Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Nyheder om personalejura - undgå dyre fejl! ASTMA ER ET HANDICAP – I ANSÆTTELSESRETLIG FORSTAND

ASTMA ER ET HANDICAP – I ANSÆTTELSESRETLIG FORSTAND

2.458 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
21 September 2013

Byretten har nu fastslået, at astma kan være forbundet med så udbredte lidelser og funktionsnedsættelser, at der er tale om et handicap. Og hvad betyder det så for dig som arbejdsgiver? Det betyder, at du skal være varsom med at forskelsbehandle en ansat med astma, da du i så fald kan blive anklaget for forskelsbehandling på grund af handicap.

I den konkrete sag fik medarbejderen ikke medhold i, at der var tale om forskelsbehandling fordi virksomheden i tilstrækkelig grad havde forsøgt at imødekomme medarbejderens særlige behov.

Men man skal som arbejdsgiver være opmærksom på, at denne afgørelse udvider området for, hvad der anses for handicap i forhold til tidligere. Faldgruberne i forbindelse med afskedigelse af medarbejderne bliver således støt og roligt udvidet.

Hvis du har et spørgsmål eller en problemstilling af ansættelsesretlig karakter er du velkommen til at kontakte mig, og få et råd til at komme videre.

 

                                                                      

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Anja skriver Skriv dig op