Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Ken Schultz fra Partner-ads Er din affiliateside MFU eller MFA?

Er din affiliateside MFU eller MFA?

2,129 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
02 November 2010

Hej

Jeg har tidligere skrevet lidt om Google og fremtiden, og om hvad man skal være opmærksom på.

Jeg vil nu gerne følge op på dette fordi der er sket flere ting sidenda.

Allerførst vil jeg stille dig et spørgsmål om din affiliateside: Er den MFU eller MFA?

MFU betyder i dette blogindlæg: made for users og MFA betyder: made for adsense/advertising.

Google (og andre søgemaskiner) er afhængige af at der er nogen der ønsker at benytte dem og får noget ud af det. De gør meget for at sikre en god brugeroplevelse. Forestil dig at du er bruger og vil benytte Google til en søgning. Hvad er dit primære behov? Det er naturligvis at finde relevante søgeresultater. Bliver du nogengange irriteret når der i søgeresultaterne fremkommer affiliate sider, som sender dig videre til den side du egentlig ledte efter og spørger du dig selv hvorfor Google ikke viste den endelige side til at starte med? Ja, så har du essensen i Googles udfordring på deres søgemaskine. De vil naturligvis gerne vise dig de søgeresultater som du i sidste ende har brug for.

Vi har set det allerede: Diverse linkkataloger og artikeldatabaser har fået hug. En lang række andre websites som udelukkende er bygget til at sende brugere videre til klik på annoncer har mistet placeringer (det er disse sider man typisk kalder MFA sider). Fælles for alle disse sider er at de er lavet med det formål at opnå gode placeringer på Google og tjene penge på annoncer. Er der noget galt i det? Nej, naturligvis ikke, men Google ser disse sider som overflødige til en hvis grad, da de placerer sig imellem brugeren og det endelige mål med søgningen.

Målet med disse sider er for det meste at komme på side 1 af det man kalder SERP (search engine result page). Hvis du læser noget om SEO rundt omkring på nettet vil du ofte støde på begrebet SERP og det refererer oftest til den første side på f.eks. Google og de søgeresultater der kommer frem der.

For nylig introducerede Google nogle ændringer vedr. Google Maps og lokale søgninger. Det betyder i mange tilfælde en ændret SERP. Tidligere blev der også indført søgeresultater i.f.a. billeder, videoer i SERP. Kort sagt: Så er Google's (og andres) SERP ikke en statisk side med 10 søgeresultater etc. Det er en dynamisk side, som der bliver udviklet på hele tiden.

Jeg tror på at SERP vil ændre sig meget mere i fremtiden og blive meget mere dynamisk afhængig af brugerens søgning. F.eks. har Google købt firmaet ITA som håndterer data vedr. flyrejser o.l. Det er jo nok ikke tilfældigt og mon ikke at SERP i.f.m. rejsesøgninger vil ændre udseende på et tidspunkt.

Det jeg vil frem til er at det vil blive meget sværere at lave sider med det ene formål at få en god placering, fordi de vil have sværere med at opnå en god SERP placering. I takt med at Google optimerer og udvikler SERP så vil de fortsætte arbejdet med at luge ud i 'mellemsider'. Jeg tror at de vil søge at fjerne alle 'mellemsider' der kun sender folk videre og ikke hjælper dem med at tage en beslutning. Læg mærke til det sidste jeg skriver: Ikke hjælper brugeren med at tage en beslutning... Hvis Google kan levere det endelige resultat selv, så er der ikke behov for en mellemside. Men hvis Google ikke selv kan præsentere det endelig resultat fordi der skal en beslutning til før brugeren ved præcis hvor han/hun ender, så er der behov for en mellemside.

For hvis Google ikke selv kan hjælpe brugeren med en beslutning, men så i stedet for hjælper brugeren til at finde den side der kan hjælpe med den rigtige beslutning, så er Google's brugere jo tilfredse. Sådanne sider der hjælper med beslutninger kan vi kalde for MFU: made for users.

Sørg for at dine affiliate sider har et indhold, som hjælper brugeren med at tage en beslutning, så har du meget bedre muligheder i fremtidens kamp om SERP'en.

God arbejdslyst

Mvh.

Ken Schultz
Partner-ads

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Ken skriver Skriv dig op