Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

10 huskeråd når du vælger lønløsning

Amino.dk Wiki Amino Svar ADMINISTRATION & PENGE Hvad er en løndatacentral? 10 huskeråd når du vælger lønløsning
Hvor mange stjerner giver du? :

1. Har du selv styr på alle løndetaljerne?

Der er meget at lære om både nettoløn, A-skat, AM-bidrag, pensionsbidrag, ATP, ferie mv. og mange små finurligheder, du skal være opmærksom på. Tjek derfor, om du altid har adgang til eksperter hos din udbyder, som har det fulde overblik, så du kan udbetale den rigtige løn. Så er du sikker på, at du altid gør det rigtige.

2. Har du brug for fleksible indberetningsmuligheder?

Der skal stadig udbetales løn, selv om du er ude at rejse, syg eller bare er forhindret i at logge på et lønsystem. Så find ud af, om du har andre muligheder for at indberette løn f.eks. via e-mail, telefon eller sms. Eller måske er der en vikarordning hos udbyderen? Så skal du ikke spekulere mere på det.

3. Er det svært at få tid til at lave lønudbetalingen i hverdagen?

Hvis du har fokus på din kerneforretning og derfor nogle gange oplever udfordringer med at lave lønnen til tiden, så overvej at vælge en udbyder, der minder dig om, hvornår du skal indberette løn til dine ansatte. Så kan du være sikker på, at lønnen bare kører og medarbejderne er glade. 

4. Har du brug for assistance til årsafslutningen?

Det kan være en udfordring at lukke året, da der skal tages højde for mange ting. Vælg derfor en udbyder, der gør det nemmere for dig ved at stille letforståelige værktøjer til rådighed, afholder webseminarer eller tilbyder adgang til eksperter i løn og personale. Så skal du nok komme sikkert i mål. 

5. Kan du regne med, at dit lønsystem altid bare kører?

Du skal kunne stole på, at lønnen altid udbetales på det aftalte tidspunkt. Det kan derfor godt betale sig at vælge en udbyder med stor brancheerfaring, og som tilbyder en driftsikker løsning. Så har du god sikkerhed for, at du får lønnen af sted til tiden. 

6. Hvordan holder du dig opdateret omkring løn?

Regler for lønudbetalinger ændres ofte, så det kan være en stor opgave at holde sig opdateret. Vær derfor sikker på, at din leverandørs hjælpematerialer og lønsystem altid er opdaterede med de nyeste lovkrav, og at de stiller eksperter inden for løn- og personaleforhold til rådighed. Så kan du bruge tiden på noget andet.  

7. Husker du at få alle de tilskud, du er berettiget til?

Mange virksomheder snyder sig selv for penge, fordi de enten glemmer eller ikke kender til regler og rettigheder omkring refusion og tilskud. Det er derfor klogt at vælge en udbyder, der også har forstand på personaleadministrative opgaver, og som gerne hjælper dig med at få de tilskud, du har ret til. 

8. Tror du, at dine behov inden for løn og personale ændrer sig over tid?

Når først du har lagt dig fast på en lønudbyder, kan det være svært at skifte, og det kan komme til at koste både penge og ærgrelser. Det er derfor et klogt træk fra starten at vælge en udbyder, der tilbyder flere forskellige løsninger, som nemt kan tilpasses dine forskellige behov både inden for håndtering af løn og personale. Så er du altid klædt godt på til fremtiden.

9. Hvor godt er du inde i personalejura?

Løn- og personaleforhold kan være et kompliceret område selv at sætte sig ind i. Derfor er det klogt at undersøge, om din udbyder stiller letforståelige online-guides eller eksperter til din rådighed, så du kan få hjælp, når det brænder på - også i weekenderne.

10. Ved du, hvad det koster, hvis du skal have hjælp til personaleforhold?

Husk at undersøge, hvilke muligheder, du har for at få hjælp - og til hvilken pris hos din leverandør. Det kan hurtigt blive dyrt at søge hjælp hos din advokat eller andre, når spørgsmål om personaleforhold presser sig på. Vælg derfor en udbyder, der dels stiller ansættelseskontrakter og andre skabeloner til rådighed, men som også tilbyder f.eks. online-guides, hvor du selv finder svar på alt fra ansættelse til fratrædelse. Det kan hurtigt spare dig for mange penge.

Annonce

Hvor mange stjerner giver du? :
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere