Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hvad er Google AdWords?

  1. Amino.dk
  2. Ordbog
  3. MARKETING & SALG
  4. Hvad er Google AdWords?
Hvor mange stjerner giver du? :

Adwords er de annoncer du bl.a. kan se ude i højre side, når du søger på Google, hos Google søgepartnere og Googles AdSense-netværk. AdWords er annoncer som du kan købe og på den måde markedsføre din forretning med.

Adwords kort fortalt

Google er en søgemaskine, hvis fornemmeste opgave er, at finde de mest relevante sider på internettet, baseret på de søgeord som brugerne af Google indtaster. Det er disse søgeord, det hele handler om. Og det er disse søgeord, du så kan 'købe' hos Google.

Adwords er det man kalder et PPC (Pay-Per-Click)-produkt. Det eneste du betaler for ved PPC er de klik dine annoncer tiltrækker.

Et forsøg på at gøre det let at forstå

Du sælger f.eks. økologisk babymos.

Du kan så købe ordene 'økologisk' og 'babymos' Men det ville være smart også at købe relaterede ord som ex. 'baby', 'ble', 'pampers', 'nybagt', 'forældre' etc. For folk der søger på de ord, har muligvis også interesse i din babymos.

Vil du gerne køre Adwords-annoncer på Google, skal du først finde ud af hvilke søgeord dine potientielle kunder vil bruge, for at finde din type produkt/service eller relaterede produkter. Og når så en bruger søger på 'dine' søgeord, kommer din annonce op i højre side af resultatsiden.

Hvor højt på listen af annoncer du bliver vist, afhænger af flere faktorer.

  • Jo mere du betaler, des højeres står du på listen.
  • Jo flere der klikker på din annonce, jo højere står du på listen.

Google optimerer på den måde deres indtjening maksimalt.

Så hvis du f.eks. køber ordet "kiks" og betaler 10 kr. pr. klik, og en ud af hver hundrede der ser din annonce klikker på den, så tjener Google 10 kr. på 100 søgninger. Hvis din konkurrent betaler 1 kr. pr. klik og 11 ud af hver 100 der søger på ordet "kiks" klikker på den, så tjener Google 11 kr. pr. 100 søgninger og han står så over din annonce, selvom han betaler 1/10 af hvad du betaler.

For at forvirre billedet, har Google lavet det der hedder "Quality Score". Det gør at Google også kigger på den landingsside annoncen henviser til. Jo mere den relaterer dig til de ord du køber, des bedre vil du blive placeret. Så hvis din landingsside indeholdt ordet "kiks" og din konkurrents landingsside ikke gjorde, ville det nok ende med at du blev placeret højere end din konkurrent, selvom Google i første omgang ville tjene flere penge ved at placere din konkurrent højere. Logikken er, at hvis folk for ofte bliver skuffet når de klikker på Googles annoncer, så vil den samlede mængde af klik falde, og det er jo ikke en god langsigtet strategi.

Budget
Du kan også selv styre hvor meget du maksimalt vil bruge på dine annoncer. Har du f.eks. lavet en annonce der skal vises når en bruger søger på 'babymos', og du har sagt du vil betale 0.025 Dollar pr. klik på annoncen, så kan du sætte et maksimum på f.eks. 10 Dollars pr. md. for denne annonce. Når der så er 400 der har klikket på annoncen, holder Google op med at vise den indtil næste måned.

Adwords er derfor en billig og effektiv måde at annoncere på hvor du selv styre tempoet/prisen.

Du kan tilmelde dig Google Adwords her.

Sponsoreret

Tjen flere penge med Google Adwords

Vil du lære at optimere dine kampagner på Google Adwords, og dermed tjene flere penge, kan du tage et online kursus hos GoLearn. Du finder blandt andet kurset “Google AdWords for begyndere: Trin-for-trin guide til at opsætte din første kampagne”.

Bliver du medlem hos GoLearn får du automatisk adgang til alle vores kurser inden for online markedsføring!

Bliv medlem hos GoLearn her.

Hvor mange stjerner giver du? :