Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hvad er et nyhedsbrev?

 1. Amino.dk
 2. Ordbog
 3. E-HANDEL & ONLINE MARKETING
 4. Hvad er et nyhedsbrev?
Hvor mange stjerner giver du? :

Nyhedsbreve er en daglig betegnelse for den generelle løbende kommunikation mellem en virksomhed og dens eksisterende og potentielle kunder. Nyhedsbreve eksisterer i mange former og formater og kan både være store fælles forsendelser med informationer om f.eks. nye produkter, pressemeddelelser m.v., eller personaliserede individuelle breve.

Den mest normale form for nyhedsbreve er et printet dokument eller en e-mail, der indeholder information om nye produkter og tiltag i virksomheden siden sidst, og som sendes på faste tidspunkter til kunder og andre interesserede der har sagt ja tak til at modtage det. 

Print eller e-mail

Et nyhedsbrev kan sendes ud som et stykke papir med almindelig post, men udsendes oftest som en e-mail da det minimerer omkostninger ved produktion og distribution.

Når man sender et nyhedsbrev via e-mail, gælder der andre regler for hvem man må sende til, end hvis man sender det som normal post. Det skyldes en række lovmæssige tiltag, der skal sikre modtagerne imod at modtage alt for meget elektronisk post de ikke har bedt om (spam), da udgifterne ved at sende en e-mail er meget små i forhold til rigtige papirudgaver.

Når man sender et nyhedsbrev via e-mail, skal man også være opmærksom på at der kan være en række tekniske problemstillinger, som man bør tage højde for.

 

Tekniske problemstillinger ved nyhedsbreve via e-mail

Nogle af de ting man skal være opmærksom på når man sender elektroniske nyhedsbreve (via e-mail), er:

 • Hvem er målgruppen, og hvilket udstyr (e-mail-klient, internetforbindelse m.v.) har de til rådighed? Skal jeg sende en tekstbaseret e-mail, en HTML-formateret eller begge dele i samme e-mail (multipart/alternative)?
 • Vil jeg måle statistik på mine forsendelser, og hvordan gør jeg det?
 • Hvordan sikrer jeg mig at modtagerne altid kan framelde sig?
 • Hvis en modtagers e-mail-adresse ikke længere fungerer, hvordan fjerner jeg den så fra listen til fremtidige forsendelser?
 • Hvilken e-mail-server skal jeg sende den igennem? Er denne e-mail-server beregnet til at sende mange e-mails på en gang (har jeg fået tilladelse til det af e-mail-udbyderen), og er jeg sikker på at den ikke optræder i nogen sort-lister, som gør at min e-mail eventuelt ikke kommer frem?
 • Linker jeg til elementer uden for e-mailen, f.eks en PDF, et billede eller lignende? Hvis ja, kan serveren der hoster disse billeder, så klare belastningen hvis mange mennesker på samme tid modtager e-mailen og trykker på linket?
 • Kan modtagerne besvare e-mailen direkte i deres e-mail-klient ved at trykke "Besvar", ligesom når jeg normalt sender en e-mail?

 

Firmaer der sælger værktøjer som hjælper med at sende nyhedsbreve

Nedenfor finder du en udvalgt række af de virksomheder der laver specielle produkter til at sende nyhedsbreve med. Medtaget på listen er ikke CMS-løsninger, der har et nyhedsbrevmodul eller lignende, men kun dedikerede produkter.

 

Danske

 

Udenlandske

Annonce

Overholder du GDPR hele vejen rundt? Danløn sørger for at dit lønsystem overholder sin del. 

Hvor mange stjerner giver du? :