Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hvad er Facebook - (FB)

 1. Amino.dk
 2. Ordbog
 3. E-HANDEL & ONLINE MARKETING
 4. Hvad er Facebook - (FB)
Hvor mange stjerner giver du? :

Hvad er Facebook? 

Facebook er et socialt netværk, der gør det nemt for dig at forbinde og dele indhold med familie og venner online. Brugerne kan sende kommentarer, dele billeder og sende links til nyheder eller andet interessant indhold på nettet, chatte live og se videoer.

Delt indhold kan gøres offentligt, eller det kan deles mellem en udvalgt gruppe venner eller familie, eller med en enkelt person.

Historien om Facebook

Facebook startede i februar 2004, som et skolebaseret socialt netværk på Harvard University. Det blev skabt af Mark Zuckerberg sammen med Edward Saverin, der begge var studerende. Det var først i 2006, at Facebook åbnet for alle over 13 år og ældre det tog hurtigt fart og overhalede MySpace, som det mest populære sociale netværk i verden.

Facebooks succes kan tilskrives dets evne til at appellere til både personer og virksomheder og dets evne til at interagere med websites rundt omkring på nettet ved at tilbyde et enkelt login, der fungerer på tværs af flere websteder.

I dag er Facebook verdens største sociale netværk med over 1 milliard brugere på verdensplan.

Hvorfor bruge Facebook? 

Har du nogensinde spekuleret på, hvorfor folk kan lide at bruge Facebook? Der er jo allerede mange andre måder at kommunikere online på, f.eks. Via e-mail, SMS og så videre. Hvad gør Facebook unik, er evnen til at forbinde og dele ind med de mennesker, du ønsker på et og samme sted og på samme tid. 

For mange der har en Facebook-konto er der nu en forventning om at være online, og det minder meget som at have din egen e-mail. Fordi Facebook er så populær, har andre hjemmesider arbejdet for at integrere Facebook. Det betyder, at du kan bruge en enkelt Facebook-konto til at logge ind på forskellige tjenester på tværs af internettet.

Hvorfor er Facebook så populært?

Facebook er brugervenligt og åbent for alle. Selv de mindst teknisk-orienterede mennesker, kan tilmelde sig og begynde at interagere på Facebook. Selvom det startede som en måde at holde kontakten med, eller genoprette forbindelse med langvarige venner, blev det hurtigt populært hos virksomheder, der kunne segmentere deres målgruppen og levere annoncer direkte til de mennesker, der mest sandsynligt ville være interesseret i deres produkter eller tjenester. 

Facebook gør det nemt at dele billeder, tekstbeskeder, videoer, statusopdateringer og følelser på Facebook. Webstedet er underholdende og er for mange mennesker en stor del af deres dagligdag.

I modsætning til nogle sociale netværkssider, tillader Facebook ikke voksenindhold. Når brugere overtræder og rapporteres, bliver de bandlyst fra Facebook.

Facebook giver et brugerdefineret sæt privatlivs kontrol, så brugerne kan beskytte deres oplysninger mod at komme i hænderne på tredjepart. 

Hvordan deler Facebook indhold? 

Facebook giver dig mulighed for at sende beskeder og sende statusopdateringer, som tidligere nævnt,for at holde kontakten med venner og familie. Du kan også dele forskellige typer indhold, som billeder og links. Men at dele noget på Facebook, er lidt anderledes end andre former for online kommunikation. I modsætning til e-mail eller SMS beskeder, som er relativt private, er de ting, du deler på Facebook, mere offentlige, hvilket betyder, at de normalt ses af mange andre mennesker.

Mens Facebook tilbyder privatlivs værktøjer til at hjælpe dig med at begrænse, hvem der kan se de ting, du deler, er det vigtigt at forstå, at Facebook er designet til at være mere åben og social end traditionelle kommunikationsværktøjer. Vi vil snakke mere om at dele og kontrollere dit privatliv, samt hvordan du justere privatlivets indstillinger længere nede.

De mest populære funktioner

 • Facebook giver dig mulighed for at lave en venneliste og skræddersy dine  privatlivsindstillinger, så du kan styre hvem der kan se indhold på din profil.

 • Facebook giver dig mulighed for at uploade billeder og vedligeholde fotoalbum, der kan deles med dine venner.

 • Facebook understøtter interaktive online klub og funktionen at kunne kommentere på din vens indhold for at holde kontakten, dele information eller blot at sige "hej".

 • Facebook understøtter gruppesider, fanersider og forretningssider, der gør det muligt for virksomheder at bruge Facebook, som et værktøj til social media marketing.

 • Facebooks udvikler netværk leverer avancerede funktioner, til funktionalitet og indtjening af penge.

 • Du kan streame video live ved hjælp af Facebook Live.

 • Chat med Facebook-venner og familiemedlemmer, eller vis automatisk Facebook-billeder med Facebook Portal-enheden.

Ønsker du at lave en Facebook profil, kan du her læse hvordan du tilmelder dig her. 

Oprettelse af en Facebook-konto

Før du kan bruge Facebook, skal du oprette en konto. Oprettelse af en Facebook-konto er gratis. Alt du behøver for at komme i gang, er en e-mail-adresse og et par minutter af din tid.

At oprette en Facebook-konto:

Naviger til www.facebook.com i din webbrowser.

Indtast dine personlige oplysninger og ønsket adgangskode og klik derefter på “Opret profil”

Du kan derefter følge vejledningen på skærmen for at finde venner, uploade et profilbillede, lære om privatlivsindstillinger og meget mere. 

Før du har adgang til alle Facebooks funktioner, skal du bekræfte din e-mail adresse. For at gøre dette skal du nu logge ind på din e-mail-konto, åbne bekræftelsesmeddelelsen fra Facebook og klikke på “Bekræft din konto”.

Udforskning af Facebook

Når du har oprettet en konto, vil du gerne bruge lidt tid på at blive bekendt med de forskellige dele af Facebook, herunder hjemmesiden og tidslinjen. 

Startsiden

Startsiden vises, når du logger ind på Facebook. Hjemmesiden viser dit nyhedsfeed, som viser de ting, dine venner har delt på Facebook. Hjemmesiden giver dig også mulighed for at navigere til andre dele af Facebook, f.eks. Din tidslinje.

Tidslinjen

Tidslinjen (også kaldet din profilside) er her hvor du deler information om dig selv. Når du laver en opdatering, vises den på din tidslinje. Dine venner kan også dele indlæg på din tidslinje. 

Facebook til mobilenheder

Facebook gør det nemt at forbinde på farten. Faktisk er de fleste Facebook-brugere, primært online fra en mobilenhed. Facebook tilbyder en officiel mobilapp, på en række smartphones og tablets, herunder iOS og Android.

Du kan bruge mobilappen til at gøre stort set alt, hvad du kan gøre i desktopversionen af Facebook: Send statusopdateringer og billeder, læs historier og opdateringer og chat med venner. 

Facebook og privatliv

Hvis du vælger at dele ting offentligt på Facebook, kan enhver med en konto finde og se dine Facebook-oplysninger, -indlæg og -aktivitet. Dette kan påvirke dit privatliv på en række måder. For eksempel:

 • Du kan dele personlige oplysninger, men som du hellere vil holde privat, som din fødselsdato eller adresse.

 • Alt du sender, som billeder, kommentarer og statusopdateringer, vil være synlige for personer, du ikke kender.

 • Pinlige, upassende billeder eller opslag, kan påvirke dit personlige- og professionelle ry.

 • Tredjeparts websteder og applikationer kan få adgang til og dele oplysninger fra din Facebook-konto.

Deling og privatliv

Selvom du tilpasser dine personlige oplysninger, er det vigtigt at forstå, at de ting, du deler på Facebook, er synlige for mange andre mennesker. Dette skyldes, at Facebook er designet til at være mere åbent og sociatl end traditionelle kommunikationsværktøjer.

Lad os f.eks. Sige, at du sender et billede på en vens tidslinje. Som standard vil dette billede være synligt for alle dine venner på Facebook, ikke bare den person, du delte det med. Billedet vil også være synligt for alle, der er venner med din ven. Dette er en grund til, at folk nyder at bruge Facebook - det er nemt at dele med mange mennesker på samme tid.

Så længe du er lidt forsigtig med de ting, du deler, udgør Facebook ikke en alvorlig risiko for dit privatliv. Før du deler noget på Facebook, som en kommentar eller statusopdatering, skal du overveje, hvordan du fremstår, når mange mennesker ser disse oplysninger.

Hvis du ikke vil føle dig godt tilpas med at dele noget på et offentligt sted, skal du heller ikke dele det på Facebook.

Facebook privatliv på tværs af internettet

Det er vigtigt at du forstår, at din Facebook-konto udstrækker sig på tværs af internettet. Facebook Platform er et værktøj, der gør det muligt for andre websteder at oprette forbindelse til din Facebook-konto og se dine offentlige oplysninger.

Hvis du nogensinde har set en mulighed for at logge ind på Facebook på en anden hjemmeside, har du set Facebook Platform i aktion.

Når du besøger et websted, der bruger Facebook-platformen, bringer du alle dine offentlige oplysninger på Facebook, herunder dit navn, køn, profilbillede og venneliste.

Øjeblikkelig personliggørelse

Øjeblikkelig personliggørelse gør det muligt for websteder at tilpasse din oplevelse, mens du er logget ind på Facebook. Når et websted bruger øjeblikkelig personliggørelse, trækker den fra de offentlige oplysninger på din tidslinje for at forudsige de typer af indhold, du finder interessant.

For eksempel, hvis du synes godt om reggae-musik på Facebook, kan et musik websted som Pandora, foreslå lignende kunstnere eller vise information om den musik, dine venner lytter til på webstedet.

Sociale plug-ins

Sociale plugins er værktøjer, der giver dig mulighed for nemt at dele et websteds indhold på Facebook. På mange hjemmesider vises dette, som en lille Facebook-knap. Sociale plug-ins kan også vise dig indhold fra det websted, som dine venner har delt.

Platform apps

Platform apps giver dig mulighed for at linke din Facebook-konto, til et eksternt websted. Når du tilføjer en platform app, kan du bruge dit Facebook brugernavn og adgangskode til at logge ind på det pågældende websted.

Din aktivitet på dette websted kan også vises på din tidslinje. For eksempel kan et musik delings websted sende oplysninger om den musik, du har lyttet til for nylig, mens et nyheds websted kunne dele de artikler, du har læst.

Du kan kontrollere, hvordan andre websteder fungerer sammen med din Facebook-konto, ved at ændre dine app indstillinger.

Facebook privatliv for mindreårige

Facebook har flere politikker, for at beskytte mindreårige. For eksempel må børn under 13 år ikke bruge Facebook. Facebook tilbyder også ekstra beskyttelse af personlige oplysninger, for brugere under 18 år. Imidlertid er disse tiltag ikke særlig stærke. F.eks. Vises mindreårige i offentlige søgeresultater, og alle kan se deres mest grundlæggende oplysninger, herunder deres navne og profilbilleder.

Medmindre mindreårige ændre deres privatlivs indstillinger, kan deres andre personlige oplysninger - herunder kontaktoplysninger, fotos og opdateringer - ses af deres venner og deres venners venner, som omfatter personer, som den mindreårige måske ikke kender, og på normalvis  ikke vil have delt deres oplysninger med.

Vi anbefaler, at forældre snakker med deres børn om, hvordan de bruger Facebook sikkert og hjælper dem med at ændre deres privatlivs indstiller til at passe bedre på dem.

Nu hvor du forstår det grundlæggende i Facebook-privatliv, er du klar til at begynde at bruge dens privatlivs kontrolpanel. Du lærer at justere alle de vigtigste privatlivsindstillinger i den næste lektion.

Justering af dine personlige indstillinger på Facebook

Selvom du er en erfaren Facebook-bruger, kan det være lidt forvirrende at ændre dine personlige oplysninger for første gang. Og fordi Facebook kan ændre disse muligheder uden varsel, er det vigtigt at gennemgå dine personlige oplysninger regelmæssigt. Vi vil tale om mange af privatlivets indstillinger på Facebook og forklarer hvordan de arbejder og hvorfor de er vigtige.

Brug Facebooks privatlivsindstillinger

Ligemeget hvordan du bruger Facebook, det er vigtigt at vælge de personlige oplysninger, der fungerer bedst for dig. Facebook tilbyder to måder hvorpå du kan kontrollere dit privatliv:

 1. Du kan anvende privatlivsindstillinger, der angiver generelle regler om, hvem der kan kontakte dig og se dine oplysninger.

 2. Du kan styre, hvem der ser hver enkelt ting, du deler.

Genvejstaster til privatlivsindstillinger på Facebook

Den hurtigste måde at ændre dine personlige oplysninger på, er at bruge genvejstaster.

For at få adgang til genvejstaster, skal du først klikke på Hjælp-knappen på værktøjslinjen og derefter klikke på Personlige genveje. 

Herfra kan du ændre, hvem der ser dine indlæg, blokere bestemte personer, og udføre en privatlivs kontrol.

Facebook indstillinger for beskyttelse af personlige oplysninger og værktøjer på

Eventuelle ændringer, du foretager fra Genvejstaster, vises på siden privatlivs indstillinger og værktøjer. Her kan du styre nogle af de vigtigste personlige indstillinger på Facebook.

For at få adgang til siden skal du:

 1. Klik på rullemenuen på værktøjslinjen, og vælg derefter Indstillinger.

 2. Indstillinger-siden vil være synlig. Vælg derefter vælger du privatlivsindstillinger. 

Vælg dit publikum

Ud over dine generelle privatlivsindstillinger kan du styre, hvem der kan se hvad du deler. Det giver dig mulighed for at ændre dine standardindstillinger, for privatlivets fred ved at gøre tingene mere private eller mindre private.

Hvis du senere ændrer mening, kan du gå tilbage og ændre indstillingerne for et indlæg til enhver tid.

For at bruge målgruppe funktionen på Facebook:

Du kan se den målgruppe du deler indhold med,  på tværs af forskellige dele af Facebook, herunder ved udgivelsen af indhold og på tidslinjen. 

Dette kan for eksempel være når du deler en statusopdatering, så skal du:

 1. Klikke på målgruppe-ikonet.

 2. Vælg den ønskede målgruppe. Det kan for eksempel være Offentlig.

 3. Klik på offentliggør for at dele med det valgte målgruppe. 

Husk, at ændring af målgruppen ændrer standardindstillinger for fremtidige indlæg. Du bør altid dobbelttjekke din målgruppe inden du deler noget på Facebook.

Din Facebook tidslinje og tagging indstillinger

Et tag er en måde at identificere personer på Facebook, ved at sende deres navne og et link til deres individuelle tidslinjer. Dine venner kan tagge dig i billeder og i andre indlæg, herunder statusopdateringer. Enhver, der kan se disse indlæg, vil kunne klikke på tagget og se din tidslinje. Det tagget indlæg vil også være synligt på din tidslinje, dit nyhedsfeed og dine venners feeds.

Mens tags gør det nemt at oprette forbindelse til dine venner på Facebook, kan dine venner lejlighedsvis komme til at tagge dig i indlæg, du ikke vil være en del af. En måde at forhindre dig i at blive tagget på eksempelvist pinlige billeder og indlæg er at administrere dine tagging indstillinger.

For at få adgang til disse indstillinger, skal du navigere til siden Indstillinger, og derefter vælge Tidslinje og Tagging.

Din aktivitetslog

Hvis du nogensinde får brug for at gennemgå eller ændre noget, som du tidligere har delt, kan du bruge aktivitetsloggen. Hver handling du foretager på Facebook - fra indlæg og kommentarer til likes, er gemt i din aktivitetslog. Herfra er det nemt at gennemgå din etidligere aktiviteter. Du kan også administrere indlæg, som dine venner har delt på din tidslinje, herunder muligheden for at skjule indlæg.

For at få adgang til din aktivitetslog, skal du navigere til din tidslinje og derefter vælge Aktivitetslog.

Du kan også skjule og slette indlæg direkte fra din tidslinje. Du skal blot klikke på rullemenuen, og derefter vælge den ønskede indstilling.

Apps og spil på Facebook

Indstillinger-siden for Apps indeholder generelle indstillinger, der gælder for apps, spil og websteder, du har forbundet med Facebook. Disse omfatter kontroller, som giver dig mulighed for:

 1. Forhindre dine venner i at dele oplysninger om dig, når de opretter forbindelse til en app.

 2. Sluk for alle platform apps og websteder

Du kan også ændre detaljerede indstillinger, for individuelle apps. Mens disse indstillinger giver dig mere kontrol over dit privatliv, skal du huske på, at alle apps kræver, at du giver nogle personlige oplysninger. Mange apps kræver dog af dig, at du lader dem dele opdateringer om din aktivitet. Før du fortsætter med at bruge en app, anbefaler vi, at du gennemgår dine app indstillingerne omhyggeligt for at afgøre, om du er komfortabel med at dele de ønskede oplysninger.

For at få adgang til disse indstillinger, skal du navigere til siden Indstillinger og derefter vælge Apps.

Blokeringer på Facebook

Hvis du vil stoppe bestemte personer i at genere dig på Facebook, kan du blokere dem. Når du blokerer nogen, kan personen ikke længere kommunikere med dig eller anmode om venskab på Facebook.

For at få adgang til disse indstillinger, navigerer du til siden Indstillinger og vælger derefter Blokerer.

Herfra kan du blokere brugere fra at kontakte dig på Facebook, ved at indtaste navnet på den person, du vil blokere, og klik derefter på Bloker. Du kan også blokere hele applikationer, hvis du vil stoppe med at modtage invitationer til bestemte apps og spil.

Annoncer på Facebook og dit privatliv

Som standard har Facebook lov til at bruge dine oplysninger, og aktiviteter i annoncer på Facebook. For eksempel kan et spil bruge dit profilbillede og spilaktivitet i annoncer, for at opfordre dine venner til at spille. Når du kan lide noget på Facebook, kan virksomheder bruge disse oplysninger til at annoncere til dine venner.

Husk, at Facebooks annonceringspolitikker er komplicerede og kan ændre sig uden særlig varsel. Hvis du ikke føler dig tryg ved at dele disse oplysninger med annoncører, anbefales det at blokere annoncer, således at de ikke kan få adgang til at bruge dine oplysninger. For at få adgang til disse indstillinger navigerer du til siden Indstillinger, og vælg derefter Annoncer.

Deling på Facebook

Facebook handler om at dele med dine venner. Du kan dele en masse ting, såsom statusopdateringer, fotos, links og endda din placering. Du kan også dele noget direkte med dine venner, ved at skrive på deres tidslinjer.

Før du deler noget på Facebook, skal du tænke på, hvem du deler med.

Du bruger udgivelses værktøjet til at dele ting med dine venner. Du kan få adgang til udgivelses værktøjet to steder:

• På din tidslinje

• Øverst på dit nyhedsfeed, på din startside.

Sådan indsættes en statusopdatering:

En af de mest almindelige ting, som folk deler på Facebook, er en statusopdatering - et kort tekstbaseret indlæg, som dine venner kan læse og kommentere på. Når du offentliggører en statusopdatering, vises den på din tidslinje og på dine venners nyhedsfeeds.

1. Indtast din statusopdatering i udgiver værktøjet i nyhedsfeedet eller din tidslinje.

2. Kontroller målgruppen for at sikre, at du deler statusopdateringen med den ønskede målgruppe.

3. Klik på offentliggør. Statusopdateringen vises på din tidslinje, på dit nyhedsfeed og på dine venners nyhedsfeeds.

Post indhold på din vens tidslinje

Hvis du vil dele noget på en vens Facebook side, kan du poste det direkte på personens tidslinje. For at gøre dette skal du blot bruge udgiver værktøjet, der er placeret på din vens tidslinje.

Bemærk, at du ikke kan kontrollere privatlivets indstillinger for de ting, du deler på dine venners tidslinjer. Af denne grund bør du tænke dig grundigt om, inden du sender noget, der kan betragtes som upassende eller pinligt. Hvis du ikke vil have andre til at se dit indlæg, kan du sende din ven en privatbesked i stedet.

Flere typer af deling

Facebook giver dig mulighed for at dele meget mere end bare statusopdateringer.

For eksempel kan du dele:

• Billeder: Det er nemt at dele dine billeder på Facebook. Bare klik på Foto / Video i udgiver værktøjet. Du kan derefter uploade et foto fra din computer eller uploade flere billeder på en gang for at oprette et fotoalbum.

• Links: Du kan dele et link til en artikel på nettet, ved at skrive eller indsætte linket i udgiver værktøjet.

• Følelser: Du kan dele, hvordan du føler, eller hvad du har gang i ved at trykke på knappen Følelse/aktivitet i udgiver værktøjet. Du kan derefter vælge mellem en række muligheder og udfylde detaljerne.

• Placering: Du kan dele din fysiske placering, ved at klikke på knappen Mere (...) i udgiver værktøjet og derefter vælge Tjek ind. Du kan derefter vælge din nuværende placering fra en liste over nærliggende steder.

Likes kommentarer og videredeling på Facebook

Deling er ikke begrænset til de ting, du deler på Facebook. Du kan også linke, kommentere og videredele andre indlæg og historier, som dine venner deler på Facebook.

Likes og reaktioner

Når dine venner deler noget på Facebook, kan du vælge at like opslaget. Dette er bare en simpel måde at vise dine venner på, at du godt kunne lide det de delte. For at like et indlæg, skal du blot klikke på knappen Like.


I stedet for at like et indlæg, kan du reagere med forskellige illustrerede humørikoner, kaldet reaktioner på Facebook. For at gøre dette skal du holde musen over knappen Like, og derefter vælg den ønskede reaktion. Hvis du bruger en mobil enhed, skal du trykke og holde knappen nede for at vælge en reaktion.

Du kan også like Facebook-siden for virksomheder og organisationer, for at modtage opdateringer om dem i dit nyhedsfeed.

Bemærk, at enhver Facebook-side du liker, kan vises i din tidslinje og i dine venners nyhedsfeeds. Dette kan være lidt pinligt eller afslørende, afhængigt af dine interesser.

Kommentarer

Når dine venner deler på Facebook, kan du skrive en kommentar til deres indlæg. Dine venner vil kunne se, når du kommenterer noget, ligesom venner til den person, der oprindeligt delte indlægget. For at skrive en kommentar, skal du blot skrive den i kommentarfeltet under et indlæg og derefter trykke på Enter på tastaturet.

Videredeling af venners indlæg

Facebook gør det nemt at videredele de ting, dine venner dele. Klik blot på Del nederst i et indlæg for at dele det med dine venner.

Sociale plug-ins

Du vil sikkert støde på sociale plug-ins til Facebook, på tværs af internettet på andre hjemmesider. Sociale plug-ins vil normalt blive repræsenteret af et lille Facebook-ikon eller Like-knap, som giver dig mulighed for at dele noget fra webstedet på Facebook uden at forlade den pågældende side.

Sådan bruger du sociale plugins:


1. Hvis du støder på social plugin, skal du klikke på den for at dele det pågældende indlæg på din Facebookside.

2. En Facebook-side vil indlæse. Hvis du ikke allerede er logget ind, skal du indtaste dine oplysninger og klikke på Log ind.

3. Skriv noget i udgiver værktøjet (hvis ønsket).

4. Brug målgruppe funktionen til at bestemme, hvem du vil dele indlægget med.

5. Klik på Del eller Send til Facebook. Derefter vil indlægget blive delt på Facebook.

Meddelelser på Facebook

Facebook chat og beskeder giver dig mulighed for, at kommunikere privat med dine venner på Facebook. I modsætning til de andre ting, du deler på Facebook, som statusopdateringer eller fotos, bliver chat og meddelelser ikke delt med alle dine venner eller publiceret på din tidslinje.

Vi vil her fokusere på desktop versionen, hvis du bruger en mobil enhed, skal du have en separat app kaldet Facebook Messenger for at sende og beskeder.

Facebook chat

Du kan kommunikere i realtid med dine venner, ved hjælp af Facebook chat. Også kendt som live chatting, dette er en populær måde at kommunikere online.

Brug af Facebook chat:

1. Find og vælg chatboksen i nederste højre hjørne af skærmen.

2. En liste over venner, der i øjeblikket er tilgængelige til chat, vises. Vælg en tilgængelig ven.

3. Der vises et chatvindue. Skriv din besked, og tryk derefter på Enter. Din samtale vises i chatvinduet.

4. Når du er færdig, skal du klikke på X for at lukke chatvinduet eller trykke på Esc på tastaturet. 

Afsendelse af meddelelser med fanen Meddelelser

Du kan også sende beskeder til Facebook-venner via menuen Meddelelser. Dette kan være en nemmere måde at finde folk på, hvis de er offline, eller hvis du har problemer med at finde dem i chatboksen.

For at sende en besked:

1. Find og vælg ikonet Meddelelser øverst på skærmen, og vælg derefter Ny besked.

2. Et meddelelsesvindue vises. Indtast navnet på den person, du vil sende en besked, og en liste over foreslåede venner vises, mens du skriver. Du kan klikke på et forslag for at tilføje en ven til beskeden.

3. Skriv din besked. Når du er færdig, skal du trykke på Enter for at sende den.

Du kan også sende beskeder til dine venner direkte fra deres tidslinjer. Du skal blot klikke på knappen Meddelelse på en vens tidslinje for at starte en ny besked.

Gå offline på Facebook.

Nogle mennesker ønsker ikke at være til rådighed til chat, mens de er på Facebook. Du kan skjule din online status ved at gå offline.

1. Klik på tandhjulsikonet i chatboksen, og vælg derefter Sluk for aktiv status.

2. Der vises et vindue, der giver dig mulighed for at vælge om nogle af dine kontakter skal kunne se din aktivitet. Vælg den ønskede mulighed, og klik derefter på OK.

3. Din status ændres til offline. Klik på Aktivér status for at gå online igen.

Facebook messenger

Messenger er et sted, hvor du læser al din private kommunikation på Facebook, herunder din chat samtale historie. Når du modtager en ny besked eller chat, vises den i Messenger.

Herfra er det nemt at læse, administrere og slette dine chats.For at få adgang til din indbakke, klik på ikonet Meddelelser, og vælg derefter Se alt i Messenger. .

Facebook messenger-appen

Hvis du bruger en mobilenhed, kan du ikke sende eller modtage meddelelser i Facebook-appen. I stedet skal du downloade og installere Facebook Messenger appen. Afsendelse og modtagelse af beskeder i denne app, fungerer stort set på samme måde som på en desktop: Du kan bruge den til chat og til at sende beskeder til venner, der er offline.

Brugerindstillinger

Når du først har lavet din Facebook profil, skal du muligvis før eller siden ændre dine kontoindstillinger. Disse indstillinger administrerer ting, som din adgangskode og notifikationer. Ændring af disse indstillinger er valgfri, og du kan til enhver tid ændre dem.

Hvis du vil ændre dine kontoindstillinger, skal du klikke på rullemenuen på værktøjslinjen og derefter vælge Indstillinger.

Hvis du bruger mobil appen, skal du trykke på Menu-knappen og vælge Indstillinger og Fortrolighed.

Deaktivering af din Facebook-konto

Hvis du beslutter dig for, at du ikke længere vil bruge Facebook, er det nemt at deaktivere din konto. Når du deaktiverer din konto, gemmer du alle dine oplysninger på Facebook. Ingen vil kunne kontakte dig på Facebook eller se de ting, du har delt, herunder din tidslinje, statusopdateringer og fotos.

Hvis du beslutter dig for at vende tilbage til Facebook, kan du stadig genaktivere din konto og gendanne dine gamle oplysninger.

Sådan deaktiveres din konto:

1. Klik på rullemenuen på værktøjslinjen, og vælg derefter Indstillinger.

2. Indstillinger-siden vises. Klik på Administrer konto.

3. Klik på Deaktiver din konto.

4. Vælg en grund til at deaktivere kontoen. Hvis du vil, kan du tilføje flere detaljer i tekstfeltet nedenfor. Når du er færdig, skal du klikke på Deaktiver.

5. Vælg Deaktiver nu.

6. Din konto er nu deaktiveret. Du har mulighed for at genaktivere din konto til enhver tid ved at logge ind på Facebook med dine gamle kontooplysninger.

Slet din Facebook-konto

Deaktivering af din konto sletter ikke det fuldstændigt. Når du deaktiverer din konto gemmer Facebook alle dine indstillinger, fotos og oplysninger til hvis du beslutter dig for at genaktivere din konto. Dine oplysninger er ikke væk - det er bare skjult. Det er dog muligt at slette din konto permanent uden mulighed for opsving.

Du bør kun gøre dette, hvis du er helt sikker på, at du vil slette din Facebook-konto permanent.

Administrerer dit Facebook nyhedsfeed

Selv om Facebook ikke giver dig mulighed for at tilpasse hvilke historier, du vil se først i dit nyhedsfeed, tilbyder det nogle værktøjer til at styre, hvilke indlæg og opdateringer der kan vises i den.

Unfollow og fjern venner på Facebook

Hvis du nogensinde beslutter dig for at stoppe med at se opdateringer fra bestemte venner, kan du stoppe med at følge deres indlæg. For at stoppe med at følge en vens indlæg, skal du finde og vælge rullemenuen på et indlæg og derefter vælge “Følg ikke længere”. Selv om du ikke følger en person, skal du være opmærksom på, at du stadig er venner med personen på Facebook.

Hvis du ikke længere vil være venner med nogen på Facebook, kan du gå til din vens tidslinje og vælge Venner og derefter fjern ven. Det betyder, at du ikke længere modtager nogen opdateringer fra denne person. Det betyder også, at denne person ikke længere vil kunne se nogen af ​​dine ikke-offentlige oplysninger.

Likes og dit nyhedsfeed

Når du liker noget på Facebook, abonnerer du også på en Facebook-side.

Det betyder at du accepterer opdateringer og annoncer fra alle du har liket - herunder virksomheder, berømtheder, bands, film og tv-shows - kan vises i dit nyhedsfeed.

Hvis du ofte liker ting på Facebook, kan dit nyhedsfeed let blive overvældet med reklamer frem for opdateringer fra dine venner.

Hvis du vil afmelde dig fra en Facebook-side, du har ønsket, skal du finde og vælge rullemenuen på et indlæg, og vælg derefter Følg ikke længere.

Alt om lister på Facebook

Der kan være tidspunkter, hvor du kun vil dele indhold med nogle venner, men ikke alle dine venner på Facebook. For eksempel kan du dele nogle billeder fra en fest, men du vil ikke have dine bedsteforældre ser dem.

Eller måske vil du gerne være venner med folk fra dit job, men du er en anelse bekymret for at blande dit sociale og professionelle liv sammen.

Du kan nemt styre hvem du deler, ved at adskille dine venner i lister. Når du har oprettet en liste, kan du vælge at dele bestemte ting med kun de personer på listen.

Du kan også dele noget med alle undtagen en bestemt liste med venner.

Sådan opretter du en liste:

1. Fra hjemmesiden klikker du på vennelister på venstre side af skærmen.

2. Klik på Opret liste.

3. Navngiv listen, og indtast derefter navnene på venner, du vil tilføje til listen; Foreslåede venner vises som du skriver. Du kan klikke på et forslag for at tilføje den ven.

4. Klik på Opret, når du er færdig. Din liste vil blive oprettet.

Hvis du bruger mobilappen, kan du bruge eksisterende lister, men du kan ikke oprette en ny liste.

Brug af lister

Der er flere måder at bruge lister til at kontrollere, hvem du deler med.

• Hvis du vil dele noget med en liste med venner, skal du blot vælge listen fra udgiver værktøjet. Bemærk, at du muligvis skal vælge flere indstillinger, før du kan se alle dine lister.

• For at dele noget med alle, bortset fra en liste med venner, vælg Brug i udgiver værktøjet, og skriv derefter navnet på listen i feltet “Disse personer eller lister”.

• Du kan også vælge en liste i afsnittet Vennelister på siden for at se et tilpasset nyhedsfeed, der kun viser indlæg og opdateringer fra personerne på listen.

Alt om Facebook grupper

Lad os sige, at du leder efter en nem måde at holde kontakten med en lille gruppe venner, som en bogklub eller fodboldhold. I stedet for at dele med hver ven separat, kan du bruge en Facebook-gruppe. Det er nemt at deltage i en eksisterende gruppe eller oprette din egen. Grupper gør det nemt for alle, at dele med hinanden. For eksempel kan medlemmer af en gruppe:

• Underrette andre medlemmer om kommende arrangementer

• Planlæg fremtidige arrangementer og møder

• Dele indlæg og billeder med andre medlemmer

Typer af grupper

Der er tre typer af grupper på Facebook, afhængigt af gruppens privatlivsindstillinger:

• Åben: Enhver kan se gruppen, dens medlemmer og deres indlæg.

• Lukket: Alle kan se gruppen og dens medlemmer, men kun medlemmer kan se indlæg.

• Hemmelig: Kun medlemmer kan se gruppen eller nogen af ​​dens oplysninger. Personer der ikke er medlemmer, kan ikke engang se at gruppen eksisterer.

 

For at blive medlem af en eksisterende gruppe:

Dine venner kan invitere dig til at deltage i en gruppe til enhver tid. Du kan dog også anmode om at blive medlem af en eksisterende gruppe.

1. Find og vælg sektionen Grupper.

2. Gruppens side vises. Vælg udforsk for at gennemse foreslåede grupper, se hvilke grupper dine venner er medlem af og mere. Klik blot på Anmod for at deltage i en eksisterende gruppe.

Når du tilmelder dig en gruppe, vil disse oplysninger blive delt på din tidslinje og dine venners nyhedsfeeds. Før du tilmelder dig en gruppe, kan du overveje, om du har det godt med at dele dette, med alle dine venner på Facebook. Hvis du ikke vil have, at alle kan se dine gruppemeddelelser, kan du oprette din egen hemmelige gruppe.

Sådan oprettes en gruppe på Facebook.

1. Gå til gruppesiden, og vælg derefter Opret gruppe.

2. Der vises en dialogboks. Indtast et navn til din gruppe, og skriv derefter navnene på venner, du vil tilføje til gruppen. Foreslåede venner vises som du skriver. Du kan klikke på et forslag for at tilføje den ven.

3. Vælg en privatlivsindstilling for din gruppe. Der er som sagt tre privatlivs muligheder: Offentlige, Lukkede og Hemmelige.

4. Klik på Opret. Gruppen oprettes. Herfra kan du dele med alle i gruppen, ved at dele information på gruppens væg, chatte med gruppemedlemmer og meget mere.

Hvis du bruger mobil appen, skal du trykke på Menu-knappen og vælge Opret gruppe.

Hvad er en Facebook-side?

Mange virksomheder og organisationer bruger nu Facebook sider, i stedet for at oprette deres egne hjemmesider, eller som en anden måde at forbinde med de mennesker, der bruger deres tjenester.

En side giver dig mulighed for at sende grundlæggende oplysninger, om din organisation på Facebook. Når du har oprettet en side, kan du invitere folk til at like siden, dele indlæg og opdateringer med dem. Enhver der liker siden, kan også lave anmeldelser, stille spørgsmål og meget mere.

Sådan opretter du en Facebook-side:

Du skal have en Facebook-konto, før du kan oprette en Facebook-side.

1. Klik på rullemenuen på værktøjslinjen, og vælg derefter Opret side.

2. Vælg enten Business, Brand, Community eller Public Figure som din sidekategori.

3. Indtast et sidenavn og en kategori, og klik derefter på Fortsæt.

4. Upload et profilbillede og et coverbillede til din side.

5. Facebook-siden vises. Herfra kan du tilpasse din side, invitere folk til at like den, oprette indlæg og meget mere.

Tilpasning af en Facebook-side

Der er mange måder at tilpasse udseendet på din Facebook-side. Her er nogle grundlæggende tips, der hjælper med at gøre din side mere professionel.

• Brug store billeder af høj kvalitet til dit profilbillede og omslagsfoto.

• Vælg et kort navn på siden, fordi det også vil være webadressen til siden.

• Hvis du vil have, at folk skal kunne lave anmeldelser på din side, skal du tilføje virksomhedens adresse.

Brug af Facebook-side

Når du har oprettet en Facebook-side, er du den eneste person, der kan redigere side oplysningerne og sende opdateringer til sidens tidslinje. Men hvis du gerne vil give andre mennesker tilladelse til at gøre disse ting, kan du tilføje dem som sideadministratorer. 

Administrer en Facebook-side

Mens der er mange måder at styre en side på, kan disse tips hjælpe dig med at komme i gang.

• Del ansvarligt. Ligesom med din personlige Facebook-konto er det vigtigt at tænke, inden du deler. En Facebook-side er et offentligt ansigt til din virksomhed, så det er bedst at ikke dele noget, der kan betragtes som offensivt eller nedsættende.

• Engagere dit publikum. Mange mennesker opretter sider som en måde at promovere deres virksomheder og sende annoncer på Facebook. Selvom der ikke er noget galt med at bruge en Facebook-side på denne måde, er det vigtigt at sikre, at de ting, du deler, er relevante for de mennesker, der har ønsket din side. Konstante annoncer og opdateringer kan blive irriterende for tilhængere, hvilket kan få dem til at unfollowe din side.

• Eksperimentér. Der er ingen formel til at skabe en vellykket Facebook-side, så du bør prøve forskellige ting for at se, hvad der virker bedst for dig og dit publikum. Et forslag er at bruge lidt tid på at gennemgå mere populære Facebook-sider. Vær opmærksom på de typer indlæg, de deler, og se,hvordan de interagerer med deres følgere.

Låst ud af din Facebook-konto?

Det kan ske, at du ønsker at tilgå din profil men du har glemt den e-mail eller adgangskode du bruge til at oprette din konto.

Heldigvis gør Facebook det nemt at genskabe dine kontooplysninger.

Du skal dog bruge en eller anden form for information til at gendanne din konto, uanset om det er din e-mail-adresse, telefonnummer eller navn.

Sådan genindvindes dine kontooplysninger:

1. Gå til http://www.facebook.com og klik på Glemt konto?

2. Indtast din e-mail-adresse, telefonnummer eller fulde navn i den formular, der vises, og klik derefter på Søg.

3. Hvis du har indtastet dit fulde navn, skal du derefter vælge din konto fra listen.

4. Vælg Send kode via SMS, hvis du indtastede dit telefonnummer eller Send kode via e-mail. Klik derefter på Fortsæt.

5. En sekscifret kode sendes til din e-mailadresse eller telefon. Når du har modtaget det, skal du skrive koden i formularen og klikke på Fortsæt.

6. En ny side vises. Indtast en ny adgangskode i formularen Ny adgangskode, og klik derefter på Fortsæt.

7. Dit kodeord vil blive ændret.

Hvor mange stjerner giver du? :
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere