000 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
16 November 2010

Nogle af de affiliate sider jeg har set flest af er sider hvor der anbefales forskellige mobiltelefoner eller mobiltilbud o.l. Nogle af disse sider er rigtigt gode (som f.eks. http://www.mobiltjek.dk). Andre er knap så gode og atter nogle tæt på tidsspilde at lave.

Mange af disse sider fejler fordi personen bag tænker som en affiliate partner og ikke som en forbruger. Det betyder at måske at du kan lave godt indhold, men det giver ingen særlig indtjening, fordi du ikke tænker som en forbruger.

Forbrugere har forskellige behov og befinder sig forskellige stederr i den beslutningsproces der skal føre frem til et køb.

Hvis du kun laver en liste med 5 populære mobiler med lidt tekst og nogle priser, så har du kun fat i en lille del af målgruppen. Laver du en side der kun har nogle indlæg om test af eller erfaringer med en eller flere mobiler, så har du igen kun fat i en lille del af målgruppen.

Kig på lidt på disse mulige søgninger i Google:
- mobil med god batteritid
- lyserød mobiltelefon
- hvad er en smartphone?
- lang taletid på en mobil
- mobil med 8 megapixel kamera
- wifi på mobil
Du kan sikkert efter lidt tid finde på mange flere...

Ovennævnte er blot et lille udpluk af søgninger, der viser hvor forskellige forbrugernes behov er. Og hvad det især viser er, at selvom mobiltelefoner er et afgrænset område, så gør forbrugernes forskellige behov at der benyttes store mængder af forskellige søgeord og søgeordskombinationer i søgningen efter den side, som kan hjælpe forbrugeren videre. Er den side din??

Nogle forbrugere ved intet om smartphones, nogen har en præference for f.eks. HTC, andre kan lide Iphone, nogle vil have et godt kamera. F.eks. er mobiltelefonen for mange kvinder tilbehør ligesom en taske. For en håndværker skal den kunne holde til noget. En teenager bruger Facebook, sms o.l. hele tiden. Behovene er mange og bliver mere forskellige jo mere en mobiltelefon kan. Tag f.eks. navigation som et eksempel - det er efterhånden standard. HD, 3D, WiFi etc. etc. Kender du behovene hos dem der gerne skulle købe mobiler via din side? Og er dit indhold tilpasset dem?

Mange forbrugere er ikke så langt i processen at de gider at se priser. De bruger tiden på at finde den model der passer til deres behov. Jeg gik f.eks. i lang tid og besluttede hvilken smartphone jeg ville have, og slog så til da den kom på tilbud. Hvis nu forbrugeren har brugt tiden på din side først for at finde den rette model, så er der god sandsynlighed for at det også er din side de bruger ligefør de skal købe (hvis du også viser nogle gode tilbud).

Hvad er f.eks. fordele/ulemper ved Iphone kontra HTC? Og hvad vej går udviklingen? Satser Nokia på en død hest med Symbian styresystem? Etc etc.

Tænk som en forbruger, eller endnu bedre: Tænk som flere forskellige forbrugere med flere forskellige behov og som befinder sig flere forskellige steder i beslutningsprocessen.

Og hjælp disse forbrugere ved at have flere sider på dit website, som gerne må ligne hinanden lidt (ikke for meget af hensyn til problemer med dublicate content), men som har forskellige formål.

Én kan have det formål at få afsluttet et køb f.eks. ved at vise nogle gode tilbud, en anden side kan fortælle om god mobil stil, en tredie kan hjælpe med valg hvis batterilevetiden er den vigtigste, en fjerde med fokus på hvad der er bedst til ældre mennesker etc. etc. Mulighederne er rigtigt mange. Og på den måde har du så også løbende nyt indhold på din side.

Ovennævnte opfordringer kan naturligvis overføres til andre produktkategorier.

Husk på: Der er en grund til at der findes konkurrerende butikker indenfor de fleste områder. Det er fordi de opfylder forbrugernes behov forskelligt på forskellige tidspunkter. Tænk dette ind i din affiliate side. Det kan betale sig.

God arbejdslyst :-)

Mvh.
Ken Schultz
Partner-ads

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Ken skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere