Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hvad er internettet?

  1. Amino.dk
  2. Ordbog
  3. E-HANDEL & ONLINE MARKETING
  4. Hvad er internettet?
Hvor mange stjerner giver du? :

Sådan opstod internettet

Opsendelsen af russernes Sputnik satelit i 1957 satte en skræk i livet på USA, fordi USSR med eet slag kunne nå USA's fastland med atombomber.

I USA drøftede man problemet, herunder hvorfor USA's militær var bagefter russerne. Man nåede frem til, at der manglede  kommunikation og koordinering mellem militærets værn og enheder, og en projektgruppe, ARPA, blev nedsat.

Denne gav forslag til, hvordan universiteters og militærets computer-systemer kunne udveksle data. Resultatet blev udviklingen af ARPANET, som senere videreudvikledes til The Internet.

En anden væsentlig faktor for oprettelsen af ARPANET var amerikanernes frygt for, at russerne med eet slag kunne ødelægge større computer-anlæg.

Dengang bestod computer-systemer af centrale servere, der servicerede et stort antal terminaler uden egen processor-kapacitet. En enkelt bombe i et knudepunkt kunne stoppe hundredvis af brugere.

Hvad er internettet for en størrelse?

Internettet er et fysisk netværk af computere, der kommunikerer med hinanden ved hjælp af 2 protokoller (regler for, hvordan data skal sendes): TCP og IP, eller blot TCP/IP. TCP står for opretholdelsen af selve forbindelsen, mens IP står for adresseringen (på samme måde, som hvis det var en telefon-forbindelse, der skulle oprettes mellem 2 telefon-numre/adresser).

I 1990 frigav Tim Berners Lee sit World Wide Web sammen med protokollen HTTP.

Det betød et gennembrud for brugen af internettet, idet det pludselig blev lettere en enkelt at finde dokumenter/filer.

Indtil da krævedes at man kendte den komplette sti. Ved at oprette links i dokumenter, opstod der mulighed for at springe (linke) til andre dokumenter.

Det betød samtidig oprettelsen af et gigantisk spind af tråde mellem dokumenter - World Wide Web, som faktisk er mange gange større end det fysiske internet.

TCP : Transmission Control Protocol

IP : Internet Protocol

HTTP : Hypertext Transfer Protocol

Du kan læse mere om internettetAmino Debat - klik her

Hvor mange stjerner giver du? :