Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hvad er selskabsskat?

  1. Amino.dk
  2. Ordbog
  3. ADMINISTRATION & PENGE
  4. Hvad er skat?
  5. Hvad er selskabsskat?
Hvor mange stjerner giver du? :

Hvad er selskabsskat?

Selskabsskat er en skat der skal betales typisk af iværksætterselskaber, anpartsselskaber og aktieselskaber. Skatten bliver beregnet ud fra din virksomheds overskud. Beskatningen kan på samme måde som personskat tage udgangspunkt i både indkomst, ejendomsbesiddelse og virksomhedens eksistens. Selskabsskatten er på 23,5 % (2015) og vil yderligere blive sænket til 22 % (2016).

Selskabsskatten har været faldende de seneste 20 år

Selskabsskatten har været faldende de seneste 20 år og det ser ud til, at den fortsætter med at falde det næste år. Grunden til dette er den politiske aftale som blev lavet af Vækstplan DK i år 2013 og vedtaget.

Dette er kun en fordel for dig, der har en virksomhed. Det betyder, at du skal betale mindre og mindre af dit samlede overskud i din virksomhed til SKAT.

Højere eller lavere selskabsskat i fremtiden?

Selskabsskatten har og vil nok altid forblive et omdiskuteret emne blandt vores danske politikere. En del taler for at hæve selskabsskatten – mens andre heller ser den blive sænket yderligere over de kommende år. Uanset om selskabsskatten bliver hævet eller sænket, vil der være gode argumenter for, hvordan det kan påvirke vores samlede økonomi i Danmark på både den venstre- og højre fløj.

Det vil typisk være venstrefløjen der går ind for en højere beskatning og bidrag til vores samfund i dansk politik, mens højrefløjen typisk vil argumentere for en yderligere sænkning af selskabsskatten eller i hvert fald at den forbliver lav.

Hvor mange stjerner giver du? :
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere