Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hvad er responsive webdesign?

  1. Amino.dk
  2. Ordbog
  3. SEO
  4. Hvad er responsive webdesign?
Hvor mange stjerner giver du? :

Et Responsivt Webdesign (forkortet til RWD) er en særlig måde at lave et webdesign, så det automatisk tilpasser sig forskellige skærmstørrelser. Med RWD er der således ikke brug for at have forskellige versioner af et website til desktop computere, tablets og mobiltelefoner. Den samme version fungerer godt på alle enheder.
 

Tidligere – før Responsivt Webdesign blev udbredt, var det almindeligt at oprette en særlig mobil-version på en separat adresse. Typisk blev det mobile website placeret på et subdomæne som.ditdomain.dk. Løsningen kaldes derfor også for en m-dot løsning.
 

Ulemperne ved en m-dot løsning er mange. Det er både i forhold til udvikling og vedligeholdelse mere tidskrævende, besværligt og derfor dyrt. Og i forhold til SEO (søgemaskineoptimering) er det en meget dårlig løsning.
 

Med den stigende brug af mobiltelefoner og tablets er det blevet vigtigere end nogensinde før at have et website, der fungerer godt på alle enheder. Responsivt Webdesign anbefales som den bedste løsning af stort set alle webdesigneksperter, søgemaskineeksperter og Google.

I forhold til Google er det blevet ekstra vigtigt med RWD i forlængelse af, at de er overgået til Mobile First Indexing.
 

Tidligere imiterede Google en desktop browser når de crawlede websites. Med Mobile First benytter en webcrawler, der imiterer en smartphone. Den indsamlede data bruges til både desktop, tablet log mobile søgninger.
 

Det er i den forbindelse vigtigt, at brugerne præsenteres for alle de samme informationer – tekster, billeder, videoer og links, uanset om de ser dine websider via en desktop browser, tablet eller mobiltelefon.
 

At et website er lavet med Responsivt Webdesign er ikke i sig selv en garanti for, at brugervenligheden for mobilbrugere er god (nok). I et Responsivt Webdesign skal det blandt andet defineres hvor store links og knapper skal være, om indhold skal vises i spalter osv. For små knapper, elementer der er placeret for tæt på hinanden, eller billeder der er bredere end skærmen, kan gøre det svært at bruge på en mobiltelefon.

Test derfor altid dit website på forskellige tablets og mobiltelefoner når du laver det – eller ændrer i det eksisterende.  
 

De fleste moderne CMS (Content Management Systemer) har mulighed for at vælge eller tilføje temaer med Responsivt Webdesign. I det tilfælde er det let for dig at få RWD på dit website.

Hvis dit CMS ikke har tilgængelige temaer i RWD-format, kan de normalt udarbejdes af dine webdesignere og udviklere.


Ovenstående tekst er skrevet af Waimea Digital

Hvor mange stjerner giver du? :