Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hvad er online marketing?

  1. Amino.dk
  2. Ordbog
  3. SEO
  4. Hvad er online marketing?
Hvor mange stjerner giver du? :

Online Marketing – eller Online Markedsføring på dansk, er en samlet betegnelse for al internet markedsføring.

Det inkluderer både organiske – ikke betalte metoder, som SEO (søgemaskineoptimering), nyhedsbreve, social media optimering og content marketing, og betalte metoder som bannerannonce, søgeordsannoncer (som Google Ads), e-mail annoncer og social media annoncer.
 

Alle former for Online Marketing har det til fælles, at der benyttes computere, mobiltelefoner, websites og online platforme til markedsføringen.
 

Den lidt bredere betegnelse Digital Marketing inkluderer derudover også markedsføring, der ikke direkte foregår på nettet, som SMS-markedsføring.
 

I takt med internettets udbredelse op igennem sidste halvdel af 90’erne og 0’erne er Online Marketing blevet vigtigere og vigtigere, når virksomheder skal få opmærksomhed og ”sælge” informationer, varer og ydelser til deres målgruppe.

Med en forventning om, at internettet fortsat vil blive brugt mere og mere – enten via desktop computere, tablets, mobiltelefoner eller IoT (Internet of Things), vurderes det også, at vigtigheden og gennemslagskraften med Online Marketing vil stige.
 

Internet Marketing udnytter ofte mulighed for automatisering, og i de seneste år i stigende grad af forskellige former for personificering. Kommunikationen kan således tilpasses, så de enkelte forbrugere får budskaber, der virker mest effektivt på dem.
 

Med Internet Marketing er det også muligt at måle effekten meget mere præcist, end det er tilfældet med mere traditionelle offline metoder til markedsføring. De enkelte kliks, besøg og handlinger kan registreres og tilbageføres til de enkelte kampagner. Således kan en meget præcis ROAS (Return on Advertising Spend) udregnes.


Ovenstående tekst er skrevet af Waimea Digital

Hvor mange stjerner giver du? :