Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hvad er søgemaskinespam?

  1. Amino.dk
  2. Ordbog
  3. SEO
  4. Hvad er søgemaskinespam?
Hvor mange stjerner giver du? :

Søgemaskinespam er et udtryk, der bruges om metoder til søgemaskineoptimering (forkortet til SEO), som strider mod søgemaskinernes retningslinjer. Nogle gange bruges også udtrykket ”Black Hat SEO”.

I modsætning til meget andet spam – f.eks. e-mail spam, er søgemaskinespam ikke direkte dækket af lovgivning. Der er alene tale om guidelines fra søgemaskiner som Google om, hvad de anbefaler os som webmastere og hvilke optimerings-strategier og -metoder de ikke ønsker.
 

Det er naturligvis muligt at foretage handlinger, som både betragtes af søgemaskinerne som søgemaskinespam og som strider mod en eller flere love. Det er f.eks. (naturligvis) ulovligt at hacke andres website, bryde ind i IT-systemer, lave falsk markedsføring eller markedsføring som forbrugerne ikke kan se, faktisk er markedsføring.
 

Men som sagt kan man sagtens holde sig indenfor lovens rammer og alligevel ”forbryde” sig mod søgemaskinernes regler.
 

Konsekvenserne af søgemaskinespam er derfor hovedsageligt den negative effekt, det kan have i søgemaskinerne. Opdager Google, at dit website anvender metoder, som de opfatter som søgemaskinespam, kan de vælge at fjerne dine sider helt fra deres søgeresultater – eller blot vise dem mindre. Og det kan naturligvis godt opleves som en alvorlig straf.

Som udgangspunkt vil det derfor, for langt de fleste websites, kunne betale sig at holde sig nogenlunde til de regler, søgemaskinerne har. Udfordringen er så, at reglerne ikke altid er helt klare. De kræver en vis fortolkning. En korrekt fortolkning og risikoanalyse kan alene foretages med baggrund i praktisk erfaring.  


Ovenstående tekst er skrevet af Waimea Digital

Hvor mange stjerner giver du? :