Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Ansættelsesretlige udfordringer Udgifter i forbindelse med medarbejderes sygdom

Udgifter i forbindelse med medarbejderes sygdom

1.323 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
23 May 2013

Sidste gang Folketinget vedtog nogle store ændringer af sygedagpengeloven, medførte de blandt andet, at den såkaldte arbejdsgiverperiode ved medarbejderes sygdom udvidedes fra 21 til 30 dage. Udvidelsen af arbejdsgiverperioden trådte i kraft den 1. januar 2012

Som konsekvens af disse ændringer kan arbejdsgivere, der betaler løn under sygdom, først få refusion af sygedagpengene efter 30 dage. Arbejdsgivere, som ikke betaler løn under sygdom, vil være forpligtet til at betale sygedagpenge i op til 30 dage, hvor det tidligere kun var 21 dage.

Beskæftigelseskrav ifht arbejdsgiver og kommune

Lønmodtageren skal som bekendt opfylde visse beskæftigelseskrav for at være berettiget til sygedagpenge fra henholdsvis arbejdsgiveren og efterfølgende kommunen. Kravene for at være berettiget til sygedagpenge fra arbejdsgiveren ændredes ikke. Beskæftigelseskravene i forhold til kommunen ændredes imidlertid markant.

Som reglerne var før 2. juli, 2012, skulle lønmodtageren have været tilknyttet arbejdsmarkedet i de seneste 13 uger og have arbejdet mindst 120 timer i denne periode. Disse krav fordobledes, og fra 2. juli 2012 skal lønmodtageren således have været tilknyttet arbejdetsmarkedet i de seneste 26 uger og have arbejdet mindst 240 timer, før lønmodtageren er berettiget til sygedagpenge fra kommunen.

De skærpede krav til lønmodtageren har også den uheldige konsekvens, at arbejdsgivere der betaler løn under sygdom ikke kan få refusion af sygedagpengene, hvis medarbejderen ikke opfylder de nævnte krav.

Refusion for søgnehelligdage eksisterer ikke mere

Selv når den udvidede arbejdsgiverperiode er overstået, og de skærpede beskæftigelseskrav er opfyldt, vil det pr. 2. juli ikke længere være muligt for arbejdsgiveren at få refusion fra kommunen på søgnehelligdage.

I de tilfælde, hvor søgnehelligdagen falder i arbejdsgiverperioden, vil arbejdsgiveren som hidtil ikke været berettiget til refusion. Men husk i den sammenhæng på, at arbejdsgiveren ikke er forpligtet til at betale sygedagpenge på søgnehelligdage, hvis søgnehelligdage falder i arbejdsgiverperioden. Hvis man yder fuld løn under sygdom, vil man dog være forpligtet hertil.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Steen skriver Skriv dig op