Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hvad er OKR

  1. Amino.dk
  2. Ordbog
  3. NETVÆRK & LEDELSE
  4. Hvad er OKR
Hvor mange stjerner giver du? :

OKR står for “Obejctives and Key Results”, som er et strategisk samt operationelt framework.

Alle virksomheder har brug for at sætte mål der arbejdes hen imod. OKR er her en meget populær og brugbar metode der kan implementeres i din virksomhed

Målet med OKR

Målet med OKR er at knytte virksomhedens, afdelingerne og den enkelte medarbejders mål sammen på en hierarkisk måde til målbare resultater, så alle medarbejdere arbejder i samme retning. OKR'er implementeres normalt ved hjælp af OKR-software.

En stor del af OKR sørger for, at hver enkelt medarbejder ved, hvad der forventes af dem på arbejdspladsen. OKR holdes offentlige for alle, så alle bevæger sig mod de samme mål og ved, hvad deres kolleger fokuserer på.

Hvordan bruges OKR

Du skal for hvert objektiv sætte to til fem kvartalsvise mål, konkrete nøgleresultater der kan kvantificere dine objektiver.

Disse skal både være særligt vigtige for din virksomhed, ambitiøse og realistiske. Under hvert mål er der normalt 2-5 målbare mål.

Hvert resultat har en fremskridts indikator eller score på 0-100% eller 0 til 1,0, der viser præstationen.

Normalt er OKR'en en del af en tilbagevendende kvartals planlægnings- og fremskridt proces. I de fleste virksomheder hvor der benyttes ​​OKR sker dette kvartalsvis. Nogle virksomheder har dog valgt at bruge ORK på årlige eller månedlig basis.

I virksomheder med flere afdelinger bør hver leder, implementere deres OKR. Det er super let, forbruger ikke tid eller ressourcer, men giver stærke fordele for produktivitet, fokus og virksomhedskultur.

Historien om OKR

ORK blev for første gang gennemført i begyndelsen af ​​1970'erne af præsidenten for Intel Andy Grove. Derefter spredte brugen af OKR til mange andre teknologi virksomheder. Især da Google hurtigt begyndte at bruge OKR.

I dag bruges OKR i tusindvis af virksomheder fra SMV'er til Fortune 500. Google, LinkedIn og Twitter er blog nogle kendte virksomheder som har implementeret OKR.

For at gennemføre mål og nøgleresultater skal du bruge et online OKR-softwareværktøj.

Struktur af OKR

OKR-strukturen er meget enkel:

Mål: Du starter med at definere 2-5 hovedmål enten for virksomheden, en afdeling eller for hver medarbejder. Målene skal som tidligere nævnt være ambitiøse, svære men realistiske.


Resultater: Under hvert mål skal du definere 3-4 målbare resultater, ikke mere eller mindre. Nøgleresultaterne skal være kvantificerbare, opnåelige, føre til objektiv klassificering og være vanskelig, men ikke umulig. OKR-resultaterne kan baseres på vækst, præstationer, indtægter eller engagement. Ofte er de numeriske.


Sådan bruger du OKR

Når først du har defineret dine OKR, bør du kommunikerer disse mål og forventede resultater til alle interessenter i virksomheden.

Når du og dine medarbejdere begynder at arbejde, bør i opdaterer jeres resultatindikatorer regelmæssigt - f.eks på ugentlig basis. Et mål anses for at være nået, når 70-75% af resultaterne er nået. Hvis 100% af resultaterne nås, anses de ikke for ambitiøst nok.

Du bør gennemgå OKR regelmæssigt eller efter behov. Vær fleksibel. Hvis din virksomhed, afdeling eller personlige mål ændres, er du velkommen til at ændre OKR også. Husk på at intet bør være vigtigere end sund fornuft.

Fordele ved OKR

Hovedfordelen er at holde visioner og mål transparente for alle medarbejderne. De ved hvad der nøjagtigt forventes af dem. De kan derefter også tilpasse deres arbejdsgang til afdelingens og virksomheds mål.

Når først OKR er implementeres og bruges regelmæssigt, er OKR meget enkelt at bruge, og det tager ikke meget tid at implementere eller følge.

Det tager ofte et par timer hvert kvartal at kontrollere og gennemgå OKR'erne, selvom du vil bruge dem til arbejdsplanlægning og markere dine fremskridt på ugentlig basis.

OKR'er er ofte elsket af ledelsen, når de ser deres medarbejdere begynder at bevæge sig hen imod vigtige mål. Fokus og produktivitet er resultatet af en god OKR-proces.

Hvornår skal du bruge OKR?

Det siges, at hvis du søger at implementere det bedste håndteringsværktøj i dit team eller virksomhed, skal det vare OKR.

Når du vil have dit folk bevæger sig i den rigtige retning, skal du bare implementere OKR'er og få medarbejderne til at følge dit syn. Ikke underligt, at OKR har taget Silicon Valley og resten af ​​verden med storm.


Få mere inspiration og viden her: https://blog.weekdone.com/okr-books/ 

Hvor mange stjerner giver du? :
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere