Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hvad er et ERP system?

  1. Amino.dk
  2. Ordbog
  3. ADMINISTRATION & PENGE
  4. Hvad er et ERP system?
Hvor mange stjerner giver du? :

Et ERP-system (Enterprise Resource Planning) er en samling af alle dine administrationssystemer i virksomheden, og indebærer funktioner som fx salg, indkøb, økonomi, lagerbeholdning og ordrebehandlinger mv.Hvordan gavner et ERP system mig?

Med et ERP system kan du få et real-time billede af hele dit flow i din virksomhed, fra når du får en ny ordrer ind i dit system til, at du med det samme kan se en opdatering fra dit lagerstatus. Dermed vil du hurtigt kunne se om det er nødvendigt for dig, at bestille nye varer hjem eller om du med det samme kan håndterer orden, der er kommet ind i dit system. 

Betegnelsen ERP-systemer blev først almindelig omkring 1999, før blev tilsvarende systemer enten kaldt regnskabs- eller økonomisystemer.

Det der kendetegner skiftet fra regnskabs-/økonomisystemer var at alle virksomhedens grundlæggende administrationssystemer så som finanskontoplan, ordrestyring, debitor-/kreditorrstyring og lagerstyring, nu var integreret. Tidligere var det ikke unormalt at have de enkelte systemer som enkeltstående systemer med separate databaser.

Med et ERP system har du altså et overordnet system, som ikke kun indeholder regnskab, men samtlige funktioner i din virksomhed - det skaber en større synergi og spare dig for kedelige  arbejdsgange. Skal jeg have et ERP system?

Et ERP system er ofte tilpasset den enkelte virksomhed, eftersom virksomhed A ikke behøver have det samme behov som virksomhed B. Det sparre dig klart for lange arbejdsgange, men det skal huskes at der er oprettelsesomksotninger ved at få det lavet præcist, som du vil have det. Derfor er det oftest de større virskomheder der vælger denne løsning.Hvilket ERP system skal jeg vælge som iværksætter?

Der findes mange gode ERP-systemer på det danske marked. Ikke alle er lige egnede til små iværksættervirksomheder da prisen for både software og implementeringer hurtigt kan løbe op i flere hundrede tusinde kr.

Se hvordan du vælger et ERP system her "Hvilket ERP system skal jeg vælge?"

Hvor mange stjerner giver du? :
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere